Σε ποιον (*Kροίσο) ανήκει το “πλωτό παλάτι” που αγκυροβόλησε στη Σούδα – φωτογραφίες

11 Ιουλίου 2019 22:30

Αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Σούδας, στην Κρήτη κι έκανε τους περαστικούς να χαζέψουν. Με αραβικά γράμματα, περιφρουρόμενο, το γιοτ που βρίσκεται εκεί αποτελεί απόρθητο “κάστρο”. Κατόχός του είναι ο Tamim Bin Hamad al Thani, Εμίρης του Κατάρ.

Με τον Donald Trump

Πρόκειται για έναν μεγιστάνα του πλανήτη που τελεί και χρέη προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του. Με μετοχές στην ισχυρή γαλλική ομάδα Παρί Σεν Ζερμέν, ήταν ο βασικός συντελεστής για να αναλάβει το Κατάρ την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2022. Μια ανάληψη που έγινε ωστόσο υπό τη σκιά σκανδάλων με δωροδοκίες, τα οποία μάλιστα, σημειώνει το flashnews.gr, ακόμη τελούν υπό έρευνα.

Το “πλωτό παλάτι”

Όσον αφορά το γιοτ του Εμίρη, πρόκειται για το Al Lusail, 123 μέτρων μήκους, που έχει όλες τις ανέσεις. Σουίτες, γυμναστήριο, πισίνα, σαλόνι ομορφιάς, γκαράζ για πολυτελή μικρότερα σκάφη, κινηματογράφο, BBQ, beach club, χώρο προσγείωσης ελικοπτέρου και άλλα πολλά διαθέτει το υπερπολυτελές γιοτ που οι κάτοικοι της περιοχής μπορούσαν να χαζέψουν μόνο από απόσταση.

Η δε αξία του φτάνει τα 300 εκατομμύρια δολάρια, ενώ έχει προσωπικό 56 ατόμων, με 18 καμπίνες.

TIP

H περιουσία του Αλ Θανί υπολογίζεται στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια… Με τό(οο)σα χρήματα, δεν λες ότι ξόδεψε πολλά για γιοτ. Ακόμα και mega.