Γιώργος Καπουτζίδης: «Ως γκέι δημιουργός, έχω χρέος να πω τις ιστορίες μας πια»

29 Απριλίου 2022 13:15

Ο Γιώργος Καπουτζίδης έχει παραχωρήσει συνέντευξη στη βραδινή εκπομπή του ANT1 special Report και μιλάει ανοιχτά για τα δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ  κοινότητας στην Ελλάδα.

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ως γκέι δημιουργός, έχω χρέος να πω τις ιστορίες μας πια».

Ο ηθοποιός έχει μιλήσει πολλές φορές για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα τα οποία οπως υποστηρίζει καταπατούνται συστηματικά τα τελευταία χρόνια παρά το γεγονός ότι υπάρχουν Ευρωπαϊκές οδηγίες για να αλλάξουν πολλά πράγματα νομοθετικά στην Ελλάδα.

«Έχω συνειδητοποιήσει ως γκέι δημιουργός ότι έχω χρέος να πω τις ιστορίες μας πια. Και όχι να τις καμουφλάρω, φοβούμενος. Προσπαθώντας να πιάσω ένα ευρύτερο κοινό. Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές οικογένειες ατόμων ΛΟΑΤΚΙ με παιδιά, αλλά δεν τις βλέπετε γιατί κρύβονται.

Το ίδιο το κράτος δεν έχει δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να υπάρχουν ως οικογένεια, ως καθ’ όλα νόμιμη οικογένεια. Αυτό που λείπει σήμερα από την Ελλάδα είναι ένας επίσημος φορέας που οι πολίτες αυτής της χώρας είναι ίσοι και πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα» Γιώργος Καπουτζίδης: «Ως γκέι δημιουργός, έχω χρέος να πω τις ιστορίες μας πια»

Τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται στον όμιλο ANT1 όπου και υπογράφει την σειρά Σέρρες που προβάλλεται μέσα από την πλατφόρμα του τηλεοπτικού σταθμού και αναφέρεται στην ιστορία ενός gay που γίνεται πλέον αποδεκτός από τον πατέρα του και μιλάνε ανοιχτά για την διαφορετικότητα.

Στην ίδια εκπομπή μιλάει και ο Φώτης Σεργουλόπουλος ο οποίος αναφέρεται στην απόκτηση του παιδιού του στο γεγονός πως δεν υπάρχει κατοχυρωμένος ο δεύτερος πατέρας του παιδιού νομικά και αναφέρεται στις δυσκολίες που υπάρχουν πλέον στα ζευγάρια στο θέμα της τεκνοθεσία σας και της υιοθεσίας.