Καταιγιστικές εξελίξεις! Θρίλερ στον Σασμό για την υπόθεση βιασμού

10 Μαΐου 2022 19:00

Συνεχίζονται οι αναφορές και οι αντιδράσεις για τον καταγγελλόμενο βιασμό της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου από τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγέλλουσα έγινε προ ετών.

Η ηθοποιός αναφέρει πως έχει υποβληθεί μήνυση από τις 15 Απριλίου, η πλευρά του σκηνοθέτη όμως απαντά πως δεν έχει λάβει κάποιο σχετικό έγγραφο O σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι είχε με την ηθοποιό περιστασιακές σχέσεις και αρκετές συναντήσεις την περίοδο 2010 – 2014, μετά δηλαδή από την ημερομηνία που φέρεται, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα να έγινε ο βιασμός. Έτσι, ο Κώστας Κωστόπουλος αναρωτιέται πως δεχόταν την συνύπαρξη και την συνεργασία με τον «βιαστή» της η ηθοποιός, για τόσες φορές εκείνα τα χρόνια, δίχως να αναφέρει την παραμικρή όχληση της;

Ο σκηνοθέτης της σειράς «Σασμός», αφού δήλωσε ότι παραιτείται για να μην υπάρξει οποιοδήποτε αντίκτυπος στην δουλειά αυτή, απάντησε επωνύμως στις καταγγελίες της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου.

 

Η απομάκρυνση από τη σειρά και οι αντιδράσεις

Η απομάκρυνση του Κώστα Κωστόπουλου από την σειρά που σκηνοθετεί ήταν υποχρεωτική, λόγω όρου που υπάρχει στο συμβόλαιο του. Όπως επεσήμανε, «τα συμβόλαια που υπογράφουν οι παράγοντες των μεγάλων παραγωγών που επενδύουν τα κανάλια, πλέον, δεν είναι όπως τα γνωρίζαμε μέχρι πέρυσι. Έχει μεσολαβήσει το κίνημα #metoo και μπαίνει ο όρος ότι σε περίπτωση που εμπλακεί το όνομα, μέχρι η υπόθεση να διαλευκανθεί, όποιος είναι σχετικός με την καταγγελία δεν μπορεί να συνεχίσει να συνεργάζεται με κανάλι ή εταιρεία παραγωγής. Ένα τέτοιο συμβόλαιο έχει υπογραφεί. Ήταν παραίτηση πριν μπει σε εφαρμογή ο όρος που έχει υπογράψει».

Ο γνωστός σκηνοθέτης της σειράς «Σασμός», που είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, διέψευσε τα όσα του προσάπτει η ηθοποιός γράφοντας, μεταξύ άλλων, «δεν πρόκειται να αφήσω την συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Δεν έχω μάθει άλλωστε να ζώ ανάμεσα σε σκιές και φαντάσματα. Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την προστασία της Δικαιοσύνης στην οποία άμεσα προσφεύγω».

H Βάσια Παναγοπούλου, ο Κώστας Αρζόγλου και ο Μανούσος Μανουσάκης ήταν από εκείνους που έσπευσαν να τον υπερασπιστούν, μιλώντας με θέρμη για τον σκηνοθέτη και τον χαρακτήρα του, ενώ σχολιάζουν θετικά και την στάση του να βγει και να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα που «σέρνεται» επί ημέρες.

Ποιές ήταν όμως οι αντιδράσεις των διάσημων ηθοποιών που παίζουν στη σειρά;

Σοκαρισμένοι οι περισσότεροι, ήρθαν σε επαφή μαζί του προσπαθώντας να καταλάβουν τι συμβαίνει. Πρώτη ήταν η Μαρία Τζομπανάκη, η οποία του τηλεφώνησε αμέσως μόλις βγήκαν στον αέρα οι καταγγελίες και τον ρώτησε ευθέως εάν ισχύει κάτι απ’ όλα αυτά για τα οποία τον κατηγορεί η ηθοποιός. Η συζήτησή τους κράτησε πολύ και ήταν πολύ φορτιμένη συναισθηματικά. Στο ίδιο μήκος κλίματος κινήθηκε και ο Ορφέας Αυγουστίδης, γιος και συμπρωταγωνιστής της, ο οποίος επεδίωξε αμέσως συνάντηση με το σληνοθέτη προκειμένου να ακούσει από κοντά και τη δική του πλευρά. Οι δύο τους δεν έκαναν κανένα σχόλιο μετά τις συζητήσεις που είχαν με το σκηνοθέτη.

Από την πλευρά της η Χριστίνα Χειλά έλεγε σε όλους ότι είναι απόλυτα σοκαρισμένη και ότι παρότι η ίδια υποστηρίζει το κίνημα #metoo και όλα τα θύματα, θέλει να είναι απόλυτα βέβαιαη για το τι έχει συμβεί και πριν αποδώσει ευθύνες στο σκηνοθέτη και συνεργάτη της.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω», ήταν η αντίδραση του Δξμήτρη Λάλου, ο οποίος ήταν και σοκαρισμένος και απορημένος με το πώς συνέβη όλο αυτό. Ο ίδιος ο ηθοποιός αρνήθηκε να πει ο,τιδήποτε, αλλά έλεγε στους συναδέλφους του ότι περιμένει να συνέλθει από το σοκ για να μιλήσει με το σκηνοθέτη και να προσπαθήσει κι εκείνος με τη σειρά του να καταλάβει το συνέβη.

Το κλίμα στο πλατό του σήριαλ είναι κάτι παραπάνω από παγωμένο μετά τις εξελίξεις και όπως είναι απόλυτα φυσικό, όλοι αισθάνονται βαριά τη σκιά της καταγγελίας πάνω από τη μεγάλη επιτυχία.