Ζέτα Δούκα: «Βασανίστηκες και πρέπει να γιατρευτείς»

16 Φεβρουαρίου 2021 15:00

Έχουν περάσει τρεις εβδομάδας από εκείνο το πρωινό που η Ζέτα Δούκα έκανε την αρχή για να ανοίξουν στόματα και να ξεκινήσει η εξυγίανση του καλλιτεχνικού χώρου και κυρίως του θεάτρου.

Πίσω από τις κατεβασμένες αυλαίες υπήρχαν και υπάρχουν μυστικά τα οποία σοκάρουν, με τις καταγγελίες που πραγματοποιούνται στο Σωματείο των Ελλήνων Ηθοποιών να είναι πλέον εκατοντάδες.

«Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από την αποκάλυψη της βίας που υπέστην στην επαγγελματική μου ζωή. Γυρίζοντας πίσω το χρόνο, δε θα ξεχάσω ποτέ το αίσθημα του πανικού και της αμφιβολίας που με κατέκλυζαν μέχρι και ένα δευτερόλεπτο πριν πάρω την απόφαση να μιλήσω ανοιχτά και συναισθηματικά.

Δε θα ξεχάσω όμως ποτέ, ένα δευτερόλεπτο μετά την αποκάλυψη το αίσθημα της γαλήνης και της δύναμης. Ήταν σαν να με έλουζε ένα ζεστό φως που απελευθέρωσε και ελάφρυνε επιτόπου την ψυχή μου. Δε θα ξεχάσω σίγουρα ποτέ το δίχτυ ασφάλειας που στήθηκε από συναδέλφους, φίλους, από γνωστούς και αγνώστους που διέκριναν την αλήθεια μου και εκτίμησαν ότι ήρθε η ώρα για ριζική αλλαγή.

Κι έτσι τώρα είμαστε όλοι μαζί! Μην αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου, τη δύναμή σου, την αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί. Βασανίστηκες και πρέπει να γιατρευτείς. Μην αφήσεις αυτή την ευκαιρία να περάσει. Η κοινωνία είναι έτοιμη για σένα, είμαστε το δίχτυ ασφαλείας σου. Μη φοβάσαι», έγραψε η Ζέτα Δούκα στο Instagram.