Πιστοποιητικό εμβολιασμού: από την 1η Φεβρουαρίου δεν θα αναγνωρίζεται σε όσους δεν έκαναν την τρίτη δόση

25 Ιανουαρίου 2022 07:30

Έληξε η παράταση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού – Ανεμβολίαστοι όσοι ενήλικες δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση

Το καθεστώς του ανεμβολίαστου θα έχουν από την 1η Φεβρουαρίου όλοι όσοι δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: από την 1η Φεβρουαρίου δεν θα αναγνωρίζεται σε όσους δεν έκαναν την τρίτη δόση.

Το μέτρο αφορά όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών, διευκρίνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. Οι άνω των 60 που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, μπορούν να αναγνωρίζουν τον εμβολιασμό τους στην πλατφόρμα.

«Όποιος άνω των 18, ανεξαρτήτως ηλικίας δεν την έχει κάνει ουσιαστικά ακυρώνεται το πιστοποιητικό τους, οι εφαρμογές δεν θα το αναγνωρίζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι όσοι είναι άνω των 60 και έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, μπορούν να το δηλώσουν στο anagnorisi.emvolio.gov.gr.

Η καταχώριση του εμβολιασμού αφορά συνολικά 60 χώρες, τις 27 της Ε.Ε. και ακόμη 33 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ήδη, 5.100 άτομα έχουν αναγνωρίσει τον εμβολιασμό τους μέσω της πλατφόρμας.

Οι χώρες του εξωτερικού, διευκρίνισε, πρέπει να έχουν ψηφιακά επαληθεύσιμο πιστοποιητικό. Όσοι έχουν εμβολιαστεί στις ΗΠΑ, που για παράδειγμα δεν έχει ψηφιακό πιστοποιητικό, θα πρέπει να μεταβούν σε ΚΕΠ.

ygeiamou