Τίτλοι τέλους για Φιλιππίδη – Ελπίδα! Τι συμφώνησαν μεταξύ τους

27 Μαρτίου 2021 09:00

Λίγo μετά την προφυλάκιση Φιλιππίδη η Ελπίδα έσκισε το διαζύγιο - Όσα έγιναν μέσα στο γραφείο του Σοφού

Ο άλλοτε κοσμαγάπητος ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης παραμένει κλεισμένος στο πολυτελές σπίτι του.

Παρακολουθεί τις εξελίξεις από το Ψυχικό. Λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε μια συμφωνία με τη σύζυγό του Ελπίδα Νίνου. 

Συμφωνία για την περίπτωση που προφυλακιστεί. Ποια είναι αυτή; Να πάρει εκείνη το γιο τους και να φύγουν από το σπίτι, βάζοντας ταυτόχρονα μπροστά τις διαδικασίες του διαζυγίου.

Σχεδόν μόνος, με τους περισσότερους φίλους να τον έχουν εγκαταλείψει, μιλά συνεχώς με τον δικηγόρο του. Προετοιμάζει την υπερασπιστική του γραμμή.

Όμως, ταυτόχρονα βλέπει την απόσταση ανάμεσα στον ίδιο, τη γυναίκα και τον μοναχογιό του να μετατρέπεται σε χάσμα. Πολλές εντάσεις και ομηρικοί καβγάδες έχουν κάνει αφόρητο το κλίμα στη βίλα του Ψυχικού. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, μια τόσο σοβαρή υπόθεση να αφήσει ανεπηρέαστη μια οικογένεια, όσο αγαπημένη και αν είναι;

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καταγγελίες εναντίον είναι πολλές. Ενώ οι εισαγγελικές αρχές κινητοποιήθηκαν ακόμη περισσότερο μετά τις δυο καταγγελίες για απόπειρα βιασμού.

Το «ντόμινο» των εξελίξεων σε βάρος του προκλήθηκε μετά τηη δεύτερη επίσκεψη του προέδρου του Πειθαρχικού του ΣΕΗ, Πασχάλη Τσαρούχα στις δικαστικές αρχές.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν πρόκειται για εγκλήματα που έχουν παραγραφεί ή όχι. Την έρευνα για τις καταγγελίες σε βάρος του δημοφιλούς ηθοποιού διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει και ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων. Ακολούθως θα κληθούν και οι παθούσες και τελευταίος ο ηθοποιός.

Μετά την αποτίμηση των στοιχείων που θα συγκεντρωθούν, η εισαγγελία θα αποφανθεί για το αν θα προχωρήσει ή όχι στην άσκηση ποινικής δίωξης. Σε περίπτωση πάντως που απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του Πέτρο Φιλιππίδη, η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή ενώπιον του οποίου ο ηθοποιός θα κληθεί να απολογηθεί.

Πηγή: περιοδικό Ciao