Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Αρχίζει ο κόσμος και μιλάει σε μια κοινωνία που πλέον μπορεί να ανοίξει τα αυτιά της»

13 Φεβρουαρίου 2022 21:15

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Αρχίζει ο κόσμος και μιλάει σε μια κοινωνία που πλέον μπορεί να ανοίξει τα αυτιά της»

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Dot του ΣΚΑΙ και μίλησε για την καριέρα του στο θέατρο και την τηλεόραση, αλλά και για το κίνημα #Metoo για το οποίο πήρε ξεκάθαρη θέση από την αρχή.

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Αρχίζει ο κόσμος και μιλάει σε μια κοινωνία που πλέον μπορεί να ανοίξει τα αυτιά της».

Οι κριτικές στο ξεκίνημά του

«Ήταν οι εποχές που τα πάνελ ήταν πολύ ισχυρά και έβγαιναν άνθρωποι κι έλεγαν διάφορα. Πάντα επιζητούσα την καλή κριτική. Όταν έκανα την ταινία με την Κώστα Χάρης είχα πάρει πολλές κακές κριτικές. Ήμουν μικρός δεν είχα ωριμάσει με πείραξε Έχω πάρει τηλέφωνο για κακή κριτική γιατί τη θεώρησα προσβλητική. Έγραψε μια κακή κριτική μόνο για τον σκηνοθέτη και δεν αναφέρθηκε φύσει και θέσει για τον πρωταγωνιστή. Θεώρησαν προσβλητικό ότι αγνόησε την παρουσία μου».

Για το κίνημα #metoo αμέφερε πως θα μπορούσε να έχει καλύτερη στήριξη

«Αρχίζει ο κόσμος και μιλάει σε μια κοινωνία που πλέον μπορεί να ανοίξει τα αυτιά της. Το πήρα πατριωτικά μπορεί ίσως και να υπερέβαλα με τη θερμή μου, μπορεί να έχασα και το δίκιο μου πάλι δεν μετανιώνω γιατί η ουσία ήταν να ακουστούν αυτοί οι άνθρωποι. Θα ήθελα μεγαλύτερη στήριξη από το σινάφι μας ένιωσα τότε και αργότερα ότι ακουγόντουσαν οι φωνές των ανθρώπων… Κάπως προσπαθούσαν να μετακινήσουν την εικόνα την θυτών. Διαπιστώνουμε και διαπιστώναμε με τη Λένα ότι έχουμε βοηθήσει τον κόσμο δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τους θύτες. Θα έπαιρνα θέση θα αντιδρούσα κάθετα επίσης αν ήταν δικός μου άνθρωπος ο θύτης. Θα έλεγα “Ναι, αλλά ως εδώ, είμαι απέναντι”. Φτάνει με τα σκοτάδια των καλλιτεχνών».

Για την σύζυγό του, Λένα Δροσάκη και την καταγγελία της είπε

«Η Λένα έκανε μια πράξη γενναία. Ο γιος της μεθαύριο θα τα διαβάζει και θα πει “Μπράβο ρε μάνα”».