Αποκλειστικό! Χρήστος Δάντης: Μια πολυτάραχη ζωή γεμάτη επιτυχίες

11 Μαΐου 2020 09:00

Δάντης

Για μια ακόμη φορά ο πολύ ταλαντούχος Χρήστος Δάντης βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, μετά το σάλο που προκάλεσε το νέο του τραγούδι, με τίτλο “Δεν υπάρχει Θεός”.

Ειδικότερα, οι στίχοι του τραγουδιού του Χρήστου Δάντη που αναφέρονται στη μη ύπαρξη του Θεού, φέρεται να έχει δημιουργήσει αντιδράσεις στους εκκλησιαστικούς κύκλους. Μάλιστα, ο Αρχιμανδρίτης, Νεκτάριος Ζιομπόλας, ζητά να αποσυρθεί άμεσα. Ο ίδιοςαπάντησε: «Ξέρω ότι το τραγούδι έχει ενοχλήσει, ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που το έχουν παρεξηγήσει. Κάποιοι άλλοι που στέκονται μόνο στον τίτλο του και κάποιοι από αυτούς που συνήθως απαντούν εν θερμώ. Επειδή βρίσκομαι και εγώ εν θερμώ, δε μου αρέσει να απαντήσω τώρα. Με λένε άθεο, σατανιστή, μέχρι γέρο. Έχουν αντιδράσει στο παρελθόν με πολύ μεγαλύτερους από μένα. Εδώ έχει παρεξηγηθεί ο Γαλιλαίος, ο λόγος του Χριστού… Εμένα δε θα παρεξηγήσουν;», συμπλήρωσε ο Χρήστος Δάντης και κατέληξε: «Ομολογώ πως το βίντεο κλιπ μπορεί να είναι σοκαριστικό, ανατριχιαστικό. Έχει κάποιες εικόνες πάρα πολύ σκληρές, όμως είναι αλήθεια. Αυτά που γίνονται στον κόσμο. Θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί πολλά τραγούδια πριν το δικό μου. Θα ήταν άδικη μια τέτοια απόφαση. Εύχομαι σε όλη μου τη ζωή να μη γίνω παλιατζούρα».

 

Η πολυτάραχη ζωή

Ο Χρήστος Δάντης είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες τραγουδιστές και μουσικοσυνθέτες με πολυάριθμες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Μια από αυτές, το τραγούδι My Number One, έδωσε στην Ελλάδα και την Έλενα Παπαρίζου και το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Όμως, όσο έντονα συναισθήματα προκαλούν τα τραγούδια του, άλλο τόσο έντονη είναι και η ερωτική του ζωή. Με τέσσερις γάμους και ισάριθμα διαζύγια στο ενεργητικό του, ο Χρήστος Δάντης έχει αποδείξει ότι στην προσωπική του ζωή δε συμβιβάζεται και αναζητά την απόλυτη ευτυχία.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής, που πριν από λίγο καιρό διατηρούσε σχέση με τη γόνο εφοπλιστικής οικογένειας, Ναταλία Ντουσοπούλου, με την οποία φάνηκε να βρίσκει την ευτυχία, μετρά πλέον, άλλον έναν χωρισμό στο βιογραφικό του. Οι δυο τους συγκατοικούσαν και ζούσαν σαν παντρεμένοι, όμως τελικά όλα άλλαξαν και αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Ο χωρισμός τους, αιφνιδίασε, καθώς η σκέψη να προχωρήσουν σε επισημοποίηση της σχέσης τους ήταν στα επόμενα σχέδιά τους… Για μια ακόμη φορά ο Χρήστος Δάντης, είναι μόνος του και βέβαια όλοι αναρωτιούνται γιατί ένας τόσο ταλαντούχος και γοητευτικός άνθρωπος δεν μπορεί να βρει πουθενά την ευτυχία.

Οι άνθρωποι που τον ξέρουν καλά, λένε ότι είναι ο χαρακτήρας του τέτοιος που δεν τον αφήνει να ησυχάσει. Είναι ένας άνθρωπος παθιασμένος, εκρηκτικός και πολύ απόλυτος μερικές φορές σε αυτά που θέλει και απαιτεί και από τους άλλους. Τίποτα το παράξενο. Οι περισσότεροι τόσο δημιουργικοί άνθρωποι είναι έτσι. Αυτές οι εκρήξεις όμως, που κάποιες φορές διαδέχονται μακριές περιόδους σιωπής και η απαιτητικότητα να είναι και οι άλλοι τόσο συνεπείς όσο και ο ίδιος, κάνουν πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο σαν το χρήστο Δάντη να συνυπάρξει για μεγάλα χρονικά διαστήματα με κάποια γυναίκα. Κάτι που έχει αποδειχθεί από το παρελθόν του…

 

Τέσσερις γάμοι και άπειρες κόντρες

Πριν γνωρίσει τη Ναταλία Ντουσοπούλου, ο Χρήστος Δάντης μετρούσε ήδη τέσσερις γάμους και ισάριθμα διαζύγια. Με τη Λίτσα Γιαγκούση και την Κατερίνα Τοπάζη ο Χρήστος Δάντης είχε παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο, με τη Φλώρα Θεοδώρου έκανε πολιτικό, ενώ με την τέταρτη σύζυγό του, Τζένη Βουτσίνου, έβαλε επίσης στεφάνι, στη Σύρο στο εκκλησάκι του ξενοδοχείου της οικογένειας της νύφης, που βρίσκεται στην αρχόντισσα των Κυκλάδων, στην περιοχή του Γαλησσά. Με την Τζένη ο Χρήστος δήλωνε τρελά ερωτευμένος όταν παντρεύτηκαν, όπως άλλωστε υπήρξε και με όλες του στις συζύγους, ασχέτως της κατάληξης.

Η πρώτη σύζυγος του Χρήστου Δάντη ήταν η Λίτσα Γιαγκούση. Το 1989 η ανερχόμενη τραγουδίστρια γνωρίζει, ερωτεύεται τρελά και παντρεύεται τον επίσης ανερχόμενο τότε συνάδελφό της, ο οποίος ήταν μόλις 26 ετών. Δύο νέα παιδιά με όνειρα, ελπίδες και κοινούς στόχους για το μέλλον που δεν έμελλε να κρατήσουν όμως το γάμο τους για πολύ. Μετά από 5 χρόνια κοινής πορείας χωρίζουν και αρχίζουν να κάνουν δηλώσεις ο ένας για τον άλλον, με μάλλον αρνητική χροιά. Για μεγάλο χρονικό διάστημα αποφεύγουν ακόμα και να συναντηθούν, ενώ περνάνε τουλάχιστον έξι χρόνια μέχρι τη στιγμή που η τραγουδίστρια επισκέπτεται στο μαγαζί στο οποίο εμφανιζόταν τότε ο πρώην σύζυγός της. Εκείνος της δίνει το μικρόφωνο, τραγουδάνε μαζί και σπάει ο μεταξύ τους πάγος.

«Είναι καλό παιδί ο Χρήστος, είναι κομμάτι της ζωής μου, τον αγαπώ και τον ξέρω πάρα πολύ καλά» δηλώνει μετά τη συμφιλίωση σε συνεντεύξεις της η Λίτσα Γιαγκούση. Όταν συνεργάστηκαν μαζί στα πρώτα βήματα της καριέρας τους εκείνος της έγραψε μεγάλες επιτυχίες εκείνης της εποχής όπως ήταν το «Κέρνα φαρμάκι» και το «Άλα, άλα τα μεγάλα σου». Ύστερα από 10 χρόνια επαγγελματικής απόστασης αποφασίζουν να βρεθούν ξανά μαζί και να κάνουν μια νέα συνεργασία. Έτσι, λοιπόν, ο Χρήστος ξαναγράφει για τη Λίτσα και όλα είναι μέλι γάλα μεταξύ τους.

«Η πλήρης οικογένεια μου έλειψε και ήταν κάτι που αποζητούσα από πιτσιρικάς. Στα 24 μου, σε οικονομικό επίπεδο, μπορούσα να ζήσω δύο οικογένειες. Αισθανόμουν σίγουρος και νόμιζα πως είχα μεγαλώσει. Αλλά τελικά δεν είχα», παραδέχεται ο τραγουδιτής. «Με τη Λίτσα ζήσαμε κάποια χρόνια της νεότητάς μας και είναι ένα εξαιρετικό παιδί. Διατηρούμε ακόμα επαφές», είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του για την πρώτη του σύζυγο «Με τον Χρήστο Δάντη ήμασταν μαζί 5 χρόνια μαζί με το γάμο. Τον πρώτο καιρό μετά το χωρισμό με το Χρήστο Δάντη δεν είχαμε καλή σχέση για αρκετά χρόνια. Δεν ξέρω γιατί. Όχι για τη δουλειά. Εξαιτίας προσωπικών θεμάτων. Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια. Έχω ξεχάσει. Αλλά δεν είχαμε επαφή για 10 χρόνια. Αλλά τώρα έχουμε ωραία σχέση. Έχουμε τη σχέση που πρέπει να έχουν άνθρωποι που έχουν αγαπηθεί στο παρελθόν. Το βρίσκω τρελό να έχεις αγαπηθεί με κάποιον άνθρωπο, να έχει υπάρξει ο άνθρωπος σου και μετά να χωρίζεις και να μη λες ούτε καλημέρα. Βρισκόμαστε για να τα πούμε. Τηλεφωνιόμαστε. Δεν θα υπήρχε λόγος να έχουμε τυπική σχέση. Γενικά δεν έχω τυπικές σχέσεις. Αν δεν είναι ουσιώδεις δεν τις θέλω καθόλου», έχει πει η Λίτσα Γιαγκούση.

Για πολλούς, η Λίτσα Γιαγκούση ήταν η γυναίκα που αγάπησε πιο πολύ απ’ όλες…

 

Ο πόλεμος με την Τοπάζη

Ένα χρόνο μετά το χωρισμό του από τη Λίτσα Γιαγκούση, ο τραγουδιστής γνωρίζει και ερωτεύεται την επίσης τραγουδίστρια Κατερίνα Τοπάζη. Οι εντάσεις την περίοδο που περνούσαν κρίση στο γάμο τους και οι μεταξύ τους αντιπαραθέσεις είδαν το φως της δημοσιότητας και συζητήθηκαν στα τηλεοπτικά παράθυρα gossip εκπομπών. Οι δύο πρώην σύζυγοι που αγαπήθηκαν κάποτε πολύ και έκαναν ένα παιδί, το Χριστόφορο που και οι δύο λατρεύουν, είχαν χαράξει νέα αρχή με άλλους συντρόφους και είχαν γυρίσει την πλάτη στην έγγαμη ζωή τους.

«Αν δεν είχαμε τεταμένες σχέσεις και διαφωνίες, με την Κατερίνα δεν θα χωρίζαμε. Είμαστε δύο άνθρωποι που δεν μπορούν να ταιριάξουν. Όμως έχουμε ένα κοινό σκοπό, την ανατροφή του παιδιού. Έχουμε σαφέστατα αντίθετες απόψεις. Αλλά αν δεν τσακωθείς, αν δεν διαφωνήσεις, δεν θα βρεις την λύση», έλεγε μετά το χωρισμό τους ο Χρήστος Δάντης. Παντρεύτηκαν το 1996 χώρισαν το 2003, το 2008 η τραγουδίστρια κάνει μια νέα αρχή και ακολουθεί την καρδιά της και τον αγαπημένο της έναν Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία στο Οχάιο, ο οποίος της κάνει πρόταση γάμου και την προσκαλεί να ζήσει μόνιμα μαζί του στην Αμερική. Η Κατερίνα μαζεύει τα πράγματά της και φεύγει ανοίγοντας πάλι νέο πόλεμο με τον πρώην άντρα της για το παιδί. Έπειτα από έναν ακόμη έντονο νέο κύκλο διαφωνιών τελικά ο Χριστόφορος ακολουθεί τη μητέρα του και ζει μόνιμα μαζί της εκεί, και για αρκετά χρόνια επισκέπτεται τον μπαμπά του σε περιόδους εορτών αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι δικαστικές διαμάχες του με τη δεύτερη σύζυγό του, έχει ο ίδιος παραδεχτεί ότι τον ταλαιπώρησαν πολύ. Για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό που τον απασχολούσε περισσότερο ήταν η δυσκολία στην επικοινωνία που αντιμετώπιζε με το γιό του: «Σημασία για μένα έχει η τρέχουσα κατάσταση με το παιδί μου, όπως και το γεγονός ότι μου το στέρησε για το καλοκαίρι. Είναι καλό να στερείς σ’ένα παιδί την επικοινωνία με τον πατέρα του;» έλεγε τότε ο Χρήστος Δάντης.

Σήμερα ο Χριστόφορος Βλαχάκης, όπως είναι το ονοματεπώνυμο του γιου τους, έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και παίζει μάλιστα στην πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Τατουάζ”. Πατέρας και γιος κάνουν πολύ καλή παρέα και μάλιστα έχουν βρεθεί μαζί επί σκηνής, καθώς πάθος και του Χριστόφορου είναι η ροκ μουσική.

Δάντης

«Δεν ήταν ο άντρας της ζωής μου»

Με την Κύπρια τραγουδίστρια Φλώρα Θεοδώρου ο Χρήστος Δάντης ερωτεύεται επίσης τρελά και παντρεύονται σχεδόν αμέσως μετά τη γνωριμία τους. Εκείνη δουλεύει για λίγο χρονικό διάστημα και αποφασίζει να σταματήσει το τραγούδι μόλις ανοίγει σπίτι με τον σύζυγό της. Όμως, ούτε και αυτή η σχέση έμελλε να στεριώσει και να μπορέσει το ζευγάρι να ζήσει για πολύ μαζί. Δύο χρόνια και κάτι ήταν αρκετά για να σκάσει η βόμβα ότι χωρίζουν. Και μετά, ακολούθησε ένας σφοδρός δικαστικός αγώνας με τους δύο τους σε αντιπαράθεση.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δυο τους χώρισαν και τότε εκείνη του παραχώρησε το διαμέρισμα στη Γλυφάδα-γ ια το οποίο είχε πάρει δάνειο ο πατέρας της- με τη συμφωνία ο τραγουδιστής να της δίνει κάθε μήνα το ποσό για να πληρώνει το δάνειο. Αυτό συνέβη τον πρώτο χρόνο, αλλά έκτοτε, σύμφωνα με την ίδια δεν της έδωσε ποτέ ξανά λεφτά.

Ο δικαστικός αγώνας που ακολούθησε κράτησε περίπου έναν χρόνο και έφερε πολλές φορές τις δύο πλευρές αντίπαλες στα δικαστήρια. Ένας γάμος, ένα γυναικείο τρίτο πρόσωπο, ένα διαζύγιο, ένα σπίτι να ψάχνει κάτοχο και η εξέλιξη στις αίθουσες των δικαστηρίων. Αυτή είναι με λίγα λόγια η αρχή και το τέλος στη σχέση του Χρήστου Δάντη και της Φλώρας Θεοδώρου με αποκορύφωμα τη δήλωση εκείνης «Ο Δάντης δεν είναι ο άντρας της ζωής μου» αλλά και εκείνου «Ο γάμος μου με τη Φλώρα ήταν ένα μεγάλο λάθος». Έπειτα από πολλά δικαστήρια και προβλήματα το ζευγάρι χωρίζει. Όσο για τον τραγουδιστή; Η Τζένη έχει ήδη μπει στην ζωή του και ένας νέος έρωτας και γάμος έχει μόλις ξεκινήσει. Η υπόθεση επανήλθε στο φως της δημοσιότητας, αφού ο Χρήστος Δάντης μετά τον χωρισμό του από την Τζένη Βουτσίνου πήγε και έμεινε ξανά στο διαμέρισμα εκείνο. Η Φλώρα Θεοδώρου έκανε όλες τις νόμιμες κινήσεις προκειμένου να πάρει αυτά τα χρήματα του δανείου. Μάλιστα, όπως είχε πει η τραγουδίστρια, έστειλε επιστολή στην ΑΕΠΙ έτσι ώστε να πάρει αυτά τα λεφτά από τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του Χρήστου Δάντη.

Σχετικά με τη διαμάχη του με την πρώην σύζυγό του Φλώρα Θεοδώρου, ο Χρήστος Δάντης ξεκαθάρισε από την πλευρά του τους λόγους για τους οποίους της ζήτησε να αφήσει το σπίτι που μένει όλο αυτό το διάστημα. Είπε ότι της είχε στείλει το εξώδικο διότι εκείνη δεν τήρησε την συμφωνία που είχαν. «Βρίσκομαι να κινδυνεύω να μου πάρει το σπίτι η τράπεζα», έλεγε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής και σημείωνε ότι ο πατέρας της Φλώρας ήθελε να αγοράσει το σπίτι στο οποίο έμενε το πρώην ευτυχισμένο ζευγάρι. Σχετικά με τους λόγους που χώρισαν ο Χρήστος Δάντης λέει ότι τα προβλήματα που υπήρχαν στη σχέση τους αλλά και οι καθημερινοί τσακωμοί τους ήταν οι λόγοι που τους οδήγησαν στο χωρισμό. «Δεν περνούσαμε καλά με τη Φλώρα. Διαπίστωσα τελικά ότι είχαμε τεράστιες διαφορές ως ιδιοσυγκρασίες». Μάλιστα, δεν δίσστασε να κάνει έναν απολογισμό για τη σχέση του, ομολογώντας ότι έχει μετανιώσει για το γάμο του μαζί της.

 

Τέταρτος γάμος και δύο παιδιά

Κάποιοι λένε ότι η Τζένη Βουτσίνου είχε μπει στη ζωή του, πριν ακόμα τελειώσει ο γάμος οτυ με τη Φλώρα Θεοδώρου. Αυτό λίγη σημασία έχει. Οι δύο τους ερωτεύτγηκαν, παντρεύτηκαν και απέκτησαν μαζί δύο παιδιά. Όλα έδειχναν ότι μετά από τρεις αποτυχημένες απόπειρες, ο Δάντης είχε βρει επιτέλους τη γυναίκα που θα τον έκανε αυτυχισμένο. Κι όμως, και αυτός ο γάμος είχε ημερομηνία λήξης.

«Θεωρώ ότι με τη γυναίκα μου, χαθήκαμε στη μετάφραση. Δεν κατάφερε να εξηγήσει ο ένας στον άλλον τι τον ενοχλεί. Έχουμε όμως μια πολύ όμορφη σχέση. Χάνεσαι, η πορεία της ζωής σε κάνει να χάνεις τη μπάλα. Αφήνεις κάποια πράγματα πίσω, ίσως παραμελείς τον άλλον και ο άλλος εκφράζει το παράπονο του με άσχημο τρόπο και τελικά κάτι που μοιάζει ιδανικό δεν στεριώνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής, λίγο μετά το χωρισμό τους.

Παρ’ όλα αυτά, ο Δάντης και η Βουτσίνου διατηρούν τις καλύτερες σχέσεις για χάρη των παιδιών

τους.