Πέτρος Τατσόπουλος: «Φαιδρή η μήνυση» – Η πρώτη ανάρτηση μετά τη σύλληψη

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

31 Ιανουαρίου 2023 11:08

Την πρώτη του ανάρτηση μετά τη σύλληψή του έκανε προ ολίγου ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος συνελήφθη έπειτα από μήνυση του παρουσιαστή και υποψήφιου βουλευτή, Φίλιππου Καμπούρη για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Η σύλληψη έγινε με τη διαδικασία του αυτοφώρου μετά την ολοκλήρωση εκδήλωσης με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;» στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι.

Η στιγμή της σύλληψης καταγράφηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες. Στα πλάνα φαίνεται η μεγάλη έκπληξη τόσο του Τατσόπουλου αλλά και όσων ήταν δίπλα του εκείνη τη στιγμή.

Ο συγγραφέας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας από όπου αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ο Τατσόπουλος ευχαρίστησε όσους του συμπαραστάθηκαν, ενώ χαρακτήρισε φαιδρή τη μήνυση.

«Ευχαριστώ από καρδιάς για την ολόθερμη συμπαράσταση. Αφέθηκα ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα μετά τα μεσάνυχτα. Προφανώς θα οριστεί τακτική δικάσιμος για τη φαιδρή μήνυση.

Εξυπακούεται επίσης ότι δεν πρόκειται να πάψω να στηλιτεύω φαινόμενα όπως η θρησκοκαπηλεία από πολιτευτές που, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, βρίσκονται στο χαμηλότερο κι ευτελέστερο σκαλοπάτι της ψηφοθηρικής κλίμακας. Καλή σας μέρα», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου το βράδυ της Δευτέρας.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος σε ανακοίνωσή του τόνισε τα εξής: «Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα.

Γι’ αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία οποιασδήποτε μορφής και είδους ούτε και της πρέπει μέσω μηνύσεων και διώξεων να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης».