Σπαγγέτι αλά Sophia Loren: δες και μάθε πώς θα φτιάξεις την περίφημη μακαρονάδα της

21 Νοεμβρίου 2018 15:00

Οι συνταγές των σταρ: Η εύκολη μακαρονάδα της Σοφίας Λόρεν

“Ό,τι βλέπετε, το χρωστάω στο σπαγγέτι”. Η Sophia Loren, απ’ τα μεγαλύτερα sex symbols όλων των εποχών -κι αγαπημένη μου, φυσικά, είναι και τα γονίδια, μισή Ελληνίδα, μισή Ιταλίδα, βλέπεις- διατυμπανίζει μια ζωή ολόκληρη την λατρεία της στο φαγητό. Eιδικά στις μακαρονάδες. Περισσότερο (φυσικά) σε αυτές που φτιάχνονται απ’ τα χεράκια της.
Στο βιβλίο της “Eat with me”, η αειθαλής ντίβα γράφει και μ’ εμπνέει: “Συνάντησα αυτά τα σπαγγέτι στο σπίτι ενός φίλου που μας παρέθεσε δείπνο για τον εορτασμό του Όσκαρ μου για την ταινία «Δύο γυναίκες». Μου πρόσφερε δάφνες σε δείπνο, αντί για το δάφνινο στεφάνι του νικητή. Επέμεινα να μου δώσει την συνταγή”. Και είναι τόσο απλή αγαπημένοι κι αγαπημένες. Την έφτιαξα, την ήξερα άλλωστε στο περίπου και, έτσι για το… ονόρε, πρόσθεσα και μπέικον. Γιαμ γιαμ!

Υλικά για τέσσερα άτομα
1 πακέτο σπαγγέτι
2 μεσαίες τομάτες (400 γραμ.) αποφλοιωμένες και χοντροκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι
5-6 μεσαία φύλλα δάφνης
1/2 κ.γ. κανέλα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1+1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
10 φέτες μπέικον

Εκτέλεση

Ρίχνω το ελαιόλαδο και την 1 κ.σ. βούτυρο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το κρεμμύδι.Σοτάρω για 5 περίπου λεπτά (χαμηλώστε λίγο τη φωτιά, αν χρειάζεται) μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, χωρίς να πάρει χρώμα. Λίγο μετά, προσθέτω το μπέικον ώστε να σοταριστεί και αυτό.
Έπειτα, συμπληρώνω με τομάτες, φύλλα δάφνης, κανέλα, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζω και σιγομαγειρεύω για 20 λεπτά. Αποσύρω και βγάζω τα φύλλα δάφνης, που έτσι κι αλλιώς δεν τρώγονται. Εννοείται, έχω βράσει για άλλα 15′ το σπαγγέτι. Σερβίρω λοιπόν τα μακαρόνια, προσθέτω τη σάλτσα και συμπληρώνω με παρμεζάνα, ανοίγω κι ένα παγωμένο λευκό ή κόκκινο κρασί- σήμερα είχα όρεξη για λευκό- και τέλος.

Καλή όρεξη κι εβίβα!

Τip Αν θέλω, έτσι,για το ντεκό της υπόθεσης (θέλω όμως), προσθέτω και λίγο μαϊντανό στο πιάτο.

Ντονατέλλα Αδάμου