“Βασιλική” βάφτιση για την κόρη των Γιάννη Κούστα-Δήμητρας Μέρμηγκα στην Κέρκυρα: Όλες οι λεπτομέρειες (φωτογραφίες)

8 Ιουλίου 2019 12:00

Γιάννης Κούστας και Δήμητρα Μέρμηγκα πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Όχι μόνο έκλεισαν ένα χρόνο γάμου, πέρσι πραγματοποιήθηκε με δόξα και τιμές στην Ιταλία, στο κοσμοπολίτικο Σορέντο, αλλά τώρα βάφτισαν και την κόρη τους και μάλιστα στο πιο βασιλικό νησί της Ελλάδας, την Κέρκυρα.

Και δεν το γράφουμε μόνο διότι είναι η “βασίλισσα του Ιονίου”, αλλά διότι είναι το μόνο μέρος στη χώρα, ίσως και το μοναδικό νησί στον κόσμο με τρία παλάτια. Το Μον Ρεπό, παλιά βασιλική εξοχική κατοικία, το Αχίλλειο, τον “παράδεισο” της αδικοχαμένης αυτοκράτειρας Ελισάβετ (Σίσσυ), όπου κι έγραψε τον ιστορικό επίλογο της θυελλώδους ζωής της και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, πρώτο εξοχικό του Όθωνα στην Ελλάδα.

Αφού εξηγήσαμε τα πάντα όλα για την αυτοκρατορική “εσάνς” των Κορφιατών και της Κέρκυρας, πάμε στο θέμα και στο λαμπερό, υπέρλαμπρο baby bloom.

Στήθηκε με την αρμόζουσα -σε έναν εφοπλιστή περιωπής, άσχετο αν ταλαιπωρείται με το διαζύγιό του με την πρώην σύζυγό του, Σοφία- μεγαλοπρέπεια, παρουσία λίγων και εκλεκτών καλεσμένων του ζεύγους που έμοιαζε φρεσκοερωτευμένο, σύμφωνα με insiders. “Έλαμπαν, η ευτυχία ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα και των δυο”, μεταφέρει καλεσμένος στο χαρμόσυνο γεγονός.

Το μυστήριο πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Κτήμα Βούλγαρη και μετά ακολούθησε δεξίωση στο Αχίλλειον με το μενού να επιμελείται ο Λευτέρης Λαζάρου.

Η δεξίωση στο Αχίλλειο και οι καλεσμένοι

Το «παρών» έδωσαν ηχηρά επιχειρηματικά και εφοπλιστικά ονόματα, ενώ την παράσταση έκλεψε η νεοφώτιστη μικρή αλλά και η σύζυγος του εφοπλιστή για τις στυλιστικές της επιλογές. Αξίζει να αναφερθούμε στην προκειμένη  στα κοσμήματα των καλεσμένων, με πρώτο και καλύτερο τη διπλή διαμαντένια ριβιέρα της Δήμητρας Κούστα.

Η Δήμητρα Κούστα στο Αχίλλειο της Κέρκυρας, όπου έγινε η δεξίωση

Η νεοφώτιστη πήρε το όνομα της γλυκιάς μαμάς της Δήμητρας, Κατερίνας Ασκούνη, αλλά όλοι τη φωνάζουν χαϊδευτικά «Bellita». Να πούμε εδώ -αξίζει- ότι απ’ το βράδυ της προηγούμενης μέρας άρχισαν να δένουν στο λιμάνι του νησιού mega yachts, με πρώτο το 50μετρο «Bellita» του Γιάννη Κούστα. Εκεί ήταν και το «Mariu» της εφοπλιστικής οικογένειας Χατζηγιάννη, το «Hadia», το «Eleni και το «O’ceanos».

Ανάδοχοι της νεοφώτιστης Αικατερίνης ήταν  η επιχειρηματίας Βασιλίνα Φλωρίδη και ο εφοπλιστής Δημήτρης Δαλακούρας.
Το μικρό εκκλησάκι είχε στολιστεί με ροζ, λευκά και κίτρινα τριαντάφυλλα, ενώ οι μπομπονιέρες και ο σταυρός της νεοφώτιστης ήταν δημιουργίες του οίκου Kessaris, ενώ ο Γιάννης και η Δήμητρα Κούστα υποδέχονταν έναν έναν τους καλεσμένους τους σε ένα high class dinner, που είχε διακοσμηθεί διά χειρός Φαίης Βαλλίδη.
Η Δέσποινα Μοιραράκη με την Δήμητρα Κούστα
Μεταξύ των καλεσμένων, οι Αλεξάνδρα Πάλλη, η Ειρήνη Νταϊφά, η Μαρίζα Φασιανου, ο Βίλυ και η Μαίρη Παναγιωτίδη, ο Χάρης και η Εμιλυ Βαφειά, ο Αλέξανδρος και η Ετα Σαμαρά, ο Γιάννης και η Πηνελόπη Μαυρή, ο Μάριος και η Δέσποινα Κάτσικα, ο Κώστας, η Χριστιάννα και η Αναστασία Καίσσαρη, η Hala Khoury, η Rana και ο Riant Zein, ο Δημήτρης και η Αρετή Δαλακούρα.
Ακόμα,  ο Παύλος και η Χρυσα Κανελλοπούλου, η Δέσποινα Μοιραράκη και ο Γιάννης Κοντούλης, η Βασιλίνα Φλωρίδη, ο Διαμαντής και η Μπέσσυ Λαιμού, ο Τάσος Ζέππος, η Νατάσσα Λιακουνάκου κ.α, οι οποίοι διασκέδασαν με τις Melisses.
TIP
Ο leader της μπάντας, Χρήστος Μάστορας, αποθεώθηκε στο «Όλα μοιάζουν καλοκαίρι», τραγούδι που χόρεψαν αγκαλιά οι ερωτευμένοι γονείς-οικοδεσπότες.

EXTRA TIP

Στη διάρκεια του dinner-δεξίωση, τη μουσική είχε αναλάβει ο Ιταλός Alessandro Ristori, που ανέβασε το κέφι στα ύψη!
Πηνελόπη Μαυρή, Διαμαντής Λαιμός, Μπέσσυ Λαιμού

Μαίρη Παναγιωτίδη, Δήμητρα Κούστα