Τέλος στο κότσι και στους πόνους στα πόδια – Νικόλαος Δ. Κωνσταντίνου Χειρουργός Ορθοπαιδικός Τραυματιολόγος

5 Αυγούστου 2020 11:27

Τέλος στο κότσι και στους πόνους στα πόδια

Η Διαδερμική Χειρουργική του ποδός λύνει το πρόβλημα του βλαισού μέγα δακτύλου, της μεταταρσαλγίας και των κάλων!

Νικόλαος Δ. Κωνσταντίνου

Χειρουργός Ορθοπαιδικός Τραυματιολόγος

 

Το καλοκαίρι μαζί με τα ανοικτά παπούτσια, εμφανίζονται και οι παραμορφώσεις του προσθίου ποδός, όπως το κότσι ή βλαισός μέγας δάκτυλος και οι γαμψοδακτυλίες- σφυροδακτυλίες ή κάλοι. Οι επώδυνες παραμορφώσεις αυτές , ταλαιπωρούν γυναίκες μέσης ηλικίας και σε μικρότερο ποσοστό άνδρες και νεαρές γυναίκες. Ενοχοποιούνται κληρονομικοί παράγοντες και τα στενά υποδήματα με ψηλά τακούνια. Χαρακτηρίζονται από στροφική και αξονική παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδός και του πρώτου μεταταρσίου, δημιουργώντας την γνωστή εξόντωση, που καλούμε κότσι και την παραμόρφωση κάμψης του δεύτερου ή και του τρίτου δακτύλου με τον κάλο που τραυματίζεται από τα υποδήματα.

Στα αρχικά στάδια της παραμόρφωσης νάρθηκες και επιθέματα σιλικόνης μειώνουν την ενόχληση , αλλά η οριστική και μόνιμη λύση δίνεται χειρουργικά με διορθωτικές οστεοτομίες, θυλακοτομές και τενοτομές.

Στο παρελθόν οι επεμβάσεις αυτές συνοδεύονταν από πόνο και δυσχέρεια βάδισης που ξεπερνούσε τους 2-3 μήνες και κάθε κυρία έχει μια ιστορία να αναφέρει, με ασθενή που ταλαιπωρήθηκε από την επέμβαση στο κότσι ή δεν είχε επιτυχία. Έτσι απέφευγαν την επέμβαση και ζούσαν μια καθημερινή τυραννία από τα πόδια τους.

Η πρόοδος της επιστήμης τα τελευταία χρόνια είναι αξιοσημείωτη και στον τομέα της αντιμετώπισης των παραμορφώσεων του ποδιού καλείται Διαδερμική Χειρουργική του ποδιού. Αποτελεί την πιο ελκυστική λύση για τους ασθενείς που πάσχουν από κότσι, κάλους και μεταταρσαλγία γιατί προσφέρει σειρά πλεονεκτημάτων, όπως: αναισθησία μόνο στο πόδι, ολιγόωρη νοσηλεία στο νοσοκομείο, άμεση βάδιση με ειδικό μετεγχειρητικό υπόδημα, οπές στο δέρμα αντί για μεγάλες τομές με ράμματα, ελάχιστες αλλαγές και ταυτόχρονη διόρθωση όλων των παραμορφώσεων του προσθίου ποδός . Πραγματοποιείται στον άσηπτο χώρο του χειρουργείου, με χρήση ακτινοσκοπικού μηχανήματος και ειδικών εργαλείων, από την ομάδα μας, που έχει εκπαιδευτεί ειδικά στην Διαδερμική Χειρουργική και προσφέρει άμεση, ανώδυνη και οριστική λύση τα τελευταία πέντε χρόνια! Φλεγμονές και προβλήματα από το δέρμα, όπως ουλές και νεκρώσεις δεν παρατηρούνται , διαρκεί 15-20 λεπτά για κάθε πόδι και οι ασθενείς φεύγουν βαδίζοντας σε 3-4 ώρες. Για το λόγο αυτό ασθενείς με Διαβήτη, με καρδιολογικά προβλήματα ή με λήψη αντιπηκτικών αντιμετωπίζονται χωρίς φόβο για επιδείνωση της γενικής τους κατάστασης από την αναισθησία ή την χρήση ισχαίμου περίδεσης ή την νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Με την Διαδερμική Χειρουργική αφήσαμε στο παρελθόν τα προβλήματα της γενικής ή

ραχιαίας αναισθησίας, τα τραύματα με ράμματα και αλλαγές , την ταλαιπωρία στην μετεγχειρητική βάδιση, την νοσηλεία για μέρες και κυριότερο όλων τον πόνο που βίωναν στο παρελθόν, με τις ανοικτές επεμβάσεις στο πόδι και τις μεγάλες αποκολλήσεις ιστών.

Τα άριστα αποτελέσματα είναι ορατά άμεσα και διατηρούνται στο χρόνο, προσφέροντας

την δυνατότητα να διαλέγουμε τα υποδήματα που μας αρέσουν αντί αυτών που δεν επιδεινώνουν τους πόνους ή τους κάλους μας.

Βάλτε τέλος στην τυραννία των επώδυνων και παραμορφωμένων ποδιών και δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας : www.ortho-surgeon.gr και στην σελίδα μας στο Facebook: Ιατρείο Διαδερμικής Χειρουργικής Άκρου Ποδός.

 

 

Νικόλαος Δ. Κωνσταντίνου

Χειρουργός Ορθοπαιδικός Τραυματιολόγος

Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής Αθλητικών Κακώσεων

Τηλ: 2108600075-6945806015

www.ortho-surgeon.gr

fb.me/diadermiki.xeiroyrgiki.podos.nikolaos.konstantinou