MasterChef 2022: η Μπλε ομάδα κέρδισε την ομαδική και απόλαυσε τα προνόμια της νίκης

25 Μαρτίου 2022 08:00

MasterChef 2022: η Μπλε ομάδα κέρδισε την ομαδική και απόλαυσε τα προνόμια της νίκης

Η τελευταία ομαδική στο MasterChef 2022 ήταν για καλό σκοπό, αφού οι 13 επίδοξοι σεφ μαγείρεψαν για 100 άτομα, που έχουν ανάγκη. Η συγκεκριμένη προσπάθεια έγινε μέσω του δικτύου του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες. Στο σημερινό επεισόδιο βαθμολογήθηκαν τα πιάτα των δύο ομάδων από τους κριτές.

MasterChef 2022: η Μπλε ομάδα κέρδισε την ομαδική και απόλαυσε τα προνόμια της νίκης.

Οι «Κόκκινοι» με αρχηγό την Ελπίδα και οι «Μπλε» με αρχηγό τον Νικήτα, άκουσαν με μεγάλη αγωνία τις βαθμολογίες των κριτών. Όμως εκεί που κρίθηκε η νίκη ήταν στο γλυκό.

Η Ελπίδα αναφέρθηκε στο καζάν ντιπί που έφτιαξε με την Καλλιόπη, ενώ η Ελισάβετ κι ο Σταύρος έφτιαξαν ένα ιδιαίτερο κανταΐφι. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος σχολίασε ότι οι προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν με φύλλο κανταϊφιού δεν ήταν επιτυχείς.

Ανάμεσα στα δύο γλυκά βαθμολογήθηκε και το καλύτερο πιάτο της ημέρας. 28/40 πήρε το γλυκό των «Κόκκινων», ενώ 38/40 πήρε το κανταΐφι των «Μπλε» που κέρδισε και την ομαδική δοκιμασία.

Η Μπλε ομάδα χάρηκε τη βόλτα της με τον Γιάννη Αποστολάκη στο μαγαζί του πρώην παίκτη του MasterChef, Σελίμ.

Η μπλε ομάδα χάρηκε ιδιαίτερα, ενώ ενθουσιάστηκε στην είδηση ότι θα φάνε από τα χεράκια του Σελίμ, του παλιού παίκτη του MasterChef. Έχοντας το πιάτο με τη μεγαλύτερη βαθμολογία – δύο δεκάρια και δύο εννιάρια – όπως αποκάλυψε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Ο κριτής έδωσε τα συγχαρητήρια του στους «Μπλε» και τον Σταύρο.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Σταύρος το αφιέρωσε στον πατέρα του που ήταν ζαχαροπλάστης κι έχει φύγει από τη ζωή. Ο Νικήτας δήλωσε ότι χάρηκε με το γλυκό της ομάδας του, ενώ ήταν σίγουρος ότι τα πήγαν πολύ καλά!

Ο Μάριος κέρδισε την ασυλία

Ο Μάριος κέρδισε την ασυλία και μαζί με την Ελπίδα και τον Γιάννο δεν μπορεί να ψηφιστεί στην ψηφοφορία για τους υποψήφιους προς αποχώρηση αλλά μόνο να ψηφίσει.

Ο διαγωνιζόμενος πλάνταξε στο κλάμα στην κάμερα του MasterChef, αφού όπως έιπε του λείπει ο Γρηγόρης Γιαννόπουλος που αποχώρησε από τον διαγωνισμό.

Η Ελπίδα στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το πλεονέκτημα που της ανακοίνωσαν οι κριτές για να υποδείξει τον πρώτο από τους Κόκκινους για αποχώρηση, δήλωσε πως θα είναι η ίδια.

«Εγώ θα είμαι σεφ», ανακοίνωσε η Ελπίδα θέτοντας τον εαυτό της υποψήφιο. «Είσαι σίγουρη, αυτή είναι η απόφασή σου;», τη ρώτησε ο Σωτήρης Κοντιζάς με την παίκτρια να απαντάει: «Μάλιστα σεφ. Έπρεπε να πω όχι στο γιαούρτι όταν έπεσε η πρόταση της Καλλιόπης, γιατί εγώ εκείνη τη στιγμή δεν το άκουγα το γιαούρτι σαν υλικό για τα γλυκά, οπότε αυτό είναι δική μου απόφαση, άρα και η συνέπεια είναι και δικό μου πρόβλημα. Υπήρχαν πολλά πράγματα που μου ξέφυγαν. Απλά τα μαθηματικά…».