Health Tips: από το πανηγύρι στο τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου – Πως θα γλυτώσει το στομάχι σας

Συντάκτης: Newsroom

14 Αυγούστου 2022 18:15

Health Tips: από το πανηγύρι στο τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου - Πως θα γλυτώσει το στομάχι σας

Δεκαπενταύγουστος σημαίνει παράδοση και όπου και να βρεθείτε σίγουρα είναι δύσκολο να πείτε όχι στα εδέσματα που προσφέρονται στην ελληνική ύπαιθρο

Μη στερηθείτε τις παραδοσιακές νοστιμιές επειδή είστε σε δίαιτα. Γιατί ο Δεκαπενταύγουστος δεν είναι η κατάλληλη ημέρα για να την τηρήσετε. Μπορείτε να δοκιμάσετε και να απολαύσετε τα τοπικά εδέσματα του νησιού ή τις περιοχής που θα επισκεφτείτε χωρίς τύψεις. Απλά σε μικρότερες ποσότητες. Οι διακοπές αποτελούν λίγες μόνο μέρες από όλη την καθημερινότητα που απαρτίζει την πλειοψηφία των ημερών μας. Οπότε, το να γευτείτε νέα φαγητά και κουζίνες για λίγες ημέρες δεν θα σας βγάλει και πολύ εκτός προγράμματος.

Προγραμματίστε όμως τα υπόλοιπα γεύματα σας. Ακόμα και αν καταναλώσετε κάτι βαρύ το μεσημέρι μπορείτε να φάτε κάτι ελαφρύ αργότερα. Ακόμη και η γουρουνοπούλα του πανηγυριού μπορεί να καταναλωθεί με μέτρο και να κάψετε με περπάτημα μερικές από τις θερμίδες της.

Διατηρήστε το μέτρο. Σκεφτείτε το δυσάρεστο συναίσθημα φουσκώματος που θα νιώσετε και τη δυσκολία στην κίνηση. Αξίζει; Η μέθοδος του πιάτου είναι επίσης μια συνήθεια που μπορείτε να εφαρμόσετε. Αρκεί να μην κάθεστε δίπλα στη… θεία που κερνάει. Αποφασίστε εξ αρχής πόσο ψωμί ή πατάτες χρειάζεστε, βάζοντας τη συγκεκριμένη ποσότητα στο πιάτο σας. Ώστε όταν το τελειώσετε να ξέρετε ότι έχετε φάει όσο πιστεύετε πως είναι αρκετό και να μην το ξαναγεμίσετε.

Το ίδιο πρέπει να κάνετε και με το αλκοόλ. Δεν χρειάζεται να κατεβάζετε ολόκληρη γουλιά κάθε φορά που τσουγκρίζετε το ποτήρι σας. Σκεφτείτε πως θα κάνετε τα επόμενα βήματά σας σαν τον… Ορέστη Μακρή στον Μεθύστακα και λυπηθείτε το στομάχι σας.

Μην αποκλείσετε να δοκιμάσετε ακόμη και τα γλυκά μετά το φαγητό σας. Αυτό που έχει σημασία είναι να προσπαθείτε να διατηρήσετε μία ισορροπία σε όλες τις μέρες. Σκοπός είναι να περάσετε καλά και να μην ξεχάσετε πως η ζέστη των ημερών κάνει τις καταστάσεις υπερφαγίας ή μέθης ακόμη πιο επώδυνες.