Πέθανε ο Γεώργιος Παπανδρέου

6 Αυγούστου 2020 12:30

Ο Γεώργιος Γ. Παπανδρέου, ήταν γιος του «Γέρου της Δημοκρατίας» από τον γάμο του με τη σπουδαία ηθοποιό του θεάτρου, Κυβέλη, και ετεροθαλής αδερφός του Ανδρέα Παπανδρέου.

Γεννήθηκε το 1928 και σπούδασε στο Παρίσι ενώ ασχολήθηκε και με τη φωτογραφία.

Μπον Βιβέρ και λάτρης του ωραίου φύλλου αλλά και του χορού. Κάθε εβδομάδα φρόντιζε να πηγαίνει να χορεύει με φίλες του σε διάφορα κέντρα και πάντα τραβούσε τα βλέμματα πάνω του. Παντρεύτηκε με την ηθοποιό Μαρία Σόκαλη. όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη της γνωριζόταν με τον Γεώργιο Γ. Παπανδρέου από τα παιδικά της χρόνια, αφού έμεναν στην ίδια πολυκατοικία, στο Παλαιό Ψυχικό. Τότε εκείνος ήταν ένας γοητευτικός νεαρός κι εκείνη ένα δωδεκάχρονο κορίτσι που του έστελνε κρυφά ερωτικά ραβασάκια. Η μοίρα τούς έφερε κοντά το 1997, όταν η Μαρία Σόκαλη παρουσίαζε μια εκπομπή στο Tele City και ο Παπανδρέου ήταν καλεσμένος της. «Κύριε πρόεδρε, γιατί δεν παντρεύεστε; Ποια γυναίκα σας αρέσει;» τον ρώτησε στον «αέρα» κι εκείνος της έδωσε απάντηση-πρόταση γάμου! «Εσείς. Θέλετε να με παντρευτείτε;» και τελικά έγιναν ζευγάρι.

Ο γιος του “Γέρου της Δημοκρατίας” αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας, και ζούσε σε γηροκομείο. Μάλιστα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Espresso» λίγες μέρες μετά τον εγκλεισμό του σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, είχε υποστηρίξει ότι τον παγίδευσαν λέγοντάς του ότι τον μετέφεραν εκεί για απλές εξετάσεις και διαμαρτυρόταν έντονα που τον έβγαλαν άδικα -όπως έλεγε- από το σπίτι όπου έμενε τόσα χρόνια για να… πεθάνει μόνος και έρημος σε ένα δωμάτιο οίκου ευγηρίας.

Τον Φεβρουάριο του 2016 είχε μιλήσει on camera για τη διαμονή του στον οίκο ευγηρίας, αλλά και για το παράπονό του για τον ανιψιό του, Γιώργο Παπανδρέου, που δεν το είχε επισκεφθεί ποτέ.