Η κατάρα των reality
Σοκ και θλίψη προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος της πρώην παίκτριας του MasterChef, Ντέμης Γεωργίου . Στο μυαλό λοιπόν “ξύπνησε” μνήμες από τους θανάτους και άλλων παικτών ελληνικών ριάλιτι που έφυγαν […]
10 Ιουνίου 2019 12:30
Στρείδια
Αν και η υφή τους δεν αρέσει σε όλους, τα συγκεκριμένα μαλάκια είναι μία αξιόπιστη πηγή βιταμίνης D. Προτίμησε να τα καταναλώνεις ωμά, καθώς έτσι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, σίδηρο και ασβέστιο. Μεταβολίζονται, δε και καλύτερα. Όσο για θερμίδες, όχι, όπως των περισσότερων μαλακίων, δεν είναι πολλές.
Ρέγκα
Ενδεχομένως να μην αποτελεί μία δημοφιλή επιλογή, όμως, είναι μία πλούσια πηγή βιταμίνης D. Μπορεί να καταναλωθεί ωμή, μαγειρεμένη ή καπνιστή. Πέρα από τη βιταμίνη D, είναι επίσης μία εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Περίπου 28 γραμμάρια ρέγκας περιέχουν το 114% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης. Κοίτα τι κερδίζεις!
Σολομός
Μια καταπληκτική επιλογή για να λάβεις τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεσαι. Περίπου 85 γραμμάρια μαγειρεμένου σολομού περιέχουν το 112% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης. Ότι είναι και απ’ τα ψάρια που συνιστά κάθε διατροφολόγος όταν βρίσκεσαι σε δίαιτα, το ξέρεις – περαιτέρω σχόλια είναι περιττά (νομίζω!). Άλλωστε, ένα μπιφτέκι σολομού (απ’ τα αγαπημένα μου) έχει μόλις 109 θερμίδες. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;