Nut Cap

11 Μαΐου 2022 13:58

Συνέντευξη
Γιάννης Σταμέλος
Η εξέλιξη είναι στο αίμα μου…
Ο ιδιοκτήτης του NutCap Γιάννης Σταμέλος, μας μιλάει για την επιχείρησή του, την φιλοσοφία της, τα πλεονεκτήματα και τα μυστικά της επιτυχίας της.
-Μιλήστε μας για το NutCap. Ποια είναι η φιλοσοφία του;
Το NutCap ξεκίνησε ως ένα συνονθύλευμα γνώσεων και ομαδικού αγώνα από την οικογένειά μας. Ο καθένας έβαλε τη δική του ιδέα, σκέψη, άποψη και ικανότητα. Στις 5 Δεκεμβρίου 2018 υλοποιήθηκε το πλάνο, ανοίγοντας το πρώτο μας κατάστημα και η νέα κατάσταση ζωής ήταν για εμάς πλέον μια πραγματικότητα. Η αγάπη και το πάθος που έχουμε για αυτό έχουν καθημερινό αντίκτυπο στη δουλειά μας εδώ και 3,5 χρόνια.
-Πως αποφασίσατε να το φτιάξετε;
Έφτασε μια στιγμή κομβική στη ζωή μας που έπρεπε να επιλέξουμε δρόμο για να προχωρήσουμε. Λόγω των γνώσεων, λοιπόν, και της εμπειρίας μας στην εστίαση, κάναμε το βήμα και πήραμε την απόφαση να υλοποιήσουμε αυτό το concept. Θέλαμε να είναι κάτι νέο και διαφορετικό από αυτά που ήδη υπάρχουν στην περιοχή, αλλά το ίδιο φιλικό και γνώριμο για το κοινό μας. Έτσι, δημιουργήσαμε το Nutcap. Ένα premium take away café με vegan και green γεύσεις, αλλά και την αγαπημένη street επιλογή ολόφρεσκων και χειροποίητων sandwich, εκλεκτών σφολιάτων και άλλων εδεσμάτων, αλλά και τον αγαπημένο και μυρωδάτο καφέ μας.
-Ποια είναι τα σημεία που το κάνει να ξεχωρίζουν;
Εξ αρχής, η διαφορετικότητα από ένα απλό take away ήταν ο στόχος μας. Γι’ αυτό και προσέθεσα και το premium στον τίτλο ταυτότητας το μαγαζιού. Η ιδεολογία πίσω από το μαγαζί δεν είναι απλά η πώληση ενός συμβατού καφέ. Ήθελα ο πελάτης/καταναλωτής να έχει ένα ολοκληρωμένο experience. Από την είσοδό του σε ένα μαγαζί καθαρό και “ζεστό”, από την ποιότητα των υλικών που έχει φτιαχτεί ο χώρος, τα προϊόντα που είναι ένα ένα επιμελώς διαλεγμένα ανάμεσα σε μια περιορισμένη αγορά εκλεκτών προϊόντων, τα ποιοτικά custom made ποτήρια, το εξαιρετικό και άκρως εκπαιδευμένο προσωπικό, και μια συνολική απαιτητική ποιότητα ώστε ο πήχης συνεχώς να ανεβαίνει, είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν διαφορετικό. Μας πήρε χρόνο και επενδύσαμε πολύ σε δοκιμές σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό για να βρούμε υψηλής ποιότητας προϊόντα, με διαφορετικότητα και προσωπικότητα, ώστε να μας κάνουν ξεχωριστούς. Και ακόμα δεν έχουμε ολοκληρώσει το ταξίδι αναζήτησης της τελειότητας, καθώς συνεχώς εξελισσόμαστε.
-Τι προσφέρει;
Δεν προσφέρει απλά ένα καφέ. Σίγουρα το μεράκι και η αγάπη για δουλειά έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θες πιο πολύ να το ζεις παρά να το γεύεσαι. Τι εννοώ; Σου αρέσει να παραγγέλνεις καφέ το πρωί για να τον πιεις εκείνη την ώρα. Το πείσμα για άμεση εξυπηρέτηση δε θα σε αφήσει να περιμένεις πάνω από 15’. Το προσωπικό είναι πρώτα φίλοι, και μετά πολύ καλοί συνεργάτες. Αυτό δημιουργεί ένα κλίμα οικείο και φιλικό για όσους θα επισκεφτούν το κατάστημα μας. Σας ξέρουμε με το όνομά σας.
Ως προϊόντα, επιλέξαμε έναν καφέ με ολοκληρωμένο σώμα, γεμάτη γεύση και διάρκεια σε κρύο και σε ζέστη. Καθημερινά, παρασκευάζουμε στο εργαστήριό μας sandwiches με συνταγές δικές μας, με τα καλύτερα και τα πιο φρέσκα υλικά. Επίσης, θα βρεις εδώ ποικιλία από ξηρούς καρπούς, κατάλληλους για διατροφή, super foods, σπόρους και αποξηραμένα φρούτα, γεμιστά φρούτα με ξηρούς καρπούς, μπάρες ξηρών καρπών χωρίς ζάχαρη, μπάρες πρωτεΐνης, μέλια υψηλής ποιότητας και ποικιλίας. Ο δρόμος του τσαγιού χαράσσεται και εδώ. Ο καταναλωτής μπορεί να βρει το ρόφημά του στο χέρι, ή σε συσκευασία για το σπίτι. Και τελειώνοντας, το λατρεμένο, κρεμώδες και βελούδινο παγωτό, που η υφή και η γεύση του κάνει κάθε δύσπιστο ουρανίσκο να κολλήσει.
-Ποια είναι τα κριτήρια σας όσον αφορά την ποιότητα;
Αυτό είναι αστείο, διότι εάν ρωτήσετε τους εργαζόμενούς μου, θα καταλάβετε πόσο λεπτομερής και περίεργος μπορεί να είμαι στις επιλογές μου. Αν όμως υπάρχει κάτι που μας έχει κάνει να πετύχουμε, αυτό είναι η άψογη ποιότητα και η φρεσκάδα όλων των προϊόντων. Προτιμώ να μη κοιμηθώ για να ανανεώσω καθημερινά την τροφοδοσία του μαγαζιού, παρά να αφήσω ένα προϊόν δεύτερη και τρίτη μέρα να αγοραστεί και να δυσαρεστήσω τους πελάτες μου. Καλύτερα να χάσω άμεσα και να κερδίσω έμμεσα, παρά να χάσω για πάντα.
-Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;
Η εξέλιξη είναι στο αίμα μου. Στόχος μου είναι να μπορώ να γίνομαι καλύτερος, είτε σε αυτό το μαγαζί, είτε σε αυτό τον κλάδο είτε στη ζωή μου γενικά. Όσο οι κινήσεις μου, μου δίνουν την ευκαιρία να δημιουργώ, τόσο θα προσπαθώ για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο επιχειρείν.