Άγης Εμμανουήλ: «Αυτή τη στιγμή ο πλανήτης μετατρέπεται σε έναν εχθρό και εμείς είμαστε μυγάκια που θα τρέχουμε να κρυφτούμε»

11 Αυγούστου 2021 20:15

Άγης Εμμανουήλ: «Αυτή τη στιγμή ο πλανήτης μετατρέπεται σε έναν εχθρό και εμείς είμαστε μυγάκια που θα τρέχουμε να κρυφτούμε»

Ο ηθοποιός Άγης Εμμανουήλ παρουσίασε στην ΕΡΤ το πρόγραμμά του για να φτάσει τρέχοντας στη Γλασκώβη σε περίπου 80 ημέρες. Διανύοντας μια απόσταση 40 χλμ ανά ημέρα.

Άγης Εμμανουήλ: «Αυτή τη στιγμή ο πλανήτης μετατρέπεται σε έναν εχθρό και εμείς είμαστε μυγάκια που θα τρέχουμε να κρυφτούμε».
«Το πρόγραμμα μου λέει πως θα φτάσω στην Γλασκώβη σε 80 ημέρες κάνοντας, περίπου, 40 χλμ. την ημέρα. Με ρεπό και κάποιες μέρες που θα είναι έξτρα για κάθε ενδεχόμενο. Εάν ο οργανισμός είναι καλά εκπαιδευμένος, είναι πολύ πιθανό όλο αυτό να το αντέξει. Εγώ τρέχω μαραθώνιο από το 1996 και το 2014 είχα τρέξει υπερμαραθώνιο».
«Σε πρώτο επίπεδο τρέχω για το περιβάλλον, για τον πλανήτη και την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε σχέση με αυτό το θέμα. Με την ενημέρωση και την ενεργοποίηση. Για μένα, όμως, όλο αυτό είναι αξιακό. Εάν με έναν μαγικό τρόπο επαναπροσδιοριζόμασταν σε σχέση με τις αξίες, δεν θα χρειαζόταν κανείς να τρέχει για τον πλανήτη. Θα ήταν όλα τέλεια, θα ήταν ένας κήπος της Εδέμ. Αυτή τη στιγμή ο πλανήτης μετατρέπεται σε έναν εχθρό και εμείς είμαστε μυγάκια που θα τρέχουμε να κρυφτούμε» πρόσθεσε ο Άγης Εμμανουήλ.
«Ήδη γίνεται, το νιώθουμε, αφυπνιζόμαστε όταν γίνεται μια καταστροφή και όλο τον υπόλοιπο καιρό δεν κάνουμε τίποτα. Σε δέκα ημέρες θα έχουν ξεχαστεί όλα, αυτή είναι η φύση του ανθρώπου».