Θέλεις πιο σφιχτό και γυμνασμένο κορμί; Μην ποντάρεις μόνο στην πρωτεΐνη

Δημοσιεύθηκε: 26/01/2019 19:09
Θέλεις πιο σφιχτό και γυμνασμένο κορμί; Μην ποντάρεις μόνο στην πρωτεΐνη

Το γυμνασμένο κορμί, πέρα απ’ την προπόνηση, το έχουμε ταυτίσει και με την πρωτεΐνη. Μας χαρίζει (αφειδώς και ειδικά στις νεότερες/ους) περισσότερους μύες. Σαφώς και είναι σημαντικό να λαμβάνουμε επαρκείς ποσότητες από αυτό το μακροθρεπτικό συστατικό, δεν είναι το μόνο. Στην πραγματικότητα, δεν είναι καν το πιο σημαντικό.

Σύμφωνα με τον διατροφολόγο και personal trainer Jim White, η ιδανική ποσότητα πρωτεΐνης είναι 1-1,5 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικό σωματικού βάρους. Αν, λοιπόν, κάποιος ζυγίζει 70 κιλά, θα πρέπει να λαμβάνει 75-120 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα συνολικά, σε γεύματα και σνακ.

To βασικότερο, ωστόσο, είναι -guess what- οι υδατάνθρακες!  Όπως εξηγεί ο Jim White, οι υδατάνθρακες δίνουν ενέργεια και όσο περισσότερη ενέργεια έχει κανείς, τόσο ευκολότερα μπορεί ν’ αντεπεξέλθει σε μια απαιτητική προπόνηση που θα αυξήσει τη μυϊκή του μάζα.

Οι άνθρωποι που ακολουθούν δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων κουράζονται εύκολα και δεν μπορούν να είναι σωματικά δραστήριοι. Αυτό δεν ισχύει μόνο για όσους αθλούνται. Οι υδατάνθρακες βοηθούν το σώμα να επεξεργαστεί την πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των μυών. Όταν δεν τρώτε υδατάνθρακες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, το σώμα δεν μπορεί να διασπάσει και να χρησιμοποιήσει την πρωτεΐνη για τους μυς.

Δώστε λοιπόν μεγαλύτερη βαρύτητα στους υδατάνθρακες. Μια ιδανική διατροφή για αύξηση της μυϊκής μάζας πρέπει να αποτελείται κατά 55% από υδατάνθρακες, 25% από πρωτεΐνες και 20% από λιπαρά. Ακούτε;

whole grain pasta