Κορονοϊός: η Ελλάδα ανήκει πλέον στους ασφαλείς προορισμούς

19 Απριλίου 2022 07:30

Κορονοϊός: η Ελλάδα ανήκει πλέον στους ασφαλείς προορισμούς

Η Ελλάδα ανήκει πλέον στους ασφαλείς προορισμούς σύμφωνα με τη πιο πρόσφατη ταξιδιωτική οδηγία του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων των Ηνωμένων Πολιτειών

Κορονοϊός: η Ελλάδα ανήκει πλέον στους ασφαλείς προορισμούς.

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων ανακοίνωσε ότι βγάζει την Ελλάδα από τη λίστα των χωρών για τις οποίες πρότειναν στους Αμερικανούς «να μην ταξιδεύουν». Μέχρι την περασμένη εβδομάδα 89 χώρες παρέμεναν στο «Επίπεδο 4»

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν ότι αφαίρεσαν σχεδόν 90 διεθνείς προορισμούς. Μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα. Αφορά τη λίστα των χωρών στις οποίες συνιστούσαν στους Αμερικανούς «να μην ταξιδεύουν» λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα τα CDC ανέφεραν ότι  αναθεωρούν τις συστάσεις τους. Παράλληλα διατηρούν το «Επίπεδο 4». Δηλαδή τη σύσταση «Αποφύγετε το ταξίδι». Αλλά μόνο «για ειδικές συνθήκες». Όπως για παράδειγμα αν αυξηθούν ραγδαία τα κρούσματα σε κάποια χώρα. Επίσης αν εμφανιστεί κάποια παραλλαγή ανησυχίας ή αν καταρρεύσει το σύστημα υγείας σε κάποια περιοχή.

Πλέον, καμία χώρα δεν βρίσκεται στο «Επίπεδο 4». Για τις χώρες και τις περιοχές που έπεσαν στο «Επίπεδο 3» παραμένει η σύσταση προς τους ανεμβολίαστους Αμερικανούς. Για να αποφεύγουν τα ταξίδια. Μεταξύ αυτών είναι όλες οι χώρες της Ευρώπης, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, η Τουρκία, η Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ρωσία. Στο «Επίπεδο 3» παραμένουν οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, 89 χώρες παρέμεναν στο «Επίπεδο 4». Και μεταξύ αυτών ήταν σχεδόν ολόκληρη η ευρωπαϊκή ήπειρος.

ygeiamou