Ευαγγελία Αραβανή – Σπύρος Λάζαρης: Παντρεύονται με θρησκευτικό γάμο
Μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης και την απόκτηση ενός παιδιού, η Ευαγγελία Αραβανή και ο Σπύρος Λάζαρης ετοιμάζονται να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Την ευχάριστη αποκάλυψη έκανε […]
Tον εφιάλτη της ενδοοικογενειακής βίας και της κακοποίησης ζει γνωστό μοντέλο στα χέρια του πρώην συντρόφου της, ο οποίος μάλιστα έχει καταδικαστεί πρωτόδικα από τα ελληνικά δικαστήρια. Παρά, όμως, την […]
Εριέττα Κούρκουλου: Το φύλο του δεύτερου παιδιού της και ο μήνας που γεννάει
Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή περίοδο στη ζωή της διανύει η Εριέττα Κούρκουλου, καθώς είναι ξανά έγκυος και θα κρατήσει στην αγκαλιά της τον δεύτερο καρπό του έρωτά της με τον σύζυγό […]
Σταύρος Νικολαΐδης: «Σαφώς φοβόμασταν και για τη δουλειά μας»
30 Μαρτίου 2022 20:15
Ο Σταύρος Νικολαΐδης μίλησε στην κάμερα του Open σχετικά με το δύσκολο επάγγελμα του ηθοποιού και στις μεγάλες αλλαγές που έφερε το κίνημα #metoo για όσους λειτουργούσαν για πολλά χρόνια κακοποιητικά.
Σταύρος Νικολαΐδης: «Σαφώς φοβόμασταν και για τη δουλειά μας».
Πολλές είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ηθοποιός, από οικονομική ανασφάλεια μέχρι σφοδρή ψυχολογική πίεση από ανθρώπους που καταχράζονται την εξουσία τους. Είπε ο Σταύρος Νικολαΐδης στην εκπομπή Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον.
«Θα άφηνα τον γιο μου να γίνει ηθοποιός αλλά δεν θα το έκανα με χαρά. Δεν θα ήταν το καλύτερό μου, αλλά αν το θέλει και του αρέσει, είμαι οκέι. Θεωρώ ότι κάνουμε ένα πολύ όμορφο επάγγελμα στη χειρότερη χώρα που μπορούμε να το κάνουμε. Οι ηθοποιοί αντιμετωπιζόμαστε σαν χομπίστες. Δηλαδή πρέπει να έχουμε λυμένα όλα τα υπόλοιπα προβλήματά μας και πρέπει να παρακαλάμε για να πληρωθούμε». Είπε ο Σταύρος Νικολαΐδης στην αρχή της συνέντευξης.
Οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ηθοποιοί
«Η ψυχολογική πίεση που δεχόμαστε από κάποιους ανθρώπους σε αυτή τη δουλειά, που ελπίζω κάποια στιγμή να τελειώσει, δεν ισοφαρίζεται με το χειροκρότημα του κόσμου. Όλοι μας έχουμε περάσει κακοποίηση και δεν αναφέρομαι μόνο στα σεξουαλικά. Εμείς μεγαλώσαμε σε μία γενιά όπου το ταλέντο ενός ανθρώπου δικαιολογούσε όποια τρέλα ή συμπεριφορά. Και δεν τολμούσαμε να μιλήσουμε γιατί λέγαμε πως έτσι είναι αυτός».
Όπως εξήγησε ο Σταύρος Νικολαΐδης, όσα περνούσαν κάποιοι ηθοποιοί στις πρόβες και στις παραστάσεις περνούσαν απαρατήρητα. Υπήρχε πάντα ο φόβος ότι θα χάσουν τη δουλειά τους αν μιλούσαν.
«Σαφώς φοβόμασταν και για τη δουλειά μας. Εάν σου συμβεί ένα περιστατικό στις πρόβες ή στις παραστάσεις και τσακωθείς με αυτόν τον άνθρωπο, αρχικά έχεις χάσει τη δουλειά σου. Αυτό συνέβαινε πριν βγει το κίνημα #metoo, στο οποίο δώσανε βάση στα λεγόμενα κάποιων ηθοποιών που έχουν υποστεί τέτοιες καταστάσεις, περνούσαν απαρατήρητα. Και σου έλεγαν πως φταις εσύ».