Φτιάξε μόνος σου τέλειο σνακ με καρύδα και κρέμα μπανάνας (βίντεο)

21 Νοεμβρίου 2018 13:20

Αν είχαν τα υλικά στο “Survivor”, θα “πετούσαν”. Μπορεί οι καρύδες ν’ ακούγονται -απ΄την περσινή σεζόν ήδη- σαν εφιάλτης, τι άλλο πια αγαπημένε φίλε μου Χάρη Γιακουμάτο (πέρασε καιρός, βέβαια, αλλά προσωπικά, εννοείται, τον “Χαρούλη” υποστήριζα, που βλέπουμε τώρα στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στο Open), η πουτίγκα καρύδας, όμως με κρέμα μπανάνας και φραουλίτσες θα ήταν το καλύτερό των “Survivor-ίστας”. Επειδή λοιπόν βαρέθηκα -στ’ ορκίζομαι κι αν βαρεθεί “καβούρι” με ωροσκόπο Δίδυμο, δεν υπάρχει χειρότερο- να τρώω τις έτοιμες μπάρες δημητριακών για δεκατιανό κι απογευματινό σνακ, είπα να παίξω με την καρύδα.

Το γάλα της το λατρεύω, παρεμπιπτόντως, αλλά η πουτίγκα ήταν άλλη “υπόθεση εργασίας”. Για να τη φτιάξω λοιπόν -για δύο άτομα- ανακάτεψα τέσσερα κουταλάκια της σούπας καρύδα με 400 γρ. γάλα καρύδας, ένα κ.σ. σιρόπι σφένδαμου (είναι η μέρα του αυτή, όπως κατάλαβες) και ένα κ.σ. βανίλιας. Βέβαια, η προετοιμασία είχε γίνει από χθες το απόγευμα. Όταν μ’ έπιασε η “κρίση” με τις ετοιματζίδικες μπάρες δημητριακών. Στο διά ταύτα: Τ’ ανακάτεψα καλά και τα έβαλα στο ψυγείο όλο το βράδυ να “δέσουν”.

Ο δεύτερος γύρος περιλάμβανε την κρέμα μπανάνας, κάτι που επίσης μόνο “hard stuff” δεν το λες: Βαθμός δυσκολίας, μηδέν. Τι έκανα λοιπόν: Πήρα δύο παγωμένες μπανάνες (τις οποίες επίσης είχα παγώσει από χθες) και μια κούπα κρύες φράουλες, τις ανάμιξα  με γάλα από κάσιους, που είδα πώς φτιάγνεται στο YouTube, έκανα το κοκτέιλ, όπως το βλέπεις στη φωτό του cover, και… finito!

Nτονατέλλα Αδάμου