Σασμός: H συγκλονιστική ομολογία της Καλλιόπης

Συντάκτης: Newsroom

25 Αυγούστου 2022 08:30

Σασμός: H συγκλονιστική ομολογία της Καλλιόπης

Με δραματικό τρόπο ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος στον Σασμό, με ακόμα πιο δραματικό θα ξεκινήσει ο δεύτερος. Όλα πλέον κρέμονται από μία λεπτή κλωστή που δεν θέλει και πολύ για να σπάσει. Και τότε οι εξελίξεις θα είναι δραματικές.

Στον Σασμό όλο το χωριό παθαίνει σοκ με τη σύλληψη του Μαθιού. Ντυμένος γαμπρός, λίγη ώρα προτού ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας δίπλα στην αγαπημένη του Βασιλική, βλέπει τον Αντώνη Φραγκιαδάκη να του περνά χειροπέδες. Ο Αντώνης μεζί με τους υπόλοιπους αστυνομικούς του γκρεμίζουν την ομορφότερη μέρα της ζωής του. Τη μέρα που περίμενε πώς και πώς εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια. Και τίποτα δεν θα είναι το ίδιο όπως πριν.
Ο Μαθιός μπαίνει στη φυλακή. Και μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να τον βγάλει από εκεί αφού όλα τα στοιχεία τον ενοχοποιούν. Αυτή δεν είναι άλλη από τη μητέρα του, την Καλλιόπη. Η καπετάνισσα παίρνει πάνω της όλο έγκλημα, μην μπορώντας να βλέπει άλλο στο κελί το παιδί της.

Η ομολογία της Καλλιόπης αφήνει άφωνους τους αστυνομικούς, στη σειρά του Alpha. Μετά τη σύλληψη του Μαθιού, η καπετάνισσα αποφασίζει να φτάσει στα άκρα, προκειμένου να κρατήσει τα παιδιά της μακριά από τη δυστυχία…

Την τελευταία φορά που είδε τον Άγγελο, πιάστηκαν στα χέρια

Τότε, η Καλλιόπη άρπαξε ένα αιχμηρό αντικείμενο και τον τραυμάτισε σοβαρά. Αμέσως, το έβαλε στα πόδια, με την ελπίδα να μη τον έχει σκοτώσει.

Πράγματι, ο Άγγελος δεν πέθανε. Όσο φρόντιζε τις πληγές του, ο Κώστας εισέβαλε στο ιατρείο και τον αποτελείωσε. Βέβαια, αυτό δεν το γνωρίζει κανείς. Η Καλλιόπη θεωρεί πως τον άφησε να πεθάνει, για αυτό και παίρνει την ευθύνη!
Ο Μαθιός μπαίνει στο κελί σε άσχημη κατάσταση. Ο γάμος του με τη Βασιλική ακυρώνονται και όλοι στο χωριό τον φωνάζουν “φονιά”! Η Καλλιόπη αντιλαμβάνεται πως μόνον εκείνη μπορεί να τον σώσει…
Ύστερα από μεγάλη σκέψη, πηγαίνει στο τμήμα. Εκεί, την υποδέχεται ο Αντώνης Φραγκιαδάκης. Η Καλλιόπη ξεκινά την ομολογία της και προκαλεί σύγχυση: “Δεν είναι ο Μαθιός ο φονιάς. Εγώ σκότωσα τον Άγγελο”. Όταν ο Αντώνης την ρωτά γιατί το έκανε, εκείνη απαντά πως είχαν κόντρα για τα χωράφια. Τότε, όλοι στο τμήμα συνειδητοποιούν πως ο Άγγελος κάτι γνώριζε, για αυτό και η καπετάνισσα τον έβγαλε από τη μέση…
Ο Αντώνης την οδηγεί στο κελί και αφήνει τον Μαθιό ελεύθερο. Ένας νέος κύκλος εκδίκησης ξεκινά, με την Καλλιόπη να καταρρέει καθημερινά μέσα στη φυλακή, μόνη κι έρημη.