Αιμίλιος Χειλάκης: «Ήταν σαν να μιλούσαμε για αμάξι, “αν δεν σας κάνει αυτό σας δίνουμε ένα άλλο”»

12 Δεκεμβρίου 2021 09:20

Αιμίλιος Χειλάκης: «Ήταν σαν να μιλούσαμε για αμάξι, “αν δεν σας κάνει αυτό σας δίνουμε ένα άλλο”»

Στον καναπέ του Dot κάθισε ο Αιμίλιος Χειλάκης και μίλησε διεξοδικά για τον τρόπο που δουλεύουν οι ηθοποιοί της δικής του γενιάς, για τον γάμο και την όμορφη σχέση που έχουν με την Αθηνά Μαξίμου.

Αιμίλιος Χειλάκης: «Ήταν σαν να μιλούσαμε για αμάξι, “αν δεν σας κάνει αυτό σας δίνουμε ένα άλλο”».

Η διαφορά των ηθοποιών της γενιάς του

«Η δική μου γενιά ήταν πιο πολύ της δουλειάς και της αγάπης προς τον συνάδελφο, από την προηγούμενη. Η επόμενη που αναλαμβάνει τώρα, βλέπω πρακτικές περίεργες και ακούω λάθος συμπεριφορές. Ακού το “πώς μου μίλησε έτσι ο νέος σκηνοθέτης”. Κι εγώ έχω υπάρξει κακός χειριστής όταν ήμουν σε θέση ισχύος. Κάποιες φορές δεν ήμουν καλός συνάδελφος ή καλός αρχηγός. Ήταν τότε στα 30-35 μου. Όταν άρχισαν να μου πετυχαίνουν τα πράγματα δεν είχα ανάγκη να πλακωθώ με κανέναν»

Η άποψή του για τους ανεμβολίαστους, την πολιτική και τους νέους

«Δεν με επηρεάζουν τα στημένα τρολ που με βρίζουν. Όταν έχεις γνώμη τότε ασχολείσαι με τα κοινά, άρα δημιουργείς ψηφοφόρους. Δεν διαφωνώ σε όλα με τη ΝΔ, ούτε πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που θα φέρει την αλλαγή. Προοδευτικοί είμαστε όταν καταλαβαίνουμε ότι ένας ανεμβολίαστος φοβάται να κάνει το εμβόλιο, δεν είναι όλοι “ψεκασμένοι”. Εγώ είμαι εμβολιασμένος, αν ήμουν ανεμβολίαστος και με κυνηγούσαν έτσι, θα στύλωνα τα πόδια σαν μουλάρι και δεν θα το έκανα. Τα νέα παιδιά είναι πολύ γενναία. Έχουν αντέξει και την οικονομική κρίση και αυτή της πανδημίας. Στη γενιά τους, έλαχε πόλεμος».

Η Νάντια Μπουλέ λύγισε όταν αναφέρθηκε στον γάμο του με την Αθηνά Μαξίμου

«Μέχρι και για παράνομη υιοθεσία είχαμε μιλήσει. Ήταν σαν να μιλούσαμε για αμάξι, “αν δεν σας κάνει αυτό σας δίνουμε ένα άλλο”. Δεν μπορείς να καταλάβεις τι έχουμε ακούσει. Διαλέξαμε να μην το κάνουμε, οι νόμιμοι δρόμοι σε φέρνουν σε βαθύ υπαρξιακό πρόβλημα και προτιμήσαμε να γίνουμε εμείς τα παιδιά που δεν κάναμε.

Δεν παντρεύτηκα μια μάνα παιδιού, παντρεύτηκα την Αθηνά που ήμουν ερωτευμένος μαζί της. Αν η Αθηνά γινόταν μάνα παιδιού, μια χαρά. Δεν παντρεύτηκα για να κάνω παιδιά εγώ».