Ντόρα Μπακογιάννη: Τα εγγόνια της, ο καρκίνος, ο έρωτας με τον σύζυγό της και η Σία Κοσιώνη

Συντάκτης: Newsroom

14 Σεπτεμβρίου 2022 16:45

Ντόρα Μπακογιάννη: Τα εγγόνια της, ο καρκίνος, ο έρωτας με τον σύζυγό της και η Σία Κοσιώνη

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και στο «Happy Day».

H βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τα πρώτα της βήματα στον χώρο της πολιτικής, για τον ρόλο της ως γιαγιά, στις αισθητικές επεμβάσεις, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υγείας της.

«Έπρεπε σε ένα πολύ ανδροκρατούμενο περιβάλλον κάπως να σταθώ. Ήτανε μόνο άντρες και μάλιστα άντρες πολύ μεγαλύτεροι από μένα που με κοιτούσαν φτυστικά. Και ιδιαίτερα, όταν είσαι κόρη του Μητσοτάκη, γυναίκα του Μπακογιάννη, λέγανε όλοι “σιγά τώρα τι είναι, ένα κοριτσάκι που είναι κόρη του μπαμπά της, την έφτιαξε ο Μπακογιάννης”. Μέχρι να γίνω η Ντόρα, μου πήρε χρόνο» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Όσο για το πως είναι ως γιαγιά, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Είμαι η κλασική γιαγιά και δεν το κρύβω. Είμαι μια τραγική χαζογιαγιά. Επειδή έκανα τα παιδιά μου πολύ νωρίς, ήμουν 21 και 22, είχα την αίσθηση πάντα ότι έχασα σημαντικό διάστημα της ζωής μου… Βλέπω φάσεις στη ζωή των εγγονιών μου που απολαμβάνω… Με τρολάρουν τα εγγόνια μου, ακόμα και το μικρό που είναι 4,5 για την προφορά μου. Είμαι πιο λάσκα. Κάνω περισσότερο αυτά που τους αρέσουν, δε θα πεθάνω αν δε φάνε φακές, δε με νοιάζει αν ανέβουν όλα μαζί στους καναπέδες… Αυτό όταν ήμουν 30 ήταν η απόλυτη καταστροφή. Τώρα δε με νοιάζει. Μια φορά, είχε μπει η Αλεξία στο σπίτι και με είδε να παίζω στους καναπέδες μαξιλαροπόλεμο με τα παιδιά και παθαίνει υστερία, “αν εγώ το έκανα αυτό, δε θα είχε μείνει κεραμίδι” μου είπε».

Στη συνέχεια η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στον αείμνηστο πατέρα της, λέγοντας πως δεν μπορούσε να τον χαρακτηρίσει ως τρυφερό, αλλά ως έναν απίστευτο συνομιλητή. Όσο για τη μητέρα της, Μαρίκα Μητσοτάκη την χαρακτήρισε ως έναν εκρηκτικό άνθρωπο που κρατούσε τα ηνία του σπιτιού.

«Παντρεύτηκα πάρα πολύ νωρίς. Ήμουν 20 ετών, από εκεί και πέρα τελείωσε η υπόθεση. Όταν έχασα τον Παύλο και μετά, ο κόσμος νομίζω ότι με φοβόταν πάρα πολύ. Με έβλεπαν ίσως ως Κρουέλα. Ο Ισίδωρος ήταν ο άνθρωπος που δε μάσησε. Είσαι τυχερός όταν σου δίνεται η δυνατότητα να ερωτευτείς δυο φορές στη ζωή» είπε σε άλλο σημείο η Ντόρα Μπακογιάννη.

Για τις αισθητικές επεμβάσεις η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε: «Δε θέλω να βγω απεριποίητη για λόγους αυτοσεβασμού αλλά και γιατί αν εγώ βγω απεριποίητη πέφτει η κυβέρνηση, αρχίζουν τα σχόλια όπως “Η Ντόρα σκοτώθηκε με τον Κυριάκο” κτλ. Βέβαια, στην ηλικία μου το να κάνεις γυμναστική δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά κυρίως υγείας. Μπότοξ έχω κάνει. Κάνεις αυτά που μπορείς να κάνεις, όχι για να αλλάξεις την ηλικία σου, αυτό είναι γελοίο».

Σε άλλο σημείο η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υγείας της για το οποίο έχει μιλήσει ανοιχτά.

«Δέχτηκα ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης από τον κόσμο και αυτό μου έκανε πάρα πολύ καλό γιατί αυτή η αρρώστια έχει να κάνει και με την ψυχολογία. Πάρα πολλοί άνθρωποι σαν εμένα βρήκαν το θάρρος να βγουν να το πουν γιατί στην Ελλάδα ο καρκίνος είναι μια λέξη που πολύ μεγάλο ποσοστό δεν τη λέει. Το ανακάλυψα τελείως τυχαία. Πήγα σε μια πολύ νέα κοπέλα, διαβητολόγο που μου ζήτησε κάποιες εξετάσεις και της φάνηκε κάτι περίεργο στα αποτελέσματα. Σίγουρα φοβάσαι. Δε σου αρέσει η ιδέα ότι αύριο η ζωή σου μπορεί να τελειώσει» είπε.

Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε ακόμα για τη σχέση με τα παιδιά της, τον αδελφό της Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τη νύφη της Σία Κοσιώνη.