Η πρώην Σταρ Ελλάς, Λένα Παπαρρηγοπούλου, κάνει στροφή στον Θεό και την καριέρα της!

24 Οκτωβρίου 2020 17:30

Η Λένα Παπαρρηγοπούλου μιλά για τη στροφή στην καριέρα της και τον Θεό. Η πορεία στον χώρο του μόντελινγκ, η στέψη της το 2002 στα καλλιστεία του ΑΝΤ1 και οι βαθιές εσωτερικές αναζητήσεις της.

Έχει εντυπωσιακή παρουσία, με άψογες αναλογίες και γαλαζοπράσινα μάτια. Καθόλου τυχαίο, λοιπόν, που πριν από 18 χρόνια στέφθηκε Σταρ Ελλάς. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι την έχασε το μόντελινγκ και την κέρδισαν τα γράμματα…

Η Λένα Παπαρρηγοπούλου, πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε το βιβλίο «Στωική φιλοσοφία της θρησκείας» από τις Εκδόσεις Πεδίο, το οποίο αναφέρεται στους αρχαίους Έλληνες στωικούς φιλοσόφους Ζήνωνα και Κλεάνθη.

«Ήθελα να δώσω κάποιες επιπλέον απαντήσεις στον εαυτό μου για τον Θεό. Για το πώς μπορεί να δημιουργήθηκε ο κόσμος βάσει των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων (στωικών) και για τον άνθρωπο», δήλωσε και συνέχισε λέγοντας πως ακολουθούν και άλλα βιβλία. «Ετοιμάζω και ένα δεύτερο βιβλίο, που είναι στα σκαριά και θα είναι πιο εύπεπτο. Με σκέψεις δικές μου για τον Θεό, τις σχέσεις, την αγάπη, τον άνδρα και τη γυναίκα».

Η ίδια, μιλώντας για το περιεχόμενο του βιβλίου, ανέφερε πως «πραγματεύεται τις θέσεις του Ζήνωνα και του Κλεάνθη για τον Θεό, τον κόσμο και τον άνθρωπο. Τα πάντα αποτελούν ένα κομμάτι της θεϊκής ύπαρξης, η οποία ενυπάρχει στα πάντα. Μια αιτιατή σύνδεση συγκροτεί τον κόσμο και καθορίζει όλα τα πράγματα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελένη-Χρυσηίς Παπαρρηγοπούλου (όπως είναι πλέον το συγγραφικό της όνομα) συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας με τη στροφή στην καριέρα της. Πριν από λίγα χρόνια, επί διακυβέρνησης Τσίπρα, διετέλεσε επιστημονική σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών για θέματα θρησκευτικής και πολιτιστικής διπλωματίας, αποτελώντας μέλος του επιτελείου του τότε υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη.

Η ένταξη ενός μοντέλου στη στελεχική ομάδα του γραφείου ενός μέλους της κυβέρνησης μπορεί να μη συνηθίζεται, ωστόσο η όμορφη Λένα αξιοποίησε στην περίπτωση αυτή την ακαδημαϊκή της κατάρτιση. Απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στη Θρησκεία, Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο, ήταν χρήσιμη στο επιτελείο του υφυπουργού Εξωτερικών, που έχει στην αρμοδιότητά του τα θρησκευτικά θέματα.

Όσο για την ενασχόληση με το μόντελινγκ η Λένας Παπαρρηγοπούλου, απογόνου της οικογένειας του ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Δ. Παπαρρηγόπουλου, φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν. Συμμετέχοντας σε ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή, εκείνη την εποχή, στη χώρα μας πρακτορεία μοντέλων, το Ace Models, στέφθηκε το 2002 Σταρ Ελλάς στα καλλιστεία του ΑΝΤ1, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την πολλά υποσχόμενη, κατάξανθη και σέξι Κατερίνα Γεωργιάδου.
Όταν, μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι θα έπαιρνε μέρος στα καλλιστεία, στα τηλεοπτικά κανάλια ξέσπασε έντονος θόρυβος, με ιερείς να αντιτίθενται στη συμμετοχή της στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Τι είχε συμβεί; Κάποιοι «αλοπρολερετοι» έκριναν ότι είναι λάθος να πάει σε διαγωνισμό ομορφιάς μια θεολόγος. Η ίδια, ωστόσο, δεν απάντησε ποτέ σε αυτές τις επιθέσεις. Απέφευγε ακόμα και να τις σχολιάσει, ενώ δεν ξεχνούσε να λέει πόσο πολύ θαύμαζε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Την ίδια περίοδο, εκπροσώπησε τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος. Ακολούθησαν συμμετοχές της σε επιδείξεις μόδας ορισμένων εγχώριων οίκων και φωτογραφήσεις για περιοδικά, με την ίδια να προσπαθεί να τις αποφύγει. Ωστόσο, το ενδιαφέρον της για το μόντελινγκ άρχισε να ατονεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Secret» και στην Σάσα Σταμάτη.