Πόρτο Χέλι: Πλούσιοι, διάσημοι και γαλαζοαίματοι έχουν τα σπίτια τους εδώ

6 Απριλίου 2022 16:15

Πόρτο Χέλι: Πλούσιοι, διάσημοι και γαλαζοαίματοι έχουν τα σπίτια τους εδώ

Το Πόρτο Χέλι με την πλούσια βλάστηση και τα πριβέ λιμανάκια άρχισε να συγκεντρώνει την ελίτ πριν 20 χρόνια. Το ότι διατηρεί ακόμα τον τον αριστοκρατικό του αέρα, οφείλεται σε γαλαζοαίματους, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και ισχυρούς της χώρας που παραμένουν εκεί, παρά τις σειρήνες της κοσμοπολίτικης Μυκόνου.

Πόρτο Χέλι: Πλούσιοι, διάσημοι και γαλαζοαίματοι έχουν τα σπίτια τους εδώ

Μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν γνωστό πως είχε επενδύσει στην περιοχή ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αν και σήμερα κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν θέλει να ξέρει, φωτογραφικά ντοκουμέντα ειδικά δύσκολα θα διαρρεύσουν.

Σε μία προφυλαγμένη -σχετικά- περιοχή από τους αδιάκριτους φακούς των παπαράτσι από διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Η Αργολίδα δεν είναι Μύκονος…

Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’70. Σύμφωνα με τους κατοίκους της εποχής, η αρχή έγινε πολύ απλά.

Ο βιομήχανος Πρόδρομος Μποδοσάκης (Μπέης) αγόρασε πρώτος ένα τεράστιο κομμάτι γης, στον Άγιο Αιμιλιανό.

Στη συνέχεια έκοψε το κομμάτι γης σε πολλά οικόπεδα και το μοίρασε στους υπαλλήλους του. Με τα χρόνια όμως τα πουλήσανε τα πουλήσανε.

Τα χρόνια πέρασαν, το «μυστικό» διαδόθηκε, και σήμερα σε είκοσι λεπτά μπορείς να φτάσεις με το ελικόπτερο από την Αθήνα στον παράδεισο. Και να μην το μάθει κανείς.

Μυστικοί κόλποι, ιδιωτικές παραλίες, το απέραντο μπλε, σε αντίθεση και αρμονία με το απόλυτο πράσινο.

Η πλούσια βλάστηση, μαζί με τις ιδιωτικές προβλήτες, είναι στα πλεονεκτήματα για τους μεσίτες που δεν προλαβαίνουν να δέχονται αιτήματα για αναζήτηση σπάνιων κτημάτων, με τις Σπέτσες απέναντι, και το νησί της Ύδρας, για τη μίνι απόδραση, για όποιον το επιθυμεί.

Είναι και τα ονόματα που ενισχύουν ακόμη περισσότερο τον μύθο, με τις ιστορίες να γίνονται από ασπρόμαυρες, χρωματιστές. Σταύρος Νιάρχος και Σπετσοπούλα, Σταύρος Λιβανός και Κορωνίδα, Δοκός, oικογένειες Χανδρή, Φράγκου, Παναγιωτίδη, Διαμαντίδη, Βαρδινογιάννη, Μυτιληναίου, Γουλανδρή, Γλίξμπουργκ…

Δεν είναι τυχαίο πως σήμερα όλοι θέλουν να αγοράσουν κάτι στην περιοχή.
Για ιδιωτική χρήση, εκμετάλλευση ή για να το πουλήσουν σε λίγα χρόνια. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως κατοικίες που δεν ξεπερνούν τα 500 τμ σε έκταση 5 στρεμμάτων πωλούνται από 3 εκατ. ευρώ και πάνω με μεσιτικά γραφεία (Christie’s, Sotheby’s, Engel&Volkers) να μην βάζουν καν τιμή δίπλα στις δελεαστικές φωτογραφίες, με τη διαπραγμάτευση να αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για το σασπένς.

Βίλα Κυριακού

Το συγκρότημα του Θοδωρή Κυριακού, πάνω στο κύμα του Αγίου Αιμιλιανού το δημιούργησε ο πατέρας του Μίνως και είναι αυτό που ο εφοπλιστής και καναλάρχης απολαμβάνει το καλοκαίρι με τ’ αγαπημένα του πρόσωπα.

 

Η έπαυλη Γουλανδρή

Ο Ντίνος Γουλανδρής είναι ένας εφοπλιστής παλαιάς κοπής που μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας, Ελβετίας και Λονδίνου.

Φιλόξενος όσο ελάχιστοι, ανοίγει συχνά τη βίλα του στην περιοχή Κουνούπι για champagne dinners με φίλους του, όπως ο Κωνσταντίνος και η Άννα – Μαρία αλλά και η Λίτα Λιβανού.

Ο Γουλανδρής αγόρασε την θρυλική έπαυλη των 2000 τ.μ. και των 27 στρεμμάτων από τον Γιώργο Κόβα για 15 εκ. ευρώ.

Λέγεται πως η άμμος στην πριβέ παραλία έχει έρθει από τις Μαλδίβες με την υπέροχη Ηρώ Κόβα της φιλανθρωπίας, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, να προσέχει και την τελευταία λεπτομέρεια.

Τι άλλο συμπεριλαμβάνει η επένδυση; Aπό εκκλησία μέχρι σινεμά, αλλά και γήπεδο τένις, όπως και κατοικία με 14 κρεβατοκάμαρες.

Γιάννης Μυτηλιναίος

Ο Γιάννης Μυτηλιναίος, αδελφός του Ευάγγελου Μυτιληναίου και μεγαλομέτοχος του ομώνυμου ομίλου που παρουσιάζει 1,5 δισ. ευρώ και κέρδη που ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ., χαλαρώνει επίσης τα καλοκαίρια στον Άγιο Αιμιλιανό.

Το καλοκαιρινό ανάκτορο του βασιλιά της Ολλανδίας

Πριν από έναν χρόνο, κάποιος άγνωστος κατέβαλε σε βοσκό 7 εκατ. ευρώ για 20 στρέμματα γης στην περιοχή Κοιλάδα ξαφνιάζοντας τους πάντες.

Αφού το ίδιο ποσό αρκεί και περισσεύει για να αποκτήσει κανείς μια υπερπολυτελή βίλα σε έναν διάσημο προορισμό. Ο μυστηριώδης αγοραστής δεν ήταν άλλος από τον βασιλιά της Ολλανδίας, Βίλεμ – Αλεξάντερ.

Νίκος Δεβλέτογλου

Η βίλα του χρηματιστή Νίκου Δεβλέτογλου, που προέρχεται από μια οικογένεια με ιστορική διαδρομή στο Χρηματιστήριο της Αθήνας επί τρεις γενιές.

Και με μεγάλη φήμη για την ισχυρή οικονομική της επιφάνεια, είναι αντάξια των προσδοκιών που δημιουργεί το βιογραφικο του.

Η βίλα Λαναρά

Η Αφρούλα Λαναρά που έχει επίσης μια εντυπωσιακή εξοχική βίλα στο Πόρτο Χέλι, είναι γόνος της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας από τη Νάουσα και αδερφή του εκλιπόντος Θωμά Λαναρά, τελευταίου ιδιοκτήτη της ΚΛΩΝΑΤΕΞ, η οποία κατέρρευσε λίγα χρόνια μετά τη χρηματιστηριακή φούσκα του 1999.

Η βίλα Ψυχάρη σε Ελβετό επιχειρηματία

To Πόρτο Χέλι λατρεύει και ο Neil Rimer, Ελβετός επιχειρηματίας, καναδικής καταγωγής, ο οποίος, αποφάσισε να επενδύσει στο πευκόφυτο κτήμα των 26 στρεμμάτων που ήταν κάποτε στην κατοχή του εκδότη και δημοσιογράφου Σταύρου Ψυχάρη, κάνοντας προσφορά ύψους 11.7 εκ. ευρώ, (με αρχική τιμή εκκίνησης τα 4.7 εκ. ευρώ) σε ηλεκτρονική δημοπρασία.

Με την ιδιωτική παραλία, την διώροφη μονοκατοικία με το υπόγειο ισόγειο, τον χώρο στάθμευσης και την πισίνα, ήταν βέβαιο πως θα ήταν πολλοί οι ενδιαφερόμενοι καθώς τέτοια σπίτια δύσκολα βρίσκει κανείς πλέον στην περιοχή.

Ευάγγελος Πιστιόλης

Το Πόρτο Χέλι έχει επιλέξει ο εφοπλιστής Ευάγγελος Πιστιόλης για να περνάει τον ελεύθερο του χρόνο. Υπολογίστε 120 στρέμματα, και 28 εκατομμύρια ευρώ που κατέθεσε στους κληρονόμους του προηγούμενου ιδιοκτήτη, της οικογένειας Μαυρολέοντα, για ένα μέρος του κτήματος.

Στα τέλη της δεκαετίας του 60, ο Μανώλης-Βασίλης ή Μπλούης-όπως τον φώναζαν οι φίλοι του- Μαυρολέων, Έλληνας εφοπλιστής που ζούσε στο Λονδίνο αγόρασε έκταση χιλίων στρεμμάτων για να έχει έναν λόγο παραπάνω να πηγαίνει τα καλοκαίρια στην αγαπημένη του πατρίδα.

Σε μια εποχή που τον υποδεχόντουσαν τα δύο λιοντάρια από μάρμαρο στην είσοδο, για να ακολουθήσουν βόλτες στην παραλία, ατέλειωτα γεύματα και δείπνα με εκλεκτούς καλεσμένους, χωρίς φλας και φλυαρίες.

Οι σταρ του Χόλιγουντ

Ο Σον Κόνερι είχε σίγουρα, καθώς το 2013 είχε αγοράσει το εξοχικό σπίτι των ονείρων του, όπως είχε πει στο Πόρτο Χέλι, για να περνάει εκεί χρόνο μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο. «A place in the sun», όπως συνήθιζε να λέει με την χαρακτηριστική, σκωτσέζικη προφορά του.

Δίπλα στο σπίτι του James Bond, μένει όμως και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ενώ ο Χιου Γκραντ θέλει κι εκείνος να αποκτήσει ένα κτήμα πάνω στη θάλασσα για να μπορεί να έρχεται ακόμη πιο συχνά, ινκόγκνιτο, στην αγαπημένη του Ελλάδα και να ξεχάσει για λίγο το Χόλυγουντ, στις σειρές, τα σενάρια, το παρελθόν που τον καταδιώκει.

Τι θα γίνει το κτήμα του Κοντομηνά;

Ας μεταφερθούμε για λίγο στην Ερμιόνη. Εκεί, θα βρεθούμε στο κτήμα του Δημήτρη Κοντομηνά.
Φανταστείτε περισσότερα από 1330 στρέμματα, ένα ησυχαστήριο με ιδιωτική παραλία, ελικοδρόμιο, ελαιώνες, αμπελώνες, συκιές, εσπεριδοειδή, σαν ζωντανός πίνακας ζωγραφικής.

Είναι γνωστό -στους ενδιαφερόμενους- ότι πωλείται εδώ και δύο χρόνια με πρώτη τιμή τα 30 εκ. ευρώ.
Είναι απέναντι από την Ύδρα, στο Μετόχι Ερμιόνης Αργολίδας, κτήμα που σύντομα λέγεται ότι θα ανήκει στην οικογένεια του Γιάννη Βαρδινογιάννη της Motor Oil με το τίμημα της αγοραπωλησίας να κυμαίνεται ανάμεσα στα 20-23 εκατ. ευρώ.

Άλλωστε η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει κι άλλο κτήμα στην περιοχή.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε επενδύσει στο συγκεκριμένο κτήμα φτιάχνοντας ένα πολυτελές συγκρότημα με τέσσερις κατοικίες, η μία εκ των οποίων, είναι η βίλα του κτήματος στην ιδιόκτητη παραλία των 73 τμ, επιφάνεια που ξεπερνά τα 1330 στρέμματα, μόλις 20 λεπτά από την Ερμιόνη, με θέα στην θάλασσα, δέντρα, κρυφά μονοπάτια, πλήρη περίφραξη, απόλυτη αυτονομία με πηγές νερού και γεωτρήσεις.