Μέθοδος Renuvion –  Ελευθέριος Δημητραδιού,Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός

28 Αυγούστου 2020 18:30

Ο Key Opinion Leader του Renuvion στην Ελλάδα, Dr Eleftherios Dimitradiou, μας συστήνει την υπερσύγχρονη μέθοδο σύσφιξης.

 

Αντιμετωπίστε άμεσα την χαλάρωση σε σώμα και πρόσωπο με την νέα επαναστατική μέθοδο Renuvion. Ελάχιστα επεμβατική συσφίγγει και αναζωογονεί το χαλαρό δέρμα. Η συγκεκριμένη τεχνική  χρησιμοποιείται συχνά συμπληρωματικά αμέσως μετά τη Λυπογλυπτική με το Vaser 3D Lipo, και προσφέρει τέλεια αποτελέσματα. Για τα πλεονεκτήματα της νέας αυτής τεχνικής μας μιλάει  πλαστικός χειρουργός και επιστημονικός διευθυντής  των Luxurious Medical Aesthetics  δρ. Ελευθέριος Δημητραδιού.

 

-Γιατρέ μου, πείτε μας λίγα λόγια για τη μέθοδο  Renuvion;  Θεωρείται  ως η  πλέον επαναστατική μέθοδος για να αντιμετωπίσουμε τη χαλάρωση σε πρόσωπο και σώμα χειρουργικά . Γιατί;

Το Renuvion είναι μια πρωτοποριακή χειρουργική τεχνική, με την οποία πραγματοποιείται  εντυπωσιακή σύσφιξη στο δέρμα που έχει χαλαρώσει είτε έπειτα από μεγάλη απώλεια βάρους, είτε φυσικά με την πάροδο του χρόνου. Ουσιαστικά επαναφέρει το δέρμα πίσω στον ιστό με τη βοήθεια ενός εξοπλισμού που χρησιμοποιεί το plasma. Το plasma είναι η μετεξέλιξη της ύλης σε μια πολύ υψηλή ενέργεια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τέτοιες συνθήκες ώστε να έχουμε τήξη του κολλαγόνου. Η τήξη του κολλαγόνου δημιουργεί και την σύσφιξη στον ιστό, κατ΄επέκταση στο δέρμα. Στη συνέχεια πραγματοποιείται τεχνητά κολλαγονογένεσσις, δηλαδή ενεργοποιεί τη δημιουργία παραγωγής κολλαγόνου από τον ίδιο τον οργανισμό, το οποίο έχει ως επακόλουθο την περαιτέρω σύσφιξη μετά από κάποιους μήνες ( τέσσερις έως οκτώ μήνες). Αμέσως μετά γίνεται χρήση συνδυασμού ενός αερίου (ήλιον) μαζί με ραδιοσυχνότητες. Ο συνδυασμός αυτός προκαλεί μια πολύ υψηλής έντασης ενέργεια,  σε υψηλή θερμοκρασία ταυτόχρονα όμως σε υπερβολικά  μικρό χρόνο, ώστε να μη δημιουργείται έγκαυμα, παρ όλα αυτά να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό είναι το Renuvion. Είναι ένα σύστημα το οποίο παράγεται στην Αμερική, έχει έρθει στη χώρα  τους τελευταίους μήνες και είναι ότι πιο σύγχρονο  στη χειρουργική σύσφιξη.

-Σε ποιους απευθύνεται το RENUVION;

Απευθύνεται σε άτομα που έχουν μια αισθητή χαλάρωση και επιθυμούν χωρίς ιδιαίτερες τομές να επιτύχουν σύσφιξη στο δέρμα που δεν μπορεί να επιτευχθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

-Λέγεται πως έχει  καλυτέρα αποτελέσματα αν συνδυαστεί με Λυπογλυπτική με το Vaser 3D Lipo. Γιατί;

Βλέπουμε θεαματικά καλύτερο αποτέλεσμα αν γίνει χρήση του Renuvion μετά την λιποαναρρόφηση. Χρησιμοποιώντας συνδυαστικά Vaser και Renuvion, μπορούμε να πετύχουμε μια υψηλών προδιαγραφών λιποαναρρόφηση, αυτό που ονομάζουμε Λυπογλυπτική, δίνοντας με μεγάλη ευκρίνεια πολλές λεπτομέρειες στο σώμα. Δηλαδή, μπορούμε να σχηματίσουμε τους κοιλιακούς, μπορούμε να σχηματίσουμε λεπτές δομές οι οποίες δεν μπορούσαν να γίνουν πριν, χωρίς την χρήση του Renuvion.Επομένως όταν γίνει  συνδυαστικά επιτυγχάνεται ένα ανώτερο αποτέλεσμα και σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

-Που εφαρμόζεται;

Εφαρμόζεται παντού. Πρόσωπο , λαιμό, σώμα, μπράτσα, κορμό, πόδια.

-Πως πραγματοποιείται η διαδικασία θεραπείας  με το Renuvion;

πραγματοποιείται όπως ακριβώς και μια κλασσική λιποαναρρόφηση ,μέσω απειροελάχιστων οπών .Εισάγεται μια πολύ λεπτή κάνουλα μέσω αυτών των οπών, η οποία προκαλεί τήξη του κολλαγόνου και των ιστών.

-Γίνεται με τοπική αναισθησία;

Η αναισθησία αποφασίζεται ανάλογα με τον ασθενή και ανάλογα με την περιοχή που θα γίνει. Κάποιες επεμβάσεις γίνονται με τοπική , κάποιες επεμβάσεις γίνονται με ολική.

-Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής; Αληθεύει ότι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους είναι ότι δεν υπάρχουν επιπλοκές όπως εγκαύματα, ανομοιογένεια  κ.λπ.;

Το Renuvion  είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος όταν διενεργείται από εξειδικευμένο προσωπικό , δηλαδή εκπαιδευμένους  πλαστικούς χειρουργούς, Το δεύτερο μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου, είναι το γεγονός πως η τεχνολογία έχει φτιαχτεί με στόχο την αποτελεσματικότητά της και στα χειρουργεία που γίνονται με ημερήσια νοσηλεία. Έτσι δεν υπάρχει επιπλέον (οικονομική) επιβάρυνση.

-Πόσο άμεσα είναι το αποτέλεσμα; Θα είναι μόνιμο;

Έχει μόνιμο και άμεσο αποτέλεσμα . Βεβαίως αυτό διατηρείται σε περίπτωση που δεν υπάρξει στο μέλλον σημαντική αυξομείωση βάρους. Το αποτέλεσμα είναι ορατό από την πρώτη μέρα του χειρουργείου με σταδιακή βελτίωση μέχρι και εννέα μήνες μετά -καθώς όπως προαναφέρθηκε – ο ίδιος ο οργανισμός συνεχίζει την παραγωγή κολλαγόνου.

-Ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας και πόσο άμεσα θα μπορέσει κάποιος να επανέλθει στις κοινωνικές του δραστηριότητες και στην εργασία του φυσικά;

Ο χρόνος αποθεραπείας είναι ο ίδιος με μια Λυπογλυπτικη κλασική. Ο ασθενής από την επόμενη μέρα μπορεί να συνεχίσει κανονικά τις καθημερινές του δραστηριότητες. Για δύο  με τρεις εβδομάδες περίπου μετά την επέμβαση γίνεται χρήση ενός ειδικού κορσέ.

-Τι κανόνες πρέπει να ακολουθήσουμε μετά τη θεραπεία;

Ορθή και συστηματική χρήση του ειδικού κορσέ μετεγχειρητικά, διατήρηση του σωματικού βάρους σε σταθερά επίπεδα (+-5 κιλά).

 

Συνέντευξη στη Νίκη Μουσαμά

Ελευθέριος Δημητραδιού
Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός
Επιστημονικός υπεύθυνος
Luxurious Medical aesthetics

Email: [email protected]

www.luxuriousmedicalaesthetics

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Λεωφ. Κηφισίας 18, Αθήνα 115 26
Τηλ.: 211 4104141

ΙΑΤΡΕΙΟ ΡΟΔΟΥ 1

Τριαντών 17,  Ιαλυσός 851 01
Τηλ.:2241401010
ΙΑΤΡΕΙΟ ΡΟΔΟΥ 2
Ναυαρίνου 25, Ρόδος 851 00
Τηλ.:2241077170