Μαρία Τζομπανάκη: «Η ομορφιά όταν ξεκινάς αυτή τη δουλειά που κάνω δεν είναι διαβατήριο»

21 Ιανουαρίου 2022 09:40

Μαρία Τζομπανάκη: «Η ομορφιά όταν ξεκινάς αυτή τη δουλειά που κάνω δεν είναι διαβατήριο»

Στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω ήταν καλεσμένη η Μαρία Τζομπανάκη και έδωσε μια εκ βαθέων συνέντευξη για τη ζωή και την καριέρα της, αλλά και για τον ρόλο της καπετάνισσας Καλιόππης στον Σασμό του Alpha.

Μαρία Τζομπανάκη: «Η ομορφιά όταν ξεκινάς αυτή τη δουλειά που κάνω δεν είναι διαβατήριο».

Ποτέ δεν θεώρησε την ομορφιά διαβατήριο για να κάνει καριέρα

«Ξεκίνησα από Νομική ενώ ήθελα να γίνω γιατρός. Η Καλλιόπη (στον Σασμό) είναι ένα είδος ρόλου για τον οποίο ήθελα να γίνω ηθοποιός».

«Εξαρτάται το τι θέλει το υποκείμενο που την έχει. Εγώ πιστεύω ότι έχω ένα κάλλος. Το κάλλος απλώνεται, εξελίσσεται. Η ομορφιά όταν ξεκινάς αυτή τη δουλειά που κάνω δεν είναι διαβατήριο. Θα μου πεις γιατί πηγές στα καλλιστεία; Μέγα λάθος. Τότε λοιπόν που πήγα στα καλλιστεία νόμιζα ότι θα αποδείκνυα στους γονείς ότι εγώ μπορώ σταθώ οπουδήποτε θελήσω χωρίς να παρεκκλίνω από τους στόχους μου και τις αρχές της οικογένειας. Το πέτυχα. Δεν με ενδιέφεραν τα λεφτά»

Όταν είδε τον Ορφέα Αυγουστίδη για πρώτη φορά στη σκηνή

«Οι πρώτες του σκέψεις ήταν να ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία, να πάει στην Αμερική. Είχε παίξει μια σκηνούλα μικρός, πήγαμε σπίτι μου λέει “μαμά ποτε θα πληρωθώ;”, “δεν θα πληρωθείς” του είπα, μου είπε “δεν θα κάνω αυτή τη δουλειά”, είχε τον επαγγελματισμό μέσα του. Στα 20 του χρόνια οι Νύχτες Ραδιοφώνου έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην πορεία του, όταν τον είδα έβαλα τα κλάματα με λυγμούς γιατί κατάλαβα ότι το παιδί μου έχει ένα δώρο. Και φέτος έκλαψα στην παράσταση που παίζει, μιλάμε για έναν ηθοποιό που θα αφήσει το χνάρι του στην ελληνική ιστορία».

«Η λέξη γιαγιά είναι τίτλος τιμής για μένα»

«Η ζωή μου βουρκώνει ολόκληρη, είναι η δύναμή μου. Στο δρόμο σκέφτηκα το “γιαγιά”. Σκέφτηκα “ο γιος μου, πατέρας”. Λέω “θα ζήσω και θα χαρώ τη χαρά του παιδιού μου”. Τώρα που επικοινωνεί το παιδί σκέφτηκα “είναι και δικός μου”, ξαναζώ τη γέννηση και το μεγάλωμα του γιου μου». Δήλωσε η Μαρία Τζομπανάκη.

«Λιώνει η γιαγιά Μαρία με τον γιο μου Αχιλλέα. Η μαμά Μαρία είναι άλλο πράγμα, έχει άλλον δυναμισμό με την περιβολή της μαμάς, αγάπη, προστασία, διακριτικότητα, φαγητά, όλα. Παράδειγμα και υπόδειγμα». Συμπλήρωσε ο Ορφέας Αυγουστίδης.

Ο Ορφέας Αυγουστίδης για την μητέρα του είπε:

Ο ηθοποιός έκανε την δική του παρέμβαση στη συνέντευξη και μίλησε για το αν επηρεάστηκε για την απόφασή να ασχοληθεί με την υποκριτική.

«Με εμένα δεν λειτούργησε έτσι, ήταν μια πραγματικότητα αυτή από μικρός, μπορούν μα το επιβεβαιώσουν πολλά παιδιά διάσημων. Για μένα ήταν κάτι πολύ φυσιολογικό, όταν άρχισα να το σκέφτομαι και να μπαίνει στο μυαλό μου -που άργησε γενικά- με την ίδια φυσικότητα μπήκε στη ζωή μου, δεν είχα αγωνία.

Αντιμετώπισα τον εαυτό μου σαν κάτι ξεχωριστό, με τους γονείς μου έχουμε μια σχέση υπέροχη, αυτό είναι που γράφει και μετράει. Γι’ αυτό και τους επέτρεψα να με συμβουλέψουν, να τους ακούσω στις στιγμές που χρειάστηκε, και γι’ αυτό είμαι και εγώ τόσο ήρεμος τώρα».

Ενώ για τη συνεργασία τους στον Σασμό δήλωσε:

«Καταφέρνω να συναντηθώ με τη μαμά μου σε μια δουλειά, είναι πολύ ωραίο. Είναι μεγάλη χαρά, είμαι πολύ συγκινημένος γιατί έχουμε την ψυχραιμία να το ευχαριστηθούμε. Για μας είναι μια στιγμή που έχει να κάνει και κάτι άλλο πέρα από το ότι το βλέπει πολύς κόσμος, το ευχαριστιόσαστε. Την απολαμβάνω να παίζει, τη θαυμάζω».