ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ MAKO ROBOTIC SYSTEM ARM

21 Ιουλίου 2019 19:09

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ

MAKO ROBOTIC SYSTEM ARM

Η χρήση ρομποτικών συστημάτων στην Ορθοπαιδική Χειρουργική τα τελευταία χρόνια αποτελεί για την χειρουργική ομάδα του δρ Αλευρογιάννη , μία εξαιρετική μέθοδο ελάχιστα τραυματικής παρέμβασης στην αντικατάσταση του γόνατος (μερική ή ολική αρθροπλαστική) και της άρθρωσης του ισχίου (ολική αρθροπλαστική).

Είναι μια εξατομικευμένη, για κάθε ασθενή χειρουργική τεχνική αφού αντικαθιστούμε μόνο τα μέρη που πάσχουν και έχουμε την δυνατότητα εξαιρετικής τρισδιάστατης ανατομικής εικόνας, εικόνα από όλες τις πλευρές της άρθρωσης και παρέμβαση με απόλυτη ακρίβεια στη δημιουργία κατάλληλων οστεοτομιών.. Εξασφαλίζουμε έτσι , ένα «ξεκούραστο» περιβάλλον για τον ασθενή μας και για όλη τη χειρουργική ομάδα μας , μας λέει ο δρ Αλευρογιάννης.

Από τα υφιστάμενα ρομποτικά συστήματα που χρησιμοποιούμε στην Ορθοπαιδική χειρουργική , το MAKO είναι το πρώτο “δυνητικά ενεργό” ή “χειρουργικά καθοδηγούμενο” ρομποτικό σύστημα στην Ελλάδα.

Η τεχνολογία Mako του οίκου Stryker (Η.Π.Α), σχεδιάστηκε στην Αμερική και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2006 . Είναι το μόνο ολοκληρωμένο ψηφιακά και χειρουργικά ρομποτικό σύστημα για γόνατο και ισχίο. Όλα τα υπόλοιπα συστήματα , τα χρησιμοποιούμε γιατί μας βοηθούν στο χειρουργικό πλάνο , δεν έχουν όμως ολοκληρωθεί , αναφέρονται μόνο σε μία άρθρωση ή είναι πλοηγικά συστήματα με ψηφιακές μετρήσεις .

Μόνο το 2016 εκτελέστηκαν στις ΗΠΑ περισσότερες από 20.000 ρομποτικές επεμβάσεις με τη χρήση του συστήματος ΜΑΚΟ (Stryker’s sales data) .

Με τη χρήση του ρομποτικού συστήματος ΜΑΚΟ μπορούμε να εγγυηθούμε :

Εξατομικευμένο (προσαρμοσμένο) τρισδιάστατο μοντέλο ανά ασθενή

Ακρίβεια τοποθέτησης προθετικών υλικών-εμφυτευμάτων

Διατήρηση οστικής αποθήκης

Εξάλειψη πιθανότητας πολυκεντρικής αστάθειας στο γόνατο και εξαρθρήματος στο ισχίο

Μειωμένη απώλεια αίματος

Μικρότερη τομή

Μικρότερη ουλή

Ελάχιστη νοσηλεία

Ταχεία Ανάρρωση

Ελαχιστοποίηση επιπλοκών

Άριστη λειτουργικότητα της πάσχουσας άρθρωσης

Μέγιστη ικανοποίηση των ασθενών

Μεγάλη διάρκεια επιβίωσης εμφυτευμάτων

Το ρομποτικό σύστημα MAKO δίνει εξαιρετική θέση τοποθέτησης (99% των εμφυτευμάτων τοποθετούνται με απόκλιση μικρότερη από 3 μοίρες σε σχέση με τον προεγχειρητικό σχεδιασμό) και μακροβιοσιμότητα επιβίωσης των προθετικών υλικών που ξεπερνούν τα 30 χρόνια στο 92% των ασθενών .

Το σύστημα Mako του οίκου Stryker (ΗΠΑ) είναι το μοναδικό σύστημα ρομποτικά υποβοηθούμενης ορθοπαιδικής χειρουργικής που:

Πραγματοποίησε την 1η ρομποτικά υποβοηθούμενη χειρουργική επέμβαση το 2006 • Έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς περισσότερες από 200.000 επεμβάσεις, ενώ μόνο το 2018 πραγματοποιήθηκαν περίπου 76.000 επεμβάσεις παγκοσμίως • Είναι εγκεκριμένο με FDA & CE mark και για τις 3 επεμβάσεις αρθροπλαστικής •Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται από τον οποιοδήποτε χειρουργό , παρά μόνο αποκλειστικά από εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού ορθοπεδικούς χειρουργούς

Χρησιμοποιείται αποκλειστικά με εμφυτεύματα αρθροπλαστικής του οίκου Stryker, που έχουν άριστα μακροχρόνια κλινικά αποτελέσματα στα εγκυρότερα διεθνή μητρώα

Σε κάθε ασθενή μας που πραγματοποιεί χειρουργική επέμβαση αρθροπλαστικής με χρήση του συστήματος Mako, δίδεται η «Ταυτότητα Ασθενούς» (Mako Patient I.D.), η οποία είναι μοναδική για τον ίδιο και την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Με την ταυτότητα αυτή διασφαλίζουμε στον ασθενή ότι η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πραγματοποιήθηκε σε κλινική, που διαθέτει εγκατεστημένο το γνήσιο ρομποτικό σύστημα ορθοπαιδικής χειρουργικής Mako του οίκου Stryker (ΗΠΑ), από εξειδικευμένο στη χρήση του ρομπότ χειρουργό με εμφυτεύματα τελευταίας γενιάς του κατασκευαστικού οίκου Stryker (HΠΑ) .

[#Beginning of Shooting Data Section]
Nikon D810
2015/11/26 13:48:57.92
Time Zone and Date: UTC+9:30, DST:ON
RAW (14-bit)
Image Size: L (7360 x 4912), FX
Lens: 24-70mm f/2.8G
Copyright: Tom Roschi – trp.com.au
Focal Length: 42mm
Exposure Mode: Manual
Metering: Matrix
Shutter Speed: 1/60s
Aperture: f/8
Exposure Comp.: 0EV
Exposure Tuning:
ISO Sensitivity: ISO 400
Optimize Image:
White Balance: Color Temp. (5260K), 0, 0
Focus Mode: AF-S
AF-Area Mode: Group Area AF
AF Fine Tune: OFF
VR:
Long Exposure NR: OFF
High ISO NR: OFF
Color Mode:
Color Space: sRGB
Tone Comp.:
Hue Adjustment:
Saturation:
Sharpening:
Active D-Lighting: OFF
Vignette Control: Normal
Auto Distortion Control: OFF
Picture Control: [SD] STANDARD
Base: [SD] STANDARD
Quick Adjust: –
Sharpening: 3.75
Contrast: -0.50
Brightness: 0.00
Saturation: +0.50
Hue: 0.00
Filter Effects:
Toning:
Clarity: +1.50
Flash Mode: Commander
Flash Sync Mode: Front Curtain
Bounce Flash
Group A: TTL, 0EV (Camera: 0EV, Speedlight: 0EV)
Group B: TTL, 0EV (Camera: 0EV, Speedlight: 0EV)
Group C: TTL, 0EV (Camera: 0EV, Speedlight: 0EV)
Device: SB-900
Master: —
Zoom Position: Auto Zoom
Map Datum:
Dust Removal:
[#End of Shooting Data Section]

Σήμερα η τελευταία γενιά του ρομποτικού συστήματος Mako του οίκου Stryker είναι εγκατεστημένη σε δύο μόνο κέντρα στην Αθήνα , από όλη την Ελλάδα , λόγω του ότι το κόστος αγοράς του , ξεπερνά τα 2.000.000 δολάρια.

Τι περισσότερο προσφέρει το Mako σε σχέση με άλλα ρομποτικά συστήματα

Τα περισσότερα ορθοπαιδικά ρομπότ καθορίζονται σε σχέση με αυτό (… σαν Mako). Το αναγνωρίζουν δηλαδή ως το gold standard (πρότυπο) σύστημα για τη μερική ή ολική αρθροπλαστική γόνατος και την αρθροπλαστική ισχίου.

Είναι το μόνο ορθοπαιδικό ρομπότ με μακρόχρονη παρουσία στο χειρουργείο και αναρίθμητες μελέτες

Είναι το μοναδικό ρομποτικό σύστημα με σταθερό ρομποτικό βραχίονα που δεν χρειάζεται την παρέμβαση του χεριού του χειρουργού.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι οι εφαρμογές του ρομπότ στην ορθοπαιδική χειρουργική συνεχώς αυξάνονται. Το ρομπότ αποτελεί ένα εξαιρετικό «εργαλείο» στα έμπειρα και εξειδικευμένα «χειρουργικά χέρια» και στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική . Διεθνώς περιμένουμε ότι όλες οι ορθοπαιδικές επεμβάσεις γόνατος και ισχίου στο άμεσο μέλλον θα εκτελούνται με ρομπότ , πάντα με επίκεντρο την χειρουργική επιτυχία και ασφάλεια του ασθενή.

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο www.stavrosalevrogiannis.gr.

Για συμβουλευτικά ραντεβού στην Κλινική Ρομποτικής Χειρουργικής Γόνατος & Ισχίου ΜETROPOLITAN GENERAL : +30 210 6502169, +306944998694