Δάκης: Το Twitter αποχαιρετά τον μεγάλο τραγουδιστή

Συντάκτης: Newsroom

29 Μαΐου 2022 16:45

Δάκης: Το Twitter αποχαιρετά τον μεγάλο τραγουδιστή

Έφυγε από τη ζωή ο Δάκης σε ηλικία 78 ετών έπειτα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο θάνατος του Δάκη συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο αλλά και τον καλλιτεχνικό κόσμο. Από την στιγμή που έφυγε από κοντά μας ο τραγουδιστής πολλοί συνάδελφοι του τον αποχαιρέτησαν ή μέσω μιας ανάρτησης τους στα social ή μιλώντας σε εκπομπή.

Ο κατά κόσμον Βρασίδας Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ενώ αφορμή για το καλλιτεχνικό του όνομά ήταν το χαϊδευτικό «Βρασιδάκη», έτσι όπως τον αποκαλούσε η μητέρα του όταν ήταν μικρός.

«Το πραγματικό μου όνομα είναι Βρασίδας Χαραλαμπίδης. Από το Βρασιδάκης. Στη μητέρα μου δεν άρεσε καθόλου το Βρασίδας. Έτσι έμεινε το Δάκης. Όταν ήρθα εδώ και πήγα στην Minos για τον πρώτο μου δίσκο, μου λέει ο πατέρας Μίνος πως σε λένε; Λέω Δάκη. Το επώνυμο; Χαραλαμπίδης. Άσε μου λέει αν τραγουδούσες ρεμπέτικο είναι ότι πρέπει, κρατάμε το Δάκης», είχε πει στην τελευταία του συνέντευξη στο «Μουσικό Κουτί».

Η είδηση της απώλειας του Δάκη, γέμισε το Twitter με σχόλια για τον ερμηνευτή των μεγάλων επιτυχιών που ξεχώριζε πάντα για το ήθος και την προσωπικότητά του.

 

 

 

 

 

 

 

Συγκλονισμένη η Μαντώ με τον θάνατο του Δάκη – Έτσι τον αποχαιρετά

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δάκης, έπειτα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Η Μαντώ υπήρξε ένα από τα πρόσωπα που έζησαν δίπλα στον Δάκη και που πλέον δεν μπορούν να πιστέψουν στην απώλειά του.

«Είμαι συγκλονισμένη, τα τελευταία χρόνια συνεργαζόμασταν κιόλας, αλλά δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη, τόσο γρήγορα. Μέχρι και πριν από ένα χρόνο που τραγουδούσαμε μαζί, ο Δάκης το πάλευε. Έπαιρνε τα φάρμακά του αλλά ήταν σε καλή κατάσταση. Ήταν πολύ ραγδαία αυτή η εξέλιξη, ήταν τραγική. Γνώριζα ότι ήταν πολύ δύσκολα το τελευταίο διάστημα. Μπορεί να μην ήθελε να απασχολεί τον κόσμο με το θέμα της υγείας του, γνώριζα όμως ότι ήταν σε δύσκολη κατάσταση».

«Η φωνή του Δάκη θα ηχεί αιωνίως»

«Η φωνή του υπήρξε ένα χάδι στα αυτιά μας. Προσωπικά ήταν μεγάλη μου τιμή που μπόρεσα και τραγούδησα μαζί του όλα αυτά τα χρόνια. Με τον Δάκη έχουμε κάνει άπειρες συνεργασίες μαζί, από τότε που ξεκίνησα στο τραγούδι. Ήταν ένα υπερταλαντούχο πλάσμα, με μια μοναδική αίσθηση της μουσικής. Ένα μουσικό όν με τεράστιο ταλέντο, η φωνή του Δάκη θα ηχεί αιωνίως».

Για την γνωριμία της με τον Δάκη σε προσωπικό επίπεδο ανέφερε: «Έχω να θυμάμαι πάρα πολλά από εκείνον. Όχι μόνο το ταλέντο και το χιούμορ του, αλλά και την ψυχή του, μια ψυχή μικρού παιδιού. Ένας αγνός άνθρωπος που ήξερε να εκτιμάει, ένα κύριος και πάνω απ’ όλα, ένας άνθρωπος πολύ υψηλού επιπέδου», είπε η Μαντώ στο TLIFE.