Μάθετε γιατί δεν έχει νόημα η διπλή χειρουργική μάσκα

24 Δεκεμβρίου 2021 07:30

Μάθετε γιατί δεν έχει νόημα η διπλή χειρουργική μάσκα

«Η ΚΝ95 είναι αυτή που κλείνει καλά γύρω από το πρόσωπο και είναι αυτή για την οποία υπάρχει σύσταση να φοράμε στο σούπερ μάρκετ», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Μάθετε γιατί δεν έχει νόημα η διπλή χειρουργική μάσκα.

Αναφερόμενη στη χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας,  Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό. Εξήγησε ποιες θα πρέπει να προτιμά ο κόσμος.

«Να πω κάτι για τη μάσκα, μια οδηγία γενικά: Η ΚΝ95 είναι αυτή που κλείνει καλά γύρω από το πρόσωπο και είναι αυτή για την οποία υπάρχει σύσταση να φοράμε στο σούπερ μάρκετ». Σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, η κ. Γκάγκα εξήγησε πως «η χειρουργική μάσκα από μόνη της είναι πολύ καλή για να αποφύγεις την επαφή με τα σταγονίδια, αλλά δεν κλείνει το ίδιο καλά γύρω από το πρόσωπο. Δεν έχει νόημα να φορέσουμε διπλή χειρουργική μάσκα».

«Αν θέλουμε να προστατευτούμε καλύτερα, να βάλουμε μια μάσκα που κλείνει καλά γύρω από το πρόσωπο. Για να ξέρουμε τι πάει να πει καλύτερη προστασία στο σούπερ μάρκετ ή σε όποιο χώρο. Είναι σημαντικό να εφαρμόζει καλά», κατέληξε η κ. Γκάγκα.

ygeiamou