Oι (master) chef της σκορδαλιάς: Τα 5 καλύτερα αθηναϊκά στέκια για να την απολαύσεις – φωτογραφίες

Δημοσιεύθηκε: 23/03/2019 14:20

25η Μαρτίου χωρίς μπακαλιάρο σκορδαλιά γίνεται; Όχι, δεν γίνεται. Ακριβώς γι’ αυτό, σήμερα, εν όψει της εθνικής μας εορτής, σας παρουσιάζουμε τα top 5 αθηναϊκά στέκια για να τον απολαύσετε. Χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος. Πάμε, λοιπόν, εκεί όπου οι chef φτιάχνουν τόσο μερακλίδικα τη σκορδαλιά, ώστε τούς συγκαταλέγεις στους… master chef(s).

Τραβόλτα

Το «αδελφάκι» του Base Grill δεν χρειάζεται συστάσεις καθώς προσφέρει ποιότητα και γεύση. Ο μπακαλιάρος είναι το καλύτερο φιλέτο Νορβηγίας. Έχει το δικό του μυστικό για να είναι ακριβώς όπως πρέπει: τραγανός και ζουμερός. Η σκορδαλιά είναι αλοιφή με αλεσμένες πατάτες, σκόρδο και ελαιόλαδο. Πρόκειται για ένα εστιατόριο εξαιρετικής ποιότητας, που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Τραβόλτα, Αγίου Παύλου 33 & Αρκαδίας, Περιστέρι

Ο μπακαλιάρος του Τραβόλτα

Το Ψαροκόκαλο 

Μια από τις πιο νόστιμες σκορδαλιές σερβίρεται στο Κερατσίνι. Το Ψαροκόκαλο φτιάχνει αεράτο μπακαλιάρο με τραγανό κουρκούτι, ο οποίος τρώγεται χωρίς σταματημό. Το εστιατόριο, αναφέρει το iefimerida.gr, που θυμίζει στέκια περασμένων δεκαετίων, είναι γνωστό στην περιοχή. Και για τους ψαρομεζέδες του και για τους εξυπηρετικότατους ιδιοκτήτες του.

Τσακάλωφ και Βίκτωρος Ουγκώ, Κερατσίνι

Αποτέλεσμα εικόνας για ψαροκοκαλο εστιατοριο κερατσινι

Ψιψίνα

Κλασσική επιλογή για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων, η Ψιψίνα του «κυρ Αρίστου» (για όσους ξέρουν) φημίζεται για τα κυδώνια, τα στρείδια αλλά και τα ψητά χτένια τα οποία συνοδεύονται με ελληνικά αποστάγματα. Την 25η Μαρτίου ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχει την τιμητική. Σερβίρεται με κρούστα από αλεύρι, σκορδαλιά και σαλάτα παντζάρι. Λόγω της ημέρας, πριν πάτε πάρτε ένα τηλέφωνο για να κάνετε κράτηση γιατί γίνεται χαμός.

Συνταγματαρχη Ζησιμοπούλου 96 Παλαιό Φάληρο

Αποτέλεσμα εικόνας για ψιψινα εστιατοριο

Η Ψιψίνα στο Παλαιό Φάληρο

Uberness

Το μαγαζί του Βασίλη Καλλίδη στην Λαχαναγορά του Ρέντη, την 25η αλλάζει, γεμίζει σημαιάκι και παίζει Μαρινέλλα. Το μενού έχει ζυμωτό ψωμί, μπακαλιάρο σε κουρκούτι από ανθρακούχο νερό και αλεύρι από πετρόμυλο και η σκορδαλιά είναι πατατάτη. Η μπύρα και το λευκό κρασί ρέουν άφθονα και η ημέρα γιορτάζεται σε ένα από τα πιο νόστιμα στέκια.

Λεωφ. Γεωρ. Παπανδρέου 1215, Αγ. Ιωάννης Ρέντης

 

Αποτέλεσμα εικόνας για uberness καλλιδης ψαρι

Το καπηλειό του Ζάχου

Περνώντας τις πόρτες του μεταφέρεστε στη δεκαετία του ‘50 και θυμάστε εικόνες από ασπρόμαυρες ταινίες με ταβέρνες που είχαν βαρέλια στους τοίχους. Εδώ, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά τιμάται κάθε ημέρα, καθώς δεν γίνεται να πας στου Ζάχου και να μην φας από το εν λόγω πιάτο.

Ο τηγανητός μπακαλιάρος συνοδεύεται από σκορδαλιά, απλός και παραδοσιακός, σαν αυτόν που φτιάχνει η γιαγιά σας.

Το καπηλειό του Ζάχου, Κομοτηνής 37, Καμίνια

Ο Ζάχος στα Καμίνια