Αλλαγές στα μέτρα της εστίασης και διασκέδασης από τη Δευτέρα

10 Φεβρουαρίου 2022 07:30

Αλλαγές στα μέτρα της εστίασης και διασκέδασης από τη Δευτέρα

Η αλλαγή θα ισχύσει από τη Δευτέρα, στις 6 το πρωί. Η κυβέρνηση υιοθέτησε την εισήγηση των ειδικών για εστίαση και διασκέδαση. Οι εμπειρογνώμονες πρότειναν «στοπ» στις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Η χωρητικότητα στα γήπεδα θα παραμείνει στο 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Αλλαγές στα μέτρα της εστίασης και διασκέδασης από τη Δευτέρα.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε να μην υπάρχει πλέον όριο στον αριθμό των καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση και στη διασκέδαση. Η κατάργηση του ορίου στον αριθμό των καθήμενων στην εστίαση θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα στις 6 το πρωί. Όταν θα λήξει η προηγούμενη ΚΥΑ

Ωστόσο, σύμφωνα με σχετκή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, παραμένουν σε ισχύ τα πρωτόκολλα σχετικά με τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων και τους κανόνες υγιεινής.

Νωρίτερα, μια ελάχιστη χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό, με μόνη αλλαγή την κατάργηση του ορίου των 6 ατόμων ανα τραπέζι στην εστίαση, εισηγήθηκαν οι ειδικοί, που συνεδρίασαν σήμερα.

Ακόμη, η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε να μην πραγματοποιηθούν φέτος καρναβαλικές εκδηλώσεις. Ενώ η διασκέδαση θα παραμείνει μόνο για καθήμενους.

Η χωρητικότητα στα γήπεδα παραμένει στο 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Η χρονική διάρκεια παράτασης των μέτρων, που ήδη βρίσκονται σε ισχύ, είναι -τουλάχιστον- μία εβδομάδα.

ygeiamou