Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Δεν έχω πρόβλημα με τον Ρόκκο, δεν έφταιγε…»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

11 Σεπτεμβρίου 2022 09:05

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ξεκαθάρισε πως δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τον Στέλιο Ρόκκο, η μουσική του οποίου… παρείσφρησε στην παράσταση «Αντιγόνη» προ ημερών στη Θεσσαλονίκη οδηγώντας τον ηθοποιό σε πρωτόγνωρο ξέσπασμα επί σκηνής.

Ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Open Weekend» και μίλησε για το πρόσφατο ξέσπασμά του επί σκηνής.

Το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η παράσταση «Αντιγόνη», σε κοντινή απόσταση διεξαγόταν η συναυλία του Στέλιου Ρόκκου, με συνέπεια ο ήχος να καλύπτει τα λόγια των ηθοποιών.

«Όση μικρή δύναμη έχουμε εμείς, μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε. Υπάρχουν και τα social, πια δεν ξέρω τι. Γιατί ένας δεν έγραψε μια κουβέντα γι’ αυτό. Εγώ ντρέπομαι!

Όταν είμαστε εδώ, οικοδεσπότες, δυο χιλιάδες άνθρωποι να πληρώνουν για να ακούσουν αυτό το πράγμα και να μην μπορούμε να παίξουμε», είχε πει από τη σκηνή ο ενοχλημένος Μιχαηλίδης.

Μιλώντας για το θέμα στην εκπομπή του Open, διευκρίνισε: «Έχει συμβεί και άλλες φορές.

Το ξέρω κι από άλλους θιάσους ότι ένα πράγμα που συμβαίνει κυρίως στο Θέατρο Κήπου, που είναι το μικρό θέατρο της πόλης. Δεν ελέγχουν οι αρμόδιοι να μη συλλειτουργούν και συνυπάρχουν δύο παραστάσεις, οι οποίες συγκρούονται.

Με τον Ρόκκο δεν έχω κανένα πρόβλημα και μάλιστα δεν βλέπω και το λόγο που βγήκε και ζήτησε συγγνώμη. Δεν χρειάζεται. Δεν έφταιγε ο άνθρωπος.

Είπαν στους μουσικούς να παίξουν. Δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη ο άνθρωπος, προς Θεού. Τον ευχαριστούμε θερμά για την ευαισθησία του».

Και πρόσθεσε: «Εκνευρίστηκα γιατί τα 2/3 του θιάσου αλλά κι οι θεατές είναι φιλοξενούμενοι σε αυτήν την πόλη κι εμείς νιώθουμε οικοδεσπότες. Δεν είναι δυνατόν να μην οργανωθούν σωστά η παράσταση με τη συναυλία. Είναι αδιανόητο.

Αυτό συμβαίνει σε όλες τις πόλεις, να ακούγεται μια μουσική από μακριά αλλά τόσο όσο. Εδώ μιλάμε για παραστάσεις που δεν μπορείς να μιλήσεις.

Ακούς μια άσχετη μουσική με την παράσταση και χρειάζεται ατμόσφαιρα και παύση».