Θοδωρής Ρωμανίδης: «Με κάλεσαν ως μάρτυρα υπεράσπισής του Πέτρου Φιλιππίδη, αλλά δεν πήγα»

1 Μαΐου 2022 12:40

Ο Θοδωρής Ρωμανίδης μίλησε για τις σοκαριστικές αποκαλύψεις σχετικά με την κακοποιητικη συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη αλλά και τα όσα γνώριζε για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Θοδωρής Ρωμανίδης: «Με κάλεσαν ως μάρτυρα υπεράσπισής του Πέτρου Φιλιππίδη, αλλά δεν πήγα»

Ο Θοδωρής Ρωμανίδης μίλησε σε πρωινή εκπομπή και σχολίασε τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις καταγγελίες εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ενώ αποκάλυψε πως είχε ζητηθεί από την πλευρά του ηθοποιού να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης όμως ο ίδιος αρνήθηκε να παρευρεθεί στο δικαστήριο.

Ο ίδιος τοποθετήθηκε σχετικά και με τις σοκαριστικές αποκαλύψεις που αφορούν την δράση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη και τις καταγγελίες για βιασμό ανήλικων αγοριών.

«Σε κάποιες καταγγελίες που συνέβησαν για συμπεριφορά στο θέατρο, δεν έπεσε κανένας από τα σύννεφα. Πέσαμε από τα σύννεφα, αν αποδειχθεί, στην υπόθεση των βιασμών. Πάντα πρέπει να βάζουμε κι αυτό, γιατί έτσι πρέπει. Και να μιλούσες, τι θα γινόταν; Θα ήσουν έξω από τη δουλειά.

Όταν είδα τον Πέτρο Φιλιππίδη με τις χειροπέδες ανθρώπινα συγκινήθηκα πάρα πολύ και σοκαρίστηκα. Μία γραπτή κατάθεση την έδωσα. Με κάλεσαν ως μάρτυρα υπεράσπισής του, αλλά δεν πήγα. Η γραπτή κατάθεση που έδωσα αφορούσε το τι σχέση είχα εγώ με τον Πέτρο.

Εξοργίζομαι όταν ακούω να μιλάνε για τον γιο του, γιατί ο γιος του είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός. Πρέπει να κάνει την πορεία του. Ακόμα και να αθωωθεί ο Πέτρος, θα μείνει στον Δημήτρη αυτό. Δε γίνεται αυτό το πράγμα. Και να αθωωθεί, στη συνείδηση του κόσμου θα είναι ένοχος

Δεν μιλάγαμε για ανήλικους τότε. Ξέραμε για ενήλικες. Ότι του άρεσε αυτός ο τρόπος ζωής. Δεν υπάρχει χειρότερο αδίκημα για εμένα από το να βιάσεις ανήλικο!»