Μαρία Κορινθίου προς Γιάννη Παπαμιχαήλ: «Έλα να μας δεις»

29 Νοεμβρίου 2018 10:56

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ έκανε πρόσφατα λόγο για εκμετάλλευση του ονόματος των γονιών του με αφορμή το ανέβασμα παραστάσεων που κάποτε έγιναν κινηματογραφικές επιτυχίες από την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ («Χτυποκάρδια στο θρανίο» και «Η νεράιδα και το παλικάρι»).
Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε αυτές κρατούν αντίστοιχα η Κατερίνα Γερονικολού με τον Ορέστη Τζιόβα και η Μαρία Κορινθίου με τον Παναγιώτη Πετράκη.
 
Η Κορινθίου πήρε θέση και έδωσε την απάντησή της στην κάμερα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου». Η γνωστή ηθοποιός δήλωσε: «Πολύ ταπεινά θα πω ότι έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει γιατί είναι η μαμά του. Απλά λυπάμαι πολύ που θεωρεί κάτι τέτοιο, αν πηγαίνει για εμάς. Η Αλίκη έχει τεράστιο βάρος και είναι αναπόφευκτο. Και για εμάς είναι μεγάλη χαρά αυτό το πράγμα, είναι ένας φόρος τιμής εμείς σαν ηθοποιοί να εκτελούμε τέτοια έργα».
 
Όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ πρώτα να δει την παράσταση και μετά να το κρίνει απάντησε: «Όχι. Θέλω απλά να έρθει».
 
Από την πλευρά του, ο συμπρωταγωνιστής της Παναγιώτης Πετράκης, τόνισε: «Ξέρω ότι τιμάμε τη μνήμη των γονιών του Γιάννη, τους σεβόμαστε απόλυτα, από την αρχή το έχουμε δηλώσει και αυτή η παράσταση αποτελεί ακριβώς το τεκμήριο του πόσο πολύ σεβόμαστε την κληρονομιά αυτών των ανθρώπων».
 
Ο Παπαμιχαήλ είχε γράψει στην ανάρτησή του: «Αυτό το πράγμα που όλοι ‘χρησιμοποιούν’ τους γονείς μου για να οικονομήσουν έχει πια παραγίνει. Τόσα βιβλία έχουν εκδοθεί, τόσες παραστάσεις με θέμα την πρωτότυπη ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσαν, και δεν ξέρω και εγώ πόσα άλλα ακόμη που σχετίζονται με αυτούς. Όλοι αυτοί που τα πράττουν, βάζουν μπροστά τη φράση ‘κάνουμε Τέχνη’, ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να δηλώνουν ‘πάμε ταμείο’, που λένε και στο στοίχημα! Eγώ, κάθομαι μέχρι στιγμής και παρακολουθώ τα δρώμενα. Να είστε σίγουροι όμως, ότι την κατάλληλη στιγμή θα ‘απαντήσω΄ δυναμικά.
 
ΥΓ. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος απόφοιτος του Harvard, για να καταλάβει τι θέλω να πω με τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Η εκμετάλλευση γίνεται με έμμεσο τρόπο, όταν αναφέρεται το όνομα της Αλίκης και του Δημήτρη. Με άλλα λόγια, δεν είναι σωστό να λέγεται ποιος, η ποια θα παίξει τον ρόλο που έπαιξαν στην τάδε ταινία η Αλίκη και ο Δημήτρης, γιατί με αυτό τον τρόπο διαφημίζει κάποιος την παράσταση του ‘πατώντας πάνω’ στους γονείς μου. Δεν έχω κανένα, μα κανένα πρόβλημα, να δοκιμάσει κάποια/κάποιος την τύχη του, λέγοντας πχ. ‘Θα παίξω το ρόλο, την Κατερινιώ, και εγώ θα παίξω το ρόλο του Μανούσου, από την ταινία Η Νεράιδα και το Παλικάρι’. Αυτό ακούγεται και είναι μια χαρά. Εαν όμως βάλουν στην εξίσωση τα ονόματα της Αλίκης και του Δημήτρη, τότε μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό. Αυτό εννοώ όταν αναφέρομαι σε μια έμμεση εκμετάλλευση/διαφήμιση, πείτε το όπως θέλετε. Ελπίζω να σας διευκρίνισα, τι ακριβώς ήθελα να πω. Καλή συνέχεια».