Ερευνητές μέθυσαν ποντίκια κι ανακάλυψαν ότι αυτό το, πολύ δυνατό, ποτό κάνει καλό στην υγεία & την ομορφιά μας!

16 Μαΐου 2019 11:00

Το κόκκινο κρασί ξέρετε πως αν το προτιμάμε μία -μόνο μία- φορά την ημέρα και ενισχύει τον μεταβολισμό και προστατεύει την καρδούλα μας. Δεν είναι, όμως, το μόνο αλκοολούχο που μας “αβαντάρει”.

Ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα κάποιες μάλλον εκπληκτικές ενδείξεις ότι ένας συγκεκριμένος τύπος αλκοόλ μπορεί  να παρέχει οφέλη στην υγεία μας. Ποιος είναι αυτός; Και όμως, πρόκειται για το αγαπημένο ποτό των… αλκοολικών – φύσει και θέσει- όπως λένε οι κονεσέρ. Πρόκειται για το τζιν!

Τα πειράματα

Όλα ξεκίνησαν με μια ομάδα ποντικών. Οι μισοί από αυτούς στην διάρκεια της έρευνας  έπιναν νερό και οι άλλοι μισοί τζιν. Οι επιστήμονες παρατήρησαν πόσες θερμίδες κατάφεραν να κάψουν σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Τα ποντίκια στην ομάδα του τζιν είχαν αύξηση του μεταβολικού τους ρυθμού. Αυτό σήμαινε ότι έκαψαν αυξημένη ποσότητα θερμίδων σε σύγκριση με την ομάδα του νερού. Ορισμένα ποντίκια παρουσίασαν ακόμη την απίστευτη αύξηση κατά 17% όσον αφορά το ρυθμό μεταβολισμού.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που οι επιστήμονες αποκαλούν «φαινόμενο μετά την καύση». Αυτό προκαλεί την αύξηση του μεταβολισμού ενώ το ήπαρ καταστρέφει το αλκοόλ.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα το τζιν μπορεί δυνητικά να βοηθήσει τους ανθρώπους να αδυνατίσουν, παρόλο που επισήμανε πως η δοκιμή πρέπει να γίνει και σε ανθρώπους, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι απολύτως έγκυρο.

Όμως το τζιν έχει κι άλλες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Για παράδειγμα μπορεί να έχει καταλυτική δράση ενάντια στις ενοχλητικές αλλεργίες της άνοιξης.

Σύμφωνα με το Asthma.org,  «Τα καθαρά οινοπνευματώδη όπως το τζιν και η βότκα θεωρούνται πιο« φιλικά προς το άσθμα »επειδή περιέχουν λιγότερη ισταμίνη και λιγότερα θειώδη.»

Το δημοφιλές ποτό, το ανακαλύφθηκε αρχικά ως θεραπευτικό ελιξίριο, την περίοδο του μεσαίωνα και μετεξελίχτηκε σε ποτό, φτιάχνεται από μούρα κέδρου.

Αυτά τα μικροσκοπικά, σκούρα μοβ μούρα θεωρούνται υπερτροφή και είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για το ανθρώπινο σώμα. Είναι γνωστό ότι βοηθούν στην πρόληψη των μολύνσεων, την καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων, την πρόληψη των νεφρικών και των ηπατικών νόσων και τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Ακόμα το τζιν μπορεί να κάνει θαύματα για το δέρμα σας.

Λόγω της μεγάλης ποσότητας αντιοξειδωτικών στα μούρα κέδρου, το τζιν μπορεί να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τις ρυτίδες και να κρατήσετε το δέρμα σας λείο και φωτεινό.

TIP

Προροχή στις καταχρήσεις, κορίτσια και αγόρια: είπαμε, μέτρον άριστον!