FY: «Έχω γλιτώσει πολλές φορές το κρατητήριο»

Συντάκτης: Newsroom

21 Αυγούστου 2022 08:50

FY: «Έχω γλιτώσει πολλές φορές το κρατητήριο»

Ο FY, το πραγματικό του όνομα είναι Φίλιππος Γιαγκούλης, είναι μέχρι τώρα το καλό παιδί της τραπ. Δείχνοντας μια άλλη όψη για τους καλλιτέχνες του είδους

Ο FY μένει μακριά από καταχρήσεις και παραβάσεις κόντρα σε όσα έχουμε δει ως τώρα για τους τράπερ. Μίλησε στον Νίκο Γεωργιάδη για το Οκ και σχολίασε το σκηνικό ανάμεσα στον Snik και τον Light στα βραβεία Mad.

Είσαι τελικά ένα καλό παιδί σε έναν χώρο με «κακά» παιδιά;

Αυτό που ξέρω είναι ότι είμαι αληθινός. Άμα ήταν όλοι αληθινοί, καλά παιδιά θα ήταν.

Δεν μπορώ να μη σε ρωτήσω για τα άγρια σκηνικά που έγιναν στα βραβεία MAD. Εσύ έμεινες έξω από όλο αυτό.

Δεν θα συμμετείχα σε κάτι τέτοιο για κανέναν λόγο. Ειδικά σε εκείνο τον χώρο. Αν είχα να λύσω κάποιες διαφορές μου, δεν θα το έκανα ούτε καν στα παρασκήνια, μόνο έξω από εκεί.

Γνωρίζεστε με τον Snik και ακόμα περισσότερο με τον Light. Το συζήτησες ποτέ μαζί τους;

Τι να συζητήσεις, θα βγάλεις άκρη; Εντάξει, κάποια στιγμή μπορεί να υπάρξει ανακωχή. Αλλά όσο είναι μαλωμένοι, ο ένας κάνει μαλακίες στον άλλο. Θέλει πολύ χρόνο, πολλή φαιά ουσία για να τα βρουν αυτοί οι δύο άνθρωποι. Δύσκολα θα τα βρουν, αν και το εύχομαι γιατί μετά θα ήταν πολύ διαφορετική όλη η φάση.

Το όνομά σου δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε κόντρες με συναδέλφους σου. Έχουν προσπαθήσει να σε σύρουν σε κάτι ανάλογο;

Ναι. Από το 2018 που μπήκα στην Capital Records (σ.σ. label της Panik Records) έχουν γίνει διάφορα σκηνικά που καλά καλά δεν τα ξέρουν ούτε οι συνεργάτες μου. Τα κρατάω για μένα.

Αντιμετώπισες, δηλαδή, χτυπήματα κάτω από τη μέση;

Με διάφορους τρόπους. Από το να ανοίγει το στόμα του κάποιος και να λέει πράγματα για μένα, είτε ιδιωτικά είτε δημόσια, μέχρι το να προσπαθήσουν να το παίξουν φίλοι με σκοπό να σ’ τη φέρουν στη συνέχεια. Σε όλες τις δουλειές φαντάζομαι ότι συμβαίνει αυτό, απλά στη σόουμπιζ είναι πιο έντονο, πιο συχνό.

Τα παιδικά σου χρόνια δεν ήταν πολύ ευχάριστα;

Μου έχουν δώσει σοφία. Από πολύ μικρός είχα μεγάλη επαφή με το υποσυνείδητό μου, με την ψυχή μου. Κάθε δυσκολία την έβλεπα ως πρόκληση – και τώρα αυτό κάνω. (Ραπάρει.) «Μου έτυχαν κακά, μα δε ρωτάω το γιατί, με προετοιμάζει η μοίρα μου για κορυφή».

Οι γονείς σου ήταν μαζί;

Όχι, ήταν χωρισμένοι, αλλά αυτό δεν με επηρέασε ιδιαίτερα. Μπορούσα να αλητέψω πιο πολύ γιατί έλεγα στον έναν ότι ήμουν στον άλλο. Κατέβαινα στο Κέντρο και γνώριζα παιδιά. Μαζευόμασταν 1.000 άτομα κάθε απόγευμα, χωρίς λεφτά κανείς μας και αράζαμε. Όταν είσαι μικρό ζωντόβολο, κάνεις και τρέλες.

Από το κρατητήριο έχεις περάσει;

Ποτέ. Την έχω γλιτώσει πολλές φορές.

Έχεις βγάλει ανθρώπους από τη ζωή σου;

Συνέχεια βγάζω. Από τότε που ήμουν μικρός συχνά με πρόδιδαν φίλοι μου και άτομα που ένιωθα αγνά για αυτούς. Πλέον το έχω μάθει το έργο.

Η κοπέλα σου…

Είναι το μόνο άτομο που εμπιστεύομαι πέρα από τον εαυτό μου.

Τι ήταν αυτό που σε κέρδισε σε εκείνη πέρα από την εξωτερική της εμφάνιση;

Το ότι όταν γνωριστήκαμε δεν ήξερε καλά καλά ποιος είμαι.