Κατερίνα Λάσπα: δίνει τα tips της για υπέροχο κορμί κι αναλύει τη διατροφή και τις ασκήσεις της

19 Νοεμβρίου 2018 20:06

 
Έχοντας για μότο το «be healthy, be strong, be happy» (να είσαι υγιής, δυνατή, ευτυχισμένη) και στο παλμαρέ της την κολύμβηση -την ασκούσε επί μακρόν και καθημερινά-, η γυμναστική για εκείνη είναι τρόπος ζωής. H beautiful mamma έχει υιοθετήσει το workout δεκαετίες τώρα: τρεις φορές την εβδομάδα κάνει προπόνηση με βάρη και ισομετρικές ασκήσεις, ενώ άλλες δύο επιλέγει αερόβια άσκηση. Κατά καιρούς, δε, υιοθετεί και το crossfit που βοηθά πολύ την καρδιά, αλλά και το TRX. 
Το διατροφικό της μενού, από την άλλη πλευρά, βασίζεται στο ψάρι, το λευκό κρέας και τις σαλάτες. Ξέροντας καλά πλέον τον οργανισμό της, γνωρίζει με ακρίβεια ποιες τροφές την παχαίνουν και ποιες όχι, άρα δεν καταπιέζει τον εαυτό της. Ο μοναδικός λόγος που μπορεί να στερηθεί τροφές είναι όταν θέλει να υποκύψει σε γευστικές παρασπονδίες -τα παγωτά και τα γλυκά, που, ναι, συγκαταλέγονται στις αδυναμίες της. Τις γκράντε μάλιστα: «Μπορώ να μείνω νηστική για να φάω γλυκό. Το μόνο θέμα είναι μη μου κόψει κανείς το γλυκό, έστω αυτές τις δυο κουταλιές που τρώω», έχει πει και ποιος την αδικεί, εδώ που τα λέμε… 
Όσο για τις συμβουλές-tips της για υπέροχο κορμί, διάβασε ακολούθως: 
1. Αγάπησε τον εαυτό σου και φέρσου του με σεβασμό.
 
2. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και συστηματικότητα
 
3. Κάνε ισορροπημένη διατροφή
 
4. Πιες πολύ νερό και φάε το τελευταίο γεύμα σου στις 9μμ.
 
5. Ασκήσου τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.
 
6. Κάνε το πρωί μισή ώρα νηστική διάδρομο ή στατικό ποδήλατο σε σχετικά γρήγορη ταχύτητα και επανάλαβέ το περίπου 1 ώρα πριν πας για ύπνο.
 
7. Βρες τρόπους που σου ταιριάζουν, έστω και για μισή ώρα την ημέρα, να αποφορτίζεις το μυαλό σου και να ξεκουράζεις την ψυχούλα σου.