Δημήτρης Λιγνάδης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την αποφυλάκισή του

Συντάκτης: Newsroom

14 Ιουλίου 2022 14:32

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την αποφυλάκισή του

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφυλακίστηκε μετά από 17 μήνες και κατά την έξοδό του από τις φυλακές του Κορυδαλλού τον περίμεναν οι δημοσιογράφοι.

«Έχω περίπου ενάμιση χρόνο να μιλήσω. Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά πράγματα, θα έρθουν κι αυτές οι στιγμές. Το μόνο που θα ήθελα επί του παρόντος να πω είναι ότι ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα παρασυρθεί, όπως και δεν παρασύρθηκε για όλες αυτές τις κατηγορίες που αντιμετώπισα, όπως ίσως να παρασύρθηκε ένα πολύ μεγάλος μέρος της κοινωνίας.

Ενάμιση χρόνο έπαιζαν μόνοι τους μπάλα. Νομίζω τώρα δικαιούμαι να αρχίσω να μιλάω κι εγώ. Και πιστεύω ότι στο τέλος αυτής της περιπέτειας, στο Εφετείο, θα δικαιωθώ πλήρως και θα αποκατασταθεί η αλήθεια.

Ο Αλέξης Κούγιας είπε από την πλευρά του πως «όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς πρέπει να σιωπούμε».

Γιαννης Λιγνάδης: «Στο Εφετείο θα αθωωθεί, δεν έχει διαπράξει κανέναν βιασμό»

Ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Alpha και αναφέρθηκε στην απόφαση του δικαστηρίου να βρεθεί προσωρινά ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Ο Γιάννης Λιγνάδης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός κατά των ηθοποιών αλλά και των διασήμων προσώπων που τάχθηκαν εναντίον του αδερφού του και ξεκαθάρισε πως ουδέποτε υπήρξε φίλος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Υπάρχουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες δεν τις γνωρίζω που πρέπει να εκπληρωθούν προκειμένου να γίνει η αποφυλάκισή του. Θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις με αφορμή μια τηλεοπτική εκπομπή που είχα την ατυχία να παρακολουθήσω το πρωί σε κρατικό κανάλι. Ειπώθηκε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν φίλος του πρωθυπουργού. Για να τελειώνει αυτή η υπόθεση αυτό είναι ένα χυδαίο ψεύδος. Δεν υπήρξε ποτέ φίλος του Μητσοτάκη. Είμαι κατηγορηματικός και κάθετος.

Ο ίδιος έδωσε τη μάχη του για τη δίκη. Οι λιγοστοί που του συμπαρασταθήκαμε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, άνθρωποι της οικογένειας και του φιλικού του περιβάλλοντος. Υπήρξε η απειλή και ο φόβος. Ο άξιος δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας στάθηκε μόνος απέναντι σε ένα οργανωμένο σύστημα, ένα παραπολιτικό μόρφωμα με έντονο οπαδικό κοινό. Γίνεται εργαλείο για πολιτικά παιχνίδια. Η δικαιοσύνη καταδίκασε τον αδερφό μου. Είμαι βέβαιος ότι δεν έχει διαπράξει κανέναν βιασμό. Φυσικά πιστεύω ότι στο Εφετείο θα αθωωθεί. Έχω επικοινωνήσει μαζί του για τυπικά ζητήματα. Έχει καταταλαιπωρηθεί, έχει κατέστη εχθρός του λαού, είναι ένας άνθρωπος κυνηγημένος. Πώς θέλετε να αισθάνεται;»