Λεωνίδας Κακούρης: Στο Μαύρο Ρόδο υποδύομαι έναν “νονό της νύχτας”

Συντάκτης: Newsroom

11 Σεπτεμβρίου 2022 23:36

Λεωνίδας Κακούρης - Άγριες Μέλισσες: «Ο Δούκας στην αρχή του τρίτου κύκλου είναι αρκετά καταβεβλημένος και κουρασμένος»

Ο Λεωνίδας Κακούρης βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, την πιο δημιουργική και επιτυχημένη καλλιτεχνική του πορεία τα τελευταία χρόνια.

Ο «Δούκας» από το σίριαλ «Αγριες μέλισσες», ετοιμάζεται να υποδυθεί έναν «νονό της νύχτας» στη νέα σειρά «Μαύρο ρόδο», που θα προβάλλεται από τον Οκτώβριο στο Mega.

Ωστόσο, αυτόν τον καιρό πρωταγωνιστεί στην άκρως ανατρεπτική κωμωδία «Μεγάλη πλεκτάνη» του Jordi Galceran, μαζί με τη Δήμητρα Ματσουκα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου. «Είχα πολλή ανάγκη να παίξω σε μια κωμωδία έπειτα από τρία χρόνια δράματος, για να μπορέσω να ισορροπήσω λίγο. Δεν θα άντεχα κι άλλο δράμα.

Το ήθελα και από ψυχολογικής πλευράς, δηλαδή ήθελα κάτι που θα με κάνει να διασκεδάσω. Ο ήρωας που υποδύομαι είναι ένας πολιτικός που έχει μεγαλώσει μέσα στα πούπουλα και έχει σπουδάσει σε κάποιο κολέγιο.

Ομως τώρα βρίσκεται στη δίνη ενός σκανδάλου, καθώς του χάρισε μια βίλα ο μηχανικός με τον οποίο είχε συνδιαλλαγές. Επειδή όμως η γυναίκα του τον απατά με έναν δημοσιογράφο, βγάζει στη φόρα το σκάνδαλο. Το έργο ξεκινάει με τον ήρωα να ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει, αλλά η τελευταία επιθυμία του είναι να κάνει σεξ με ένα call girl. Και εκεί ξεκινάει μια τρελή ιστορία, με πάρα πολλές ανατροπές», ανέφερε.

Η κωμωδία αυτή, που θα περιοδεύει σε θέατρα της Αττικής έως τις 22 Σεπτεμβρίου (10/9 Βριλήσσια, 11/9 Φάληρο), έχει καταφέρει να τον ανανεώσει. «Απολαμβάνω αυτή την κωμωδία. Φέτος έκανα μόνο εννέα ημέρες διακοπές. Στις “Μέλισσες” τα γυρίσματα ήταν καθημερινά περίπου 10 ώρες – είχε πολλή κούραση.

Αλλά αυτό το σίριαλ ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι, ένα μεγάλο δώρο της ζωής μου. Οι ρόλοι που παίζουμε έχουν στοιχεία δικά μας, αλλά δεν είμαστε εμείς. Επ’ ουδενί είμαι ο Δούκας. Είμαι ο Λεωνίδας και οι ρόλοι που κάνω είναι παιδιά μου», τονίζει.

Ο Λεωνίδας Κακούρης είναι πια ένας ηθοποιός πρώτης γραμμής, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του, και έχει καταφέρει να υποδυθεί με την ίδια επιτυχία δραματικούς αλλά και κωμικούς ρόλους, χωρίς ποτέ να φλερτάρει με την έπαρση.

Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν τα γυρίσματα του νέου σίριαλ του Mega, στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει τον χειμώνα και όπου μετά τον θρυλικό Δούκα Σεβαστό των «Μελισσών» θα τον δούμε σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο.

«Αυτό που με τράβηξε στο “Μαύρο ρόδο” είναι το σενάριο. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, που έχει να κάνει με δύο κόσμους. Από τη μια μεριά είναι μια δόκιμη 18χρονη καλόγρια και ένα μοναστήρι που κρύβει μυστικά και από την άλλη βρίσκεται ο κόσμος μιας επαρχιακής πόλης, με ανθρώπους της νύχτας. Εγώ υποδύομαι έναν “νονό της νύχτας”. Η ιστορία ξεκινάει όταν ένας νεαρός θέλει να επιβεβαιώσει τον ανδρισμό του και βάζει στοίχημα με τους φίλους του αν μπορεί να ξελογιάσει ένα κορίτσι», αποκάλυψε.

Άγριες Μέλισσες spoiler: η μέρα της δίκης έφτασε και ο Δούκας καταρρέει

Ο γνωστός ηθοποιός νιώθει σήμερα πολύ ευτυχισμένος από τις επιλογές που έχει κάνει έως τώρα, χωρίς να παραλείπει πως κάποιες φορές αναγκάστηκε να κάνει κάποιες εκπτώσεις για να εξασφαλίσει τη δουλειά του: «Νομίζω πως έχω καταφέρει όσα ονειρευόμουν.

Δεν έκανα ποτέ εκπτώσεις για να βγάλω περισσότερα χρήματα, παρά μόνο για να μπορέσω να συντηρηθώ κάποιες φορές. Με τις “εκπτώσεις” εννοώ ότι ίσως να μην εκτιμούσα κάποια πράγματα από μια δουλειά, την οποία όμως χρειαζόμουν για να επιβιώσω. Αυτό σαφώς έχει γίνει.

Συνέβη σε μια περίοδο έπειτα από μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Δηλαδή, μετά το σίριαλ “Της αγάπης μαχαιριά”, έκανα τηλεόραση έπειτα από δέκα χρόνια. Και δεν έπαιζα σε θέατρα των 1.500 θέσεων. Ενας ηθοποιός δεν μπορεί να ζήσει μόνο από το θέατρο, ούτε να πλουτίσει».

Πηγή:Secret