Γιαμ γιαμ: η απόλυτα γευστική τηγανίτα με χαλούμι και τάμπακο σφένδαμου

21 Νοεμβρίου 2018 14:00

H χθεσινή μου συνάντηση στην καρδιά της Αθήνας μ’ Ελληνοκύπριο που μένει μόνιμα στο Λονδίνο ένα αποτέλεσμα είχε: Γευστικό. Απόλυτα διαφορετικό. Μου είπε πώς να γευτώ το χαλούμι μ’ έναν τρόπο που, ως τώρα τουλάχιστον, παρέμενε άγνωστος στον.. ουρανίσκο μου. Δεν θα σου πω ψέματα, τις αμφιβολίες μου τις είχα για το αποτέλεσμα. Έλα όμως που αποζημιώθηκα.

Γι’ αρχή μού μίλησε για στραπατσάδα με χαλούμι, κάτι, ωστόσο, που προφανώς δεν ήταν πρωτόγνωρο. Περάσαμε όμως άμεσα σε άλλο γευστικό επίπεδο. Σ’ επίπεδο τηγανίτας με γλυκό καλαμπόκι. Αγοράζεις λοιπόν το καλαμπόκι, λιώνεις το χαλούμι, φτιάχνεις μια σάλτσα αβοκάντο ή, καλύτερα, παίρνεις έτοιμη από βιολογικά μάρκετ για να μην κουράζεσαι, προσθέτεις δύο αβγά ποσέ, ταμπάσκο και τέλος.

TIP Το μυστικό είναι στο ταμπάσκο: Δεν θ΄αγοράσεις το κλασικό, υπάρχουν διάφορων τύπων -ΟΚ, θα πρέπει να ψάξεις λίγο σε βιολογικό σούπερ μάρκετ και αλυσίδες vegeterian- που δεν “τσουρουφλίζουν”, όπως π.χ. από σφένδαμο. Ασφαλώς δεν θα είχα καλοκαιριάτικα και με 33 βαθμούς υπό σκιά διάθεση να σε “δυναμιτίσω”.  Καλή σου όρεξη!

Ντονατέλλα Αδάμου