Θανάσης Κουρλαμπάς: «Έχασα τη μητέρα μου και ήμουν πάνω στη σκηνή το ίδιο βράδυ»

Συντάκτης: Newsroom

22 Αυγούστου 2022 09:10

Θανάσης Κουρλαμπάς: «Έχασα τη μητέρα μου και ήμουν πάνω στη σκηνή το ίδιο βράδυ»

Για τις στιγμές που έπρεπε σαν ηθοποιός να σκεφτεί την παράσταση πάνω από την προσωπική του τραγωδία μίλησε ο Θανάσης Κουρλαμπάς

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς μίλησε στο Secret και την Μαριάνθη Κούνια για τη δύσκολη στιγμή που έπρεπε να εμφανιστεί στο θέατρο την ημέρα που πέθανε η μητέρα του.

«Η δουλειά μας έχει πολλές απαιτήσεις. Δεν είναι εύκολη η προσωπική ζωή. Χάνεις ωραίες στιγμές από την οικογένειά σου για χάρη των προβών και των γυρισμάτων. Έχω κάνει και ρόλους που τους βίωσα πολύ δύσκολα. Που είχαν μεγάλες απαιτήσεις σωματικές και ψυχολογικές. Και κάποιους ρόλους που ήταν αρκετά μακριά από τον εαυτό μου. Αλλά αυτά ήταν τα πιο μαγικά ταξίδια μου. Έχω βρεθεί σε στιγμές να υπερβώ τον εαυτό μου, κυρίως συναισθηματικά. Αλλά πάνω στη σκηνή όλα ξεχνιούνται.

Πρόσφατα έχασα τη μητέρα μου και το ίδιο βράδυ είχαμε sold-out παράσταση. Του έργου «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς», που δεν μπορούσε να ακυρωθεί. Εκείνο το βράδυ και το επόμενο της κηδείας ήμουν πάνω στη σκηνή. Ήταν η πιο ακραία μέρα της δουλειάς μου από τότε που και ξεκίνησα και τότε είπα ότι το επάγγελμά μου είναι ευλογημένο αλλά κι ανελέητο!»

Ο ηθοποιός είχε μιλήσει στον Alpha για την πιο δύσκολη σκηνή του στις Άγριες Μέλισσες

Η τελευταία σκηνή της δολοφονίας του Κλεομένη

«Από τη σκηνή στο τέλος που τον δολοφονεί ο Μελέτης υπάρχει μια φωτογραφία όπου έχουμε μια τόσο συγκινητική αγκαλιά με τον Γιώργο Γεροντιδάκη όταν τελείωσε το πλάνο. Ενώ υπήρχε αυτή η σχέση των ρόλων ήταν μια εξαιρετική στιγμή γιατί τελείωνε και ο δικός μου ρόλος. Η τελευταία σκηνή του Κλεομένη που είχαμε με τον Γιώργο Γεροντιδάκη μας πήρε αρκετές ώρες. Ήταν Ιούλιος σε ένα φρεσκοσκαμμένο χωράφι που έγινε με πάρα πολύ προσοχή και πάρα πολύ αγάπη κυρίως από το συνεργείο. Βλέπεις τους δυο ηθοποιούς εκεί που δυσκολεύονται. Αλλά πρέπει να θυμάσαι και ολόκληρο το συνεργείο που ζει επίσης μια δύσκολη κατάσταση με χώμα και ήλιο. Για μένα ήταν μια από τις ωραιότερες στιγμές στις Άγριες Μέλισσες»