Λεωνίδας Κακούρης: «Αν πιαστείς στα δίχτυα της κατάθλιψης, δεν μπορείς να βγεις, όπου και να πας θα είσαι φυλακισμένος»

21 Ιανουαρίου 2022 14:07

Λεωνίδας Κακούρης: «Αν πιαστείς στα δίχτυα της κατάθλιψης, δεν μπορείς να βγεις, όπου και να πας θα είσαι φυλακισμένος»

Ο Λεωνίδας Κακούρης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη».

O ηθοποιός μίλησε για την περίοδο της κατάθλιψης, την οικογένεια και τον ρόλο του πατέρα, αλλά και τον άγνωστο γάμο που έκανε για καλό σκοπό.

«Η ταινία “Σμύρνη μου αγαπημένη” ήταν μοναδική εμπειρία, εύχομαι σε κάθε συνάδελφο να έχει την τύχη στη ζωή του να πάρει μέρος σε τέτοια παραγωγή.

Έγινε πολύ σοβαρή δουλειά ακόμη και από τους τελευταίους βοηθητικούς ηθοποιούς, στις σκηνές της σφαγής ήταν ανατριχιαστικοί.

Η ταινία σεβάστηκε την ιστορία δυστυχώς βγήκε σε άσχημη περίοδο, αλλά αναθάρρησα μαθαίνοντας ότι ξεπέρασε τα 150 χιλ. εισιτήρια».

Μιλώντας για το ρόλο του στη σειρά «Άγριες μέλισσες» είπε:

«Έχω νιώσει να ασφυκτιώ από το χαρακτήρα του Δούκα Σεβαστού, δεν είναι ωραίο ο ήρωάς σου να πηγαίνει σε ακραίες συμπεριφορές.

Το γεγονός ότι κάτι μπορεί να με σοκάρει μπορεί να με κάνει να σκύψω με πολλή προσοχή υποκριτικά επάνω του για να το ενσαρκώσω.

Υποκριτικά με ζόρισε περισσότερο η σκηνή που πεθαίνει η “Ανέτ” στα χέρια μου και όταν τέλειωσε η σκηνή έκανα πάρα πολλή ώρα να συνέλθω. Θα ήθελα ο Δούκας στο τέλος να καταλάβει τι έκανε στη ζωή και να μην φύγει παρεξηγημένος».

Αναφερόμενος στις δύσκολες περιόδους της ζωής του που πάλεψε με την κατάθλιψη:

«Υπήρχαν σκοτεινές περίοδοι στη ζωή μου που ένιωθα ότι τα μπαλόνια μου δεν είχαν πολύ αέρα, είχα χαμηλές πτήσεις, απέφευγα τον κόσμο.

Αν μπεις σε εσωτερική φυλακή, αν πιαστείς στα δίχτυα της κατάθλιψης, δεν μπορείς να βγεις, όπου και να πας θα είσαι φυλακισμένος».

«Την κατάθλιψη την πέρασα δύσκολα, κράτησε 4-5 μήνες και μετά από χρόνια που μεσολάβησαν επανήλθε κάποια στιγμή.

Η κατάθλιψη περιμένει πάντα στη γωνία και πρέπει να έχεις το νου σου, μόλις ακούς βαριά την ανάσα σου, πρέπει να πηγαίνεις και να της δίνεις μια κλωτσιά.

Πρέπει να κάνεις το αντίθετο από αυτό που θέλει η κατάθλιψη να σε βάλει να κάνεις, αντί να κλειστείς πρέπει να ανοίγεσαι, αντί να μπαίνεις να βγαίνεις. Η ζωή είναι πάντα υπέροχη», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Αναφερόμενος στην πατρότητα και στα παιδιά του, είπε: «Φυσικά και στην οικογένειά μου κάνουμε καταπληκτικά καραγκιοζιλίκια και γελάμε πολύ, είναι οι πιο ωραίες στιγμές.

Βάζω όρια στα παιδιά, αλλά δεν είμαι αυστηρός, ούτε ποτέ επιβάλλομαι με φωνές σε αυτά. Με τα παιδιά η επικοινωνία δεν είναι εύκολη.

Η κόρη μου είναι στην εφηβεία που είναι μια τρομερή ηλικία και τα παιδιά έχουν και πολλά νεύρα».

Ο Λεωνίδας Κακούρης αποκάλυψε και ένα γάμο που είχε κάνει στο παρελθόν για καλό σκοπό.

«Πολλά χρόνια πριν, η τότε χορεύτρια σύντροφός μου, Τατιάνα, είχε ένα 5χρονο γιο, το Δημήτρη, και είχαν προβλήματα με τη βίζα και με το σχολείο του παιδιού.

Ήμασταν μαζί τρία χρόνια, παντρευτήκαμε αφού τέλειωσε η σχέση μας, γιατί ήθελα να τη βοηθήσω με τη γραφειοκρατία και δε μου κόστιζε κάτι».

«Μιλήσαμε τώρα, πριν από λίγο καιρό με το Δημήτρη, είναι υπέροχο παιδί, είναι πλέον στη Σουηδία και έχει δυο γλυκύτατα παιδάκια.

Μίλησα και με την Τατιάνα που είναι στη Μόσχα και σχεδιάζουμε με την Αλίκη να πάμε κάποια στιγμή να τους επισκεφτούμε.

Συγκινήθηκα πάρα πολύ που ξαναμίλησα με τον Δημήτρη, χάρηκα πάρα πολύ».