Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Δεν κάνω καμία δουλειά μόνο για να υπάρχω»

Συντάκτης: Newsroom

13 Αυγούστου 2022 08:00

Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Δεν κάνω καμία δουλειά μόνο για να υπάρχω»

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης επιστρέφει στην τηλεόραση με έναν ρόλο στην νέα σειρά της ΕΡΤ, Φλόγα κι Άνεμος, μετά από πέντε χρόνια απουσίας

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης μίλησε γι’αυτό στο 7 Μέρες Tv και στην Έφη Θεοδωρίδου για τον Μήτσο Μυράτ που υποδύεται. Παράλληλα εξήγησε τον λόγο που δεν συμμετείχε σε κάποια άλλη τηλεοπτική σειρά αυτό το διάστημα.

Το Φλόγα κι άνεμος είναι μια από τις νέες μεγάλες παραγωγές της ΕΡΤ. Πώς νιώσατε όταν επικοινώνησαν μαζί σας;

– Έχω πέντε χρόνια να κάνω τηλεόραση από το Daddy Cool. Έχουν υπάρξει και προτάσεις που δεν μου ταίριαζαν. Μου αρέσει η πρόταση αυτή, η συνεργασία με τη Ρέινα Εσκενάζυ και το γεγονός ότι βασίζεται σε βιβλίο, οπότε έχεις μια σιγουριά σε ό,τι αφορά το κείμενο. Επίσης, το ότι θα υποδυόμουν ένα υπαρκτό πρόσωπο έχει ενδιαφέρον γιατί χρειάζεται μια διαφορετική μελέτη και το είχα βιώσει όταν έκανα τον Τσάρλι Τσάπλιν στο θέατρο.

Δεν φαντάζεσαι μόνο τον ήρωα αλλά βρίσκεις πραγματικά γεγονότα, βάζεις τη φαντασία σου και δημιουργείς το ρόλο. Η ΕΡΤ κάνει πολύ αξιοπρεπείς δουλειές κι ήταν για εμένα μια ευκαιρία να ξαναβρεθώ στην τηλεόραση με καλές συνθήκες. Γιατί θέλω να συμμετέχω μόνο σε πράγματα που μου αρέσουν και με εκφράζουν. Δεν κάνω καμία δουλειά μόνο για να υπάρχω.

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης είχε μιλήσει για τον ρόλο του και σε προηγούμενη συνέντευξη

– Φέτος, μου έγινε πρόταση και δεν μπορούσα παρά να την αποδεχτώ. Μια καλοστημένη παραγωγή που θα μεταφέρει τον τηλεθεατή στις αρχές του 20ου αιώνα, με κέντρο αναφοράς τον έρωτα της Κυβέλης Ανδριανού με τον Γεώργιο Παπανδρέου

Εγώ υποδύομαι έναν σπουδαίο ηθοποιοιό εκείνης της εποχής και πρώτο σύχυγο της Κυβέλης. Πρωτοπόρος για την εποχή του, ερωτεύτηκε την Κυβέλη με την οποία απέκτησαν και δύο παιδιά. Κάποια στιγμή, όμως, η Κυβέλη ερωτεύτηκε έναν άλλον άντρα. Τον Κώστα Θεοδωρίδη, θεατρικό επιχειρηματία εκείνης της εποχής και άφησε τον Μήτσο. Αυτό θεωρώ ότι πλήγωσε πολύ τον Μήτσο, ο οποίος λίγο καιρό αργότερα ίσως και από εκδίκηση στην αρχή παντρεύτηκε την αδερφή της Μαρίκας Κοτοπούλη, τη Χρυσούλα Κοτοπούλη.