Σταμάτης Γονίδης: «Δεν έχω αδικήσει, δεν έχω κλέψει, δεν έχω κατηγορήσει άδικα – Δεν έχω κάνει κακό σε άνθρωπο»

25 Οκτωβρίου 2021 09:50

Σταμάτης Γονίδης: «Δεν έχω αδικήσει, δεν έχω κλέψει, δεν έχω κατηγορήσει άδικα - Δεν έχω κάνει κακό σε άνθρωπο»

Ο Σταμάτης Γονίδης μίλησε στην εκπομπή Προσωπικά της Έλενας Κατρίτση για την ζωή του και την πορεία του στη μουσική. Με ένα οδοιπορικό στον Πειραιά όπου μεγάλωσε, αποκάλυψε πως ήταν τα παιδικά του χρόνια στην Κύθνο. Πως δούλευε από πολύ μικρός και πως έγινε ναυτικός για να ξεφύγει.

Σταμάτης Γονίδης: «Δεν έχω αδικήσει, δεν έχω κλέψει, δεν έχω κατηγορήσει άδικα – Δεν έχω κάνει κακό σε άνθρωπο».

Γεννήθηκε στο χωριό Δρυοπίδα της Κύθνου. Από παιδί ακόμα έμαθε να βγάζει το ψωμί του με ιδρώτα αφού μόλις στα 8 του δούλευε στον φούρνο των γονιών του.
«Δούλευα το γαϊδουράκι μου με τα ψωμιά πήγαινα στα λιμάνια και τα άφηνα. Ξεκίναγα το πρωί και γύρναγα το απόγευμα. Αυτό εμένα με έκανε να είμαι αυτό που είμαι σήμερα. Μου έδωσε δύναμη να είμαι σκληρός, να αντέχω σε οποιεσδήποτε συνθήκες στη ζωή μου».

Συγκινήθηκε όταν μίλησε για τον παππού του αλλά και τον πατέρα του που έχασε σε ναυτικό δυστύχημα και για όσα έχει κρατήσει να του τον θυμίζουν.

«Εκείνο που μου δημιούργησε ψυχολογικό τραύμα ήταν ότι δεν φορούσε ποτέ κοστούμι. Όταν τον είδα με κοστούμι, όταν τον θάψαμε, είδα τον πατέρα μου μέσα σε κάτι που δεν φόραγε ποτέ. Με συγκλόνισε κι είπα “καλά πηγαίνουν έναν άνθρωπο να πάει στον Θεό και τον ντύνουν με κοστούμι και γυαλισμένα παπούτσια; Σε πάρτι θα πάει;”. Έχω κρατήσει το βιολί του και κάποιες στιγμές που συζητούσαμε».

«Η καλύτερη οικογένεια που συνάντησα ήταν στα καράβια. Ονειρεύομαι να μπαρκάρκω ακόμα σε ένα καράβι. Έφυγα με τα καράβια για να είμαι αυτόνομος».

«Όταν ήρθα στην Αθήνα το τηλέφωνο δεν χτυπούσε. Και μάλιστα εκεί κατάλαβα πώς πρέπει να ζητήσεις απ’ το Θεό κάτι για να το πάρεις. Αφού είχα αγανακτήσει, δεν ζήτησα να γίνω γνωστός, δεν ζήτησα ποτέ να πάρω χρήματα. Πάνω στην αγανάκτησή μου είπα “Θεέ μου, κάνε τους να με παίρνουν τηλέφωνο και να μην έχω χρόνο γι’ αυτούς”.
«Όταν είχα ξεκινήσει δεν ήμουν ο χαρακτήρας που είμαι σήμερα και αν κάποιοι με βλέπανε στραβά, να το πω έτσι, δεν τους ρίχνω άδικο, είχαν δίκιο, γιατί είχα τα απωθημένα του ναυτικού, της ζωής της προηγούμενης».

«Δεν έχω αδικήσει, δεν έχω κλέψει, δεν έχω κατηγορήσει άδικα. Δεν έχω κάνει κακό σε άνθρωπο. Είμαι ο εαυτός μου. Και ο τίτλος που μου έχει δώσει ο κόσμος είναι original. Έτσι με λένε. Ο αυθεντικός. Κι έτσι είμαι». Είπε κλείνοντας στην Έλενα Κατρίτση.