Σταύρος Νιάρχος-Ντάσα Ζούκοβα: Παντρεύονται τον Σεπτέμβριο

4 Αυγούστου 2019 19:48

Ζούκοβα Νιάρχος

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Page Six της «Νew York Post», ο Σταύρος Νιάρχος έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Ντάσα Ζούκοβα. Ο γάμος του ερωτευμένου ζευγαριού προγραμματίζεται για τον επόμενο Σεπτέμβριο. Μάλιστα ο πρώτος γάμος θα είναι πολιτικός και θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στη Νέα Υόρκη, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερος, θρησκευτικός αυτή τη φορά, μέσα στον χειμώνα με μια πρώτη σκέψη να γίνει στο Λονδίνο.
Κουμπάροι θα είναι τα αδέλφια του Σταύρου και κάποιες καλές φίλες της Ντάσα. Παρανυφάκια θα είναι τα παιδιά της Ντάσα.

Νιάρχος Ζούκοβα

Οι δύο γάμοι

Το θρησκευτικό μυστήριο θα είναι το μεγαλύτερο κοσμικό γεγονός της επόμενης σεζόν διεθνώς. Μέλη του παγκόσμιου τζετ σετ ήδη αναζητούν τις ιδανικές τουαλέτες και κοστούμια, κοσμικές περσόνες παλεύουν για μια πρόσκληση και μεγάλα περιοδικά τρίβουν τα χέρια τους σκοπεύοντας να προσφέρουν γην και ύδωρ για τη μεγάλη αποκλειστικότητα. Τόσο οι Νιάρχοι όσο και η Ζούκοβα είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος glossy περιοδικών όπως το «Vanity Fair» και το «Tatler».
Τα μπάτσελορ πάρτυ φημολογείται ότι θα πραγματοποιηθούν στο Μεξικό, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των παπαράτσι και εκεί όπου μια απλή γνωριμία εξελίχθηκε σε έναν μεγάλο έρωτα που σύντομα θα έχει happy end.

Η πρόταση γάμου του Σταύρου Νιάρχου στην αγαπημένη του έγινε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στο αγαπημένο στέκι των σταρ, το «Red Rooster», στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Παρόντες στη σημαντική στιγμή του ζευγαριού ήταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, η Λιβ Τάιλερ, η Τόρι Μπερτς και ο γκαλερίστας Λάρι Γκαγκόζιαν. Ο Σταύρος δείχνει ότι βρήκε στο πρόσωπο της Ζούκοβα την ιδανική σύντροφο.

Το σπίτι που θα «στεγάσει» την αγάπη τους

Πριν από λίγους μήνες οι γείτονες του billionaire Σταύρου Νιάρχου τον είδαν να διαπραγματεύεται με πάθος την αγορά ενός νέου οικήματος στο Μπέβερλι Χιλς.

Σπίτι Νιάρχου
Το αγόρασε 14 εκατ. δολάρια -συν τα χρήματα που απαιτούσε η ανακαίνιση- ενώ οι «Νew York Times» τότε έγραφαν: «Πρόκειται για τη διάσημη βίλα Kronish House, μια μυθική έπαυλη χολιγουντιανών προδιαγραφών που οφείλει τη φήμη της στον διάσημο αρχιτέκτονα Ρίτσαρντ Νόιτρα. Το κυρίως κτίριο στο οποίο κυριαρχούν οι μοντέρνες γραμμές περιτριγυρίζεται από πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και από ένα κήπο δεκάδων στρεμμάτων. Διαθέτει έξι υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια, χώρους για home cinema και παιχνίδια, καθώς και ξενώνες για τη φιλοξενία φίλων και προσωπικού. Η πολυτέλεια είναι ευδιάκριτη με το που ανοίγει η πόρτα».
Όπως λοιπόν ισχυρίζονται πολύ δικοί του άνθρωποι, «καμία κίνηση του Σταύρου δεν γίνεται τυχαία. Από τότε που σταμάτησε να αποτελεί τον πονοκέφαλο της οικογένειάς του ως έξαλλο party animal, κάθε του βήμα είναι μελετημένο». Η απόκτηση ενός ακόμη μεγαλειώδους ακινήτου που θα επέκτεινε τη σημερινή του ιδιοκτησία είχε έναν και μόνο σκοπό: την επέκταση της οικογένειάς του.

Σπίτι Νιάρχου

Ένας μοιραίος έρωτας

Το ελληνικό «Gala» είχε πρώτο γράψει τον περασμένο Μάιο: «Στη λονδρέζικη New Bond Street ένας φρεσκοξυρισμένος νέος, κρατώντας ένα μαύρο σακίδιο στην πλάτη μπαίνει φουριόζος στην μπουτίκ του ιστορικού οίκου διαμαντιών Harry Winston. Παρόλο που ξέρει τι αναζητά, ρίχνει μια κλεφτή ματιά στις μαύρες προθήκες του κοσμηματοπωλείου και λίγη ώρα μετά φεύγει έχοντας στην τσέπη ένα κουτί με ένα εντυπωσιακό μονόπετρο που στοιχίζει μια περιουσία. Άλλωστε για τους Νιάρχους δεν έχει ποτέ σημασία το χρήμα ή έστω δεν έχει σημασία το χρήμα μπροστά στο συναίσθημα.
Ο στενός κύκλος του Σταύρου, φίλοι από τα παιδικά του χρόνια, τους τελευταίους μήνες τον βλέπουν καλύτερα από ποτέ. Έχει κόψει την ξέφρενη νυχτερινή ζωή, επιλέγοντας να ακολουθήσει πιο χαμηλούς ρυθμούς με την Ντάσα Ζούκοβα, που εδώ και περίπου δύο χρόνια έχει μπει στη ζωή του. Η πρώην κυρία Αμπράμοβιτς δεν είναι ένας ακόμη έρωτας στην ταραχώδη ζωή του Έλληνα τζετ σέτερ, είναι ο καταλύτης που ήρθε να τα αλλάξει όλα».
Ακούστηκε βέβαια έντονα ότι ο πατέρας Φίλιππος Νιάρχος στην αρχή είχε κάποιες ενστάσεις επειδή η Ζούκοβα έχει δύο παιδιά με τον πρώην σύζυγό της, τον Ρώσο μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς. Όταν όμως είδε ότι ο γιος του δεν την αντιμετώπιζε ως περιπέτεια, έβαλε νερό στο κρασί του. Όπως λένε άνθρωποι από το στενό φιλικό του περιβάλλον: «Ο Φίλιππος είναι αυστηρός με τα παιδιά του, αλλά δίκαιος. Θέλει να διατηρούν τις οικογενειακές αξίες χωρίς να καταπιέζονται. Από τότε που έχασε τον αδελφό του Κωνσταντίνο, έχει φιλοσοφήσει τη ζωή θεωρώντας ότι εκείνο που προέχει είναι η ευτυχία των μελών της οικογένειάς του, γι’ αυτό και αφήνει τα παιδιά του να κάνουν ελεύθερα τις επιλογές τους».

Μπιζνες και Διακοπές

Παρά το γεγονός ότι Σταύρος και Ντάσα ζουν έναν μεγάλο έρωτα, αποφεύγουν τις κοινές εμφανίσεις. Κάποιοι μάλιστα πριν από λίγο καιρό βλέποντας εκείνη να εμφανίζεται μόνη στην Μπιενάλε της Βενετίας βιάστηκαν να σχολιάσουν ότι η σχέση τους περνούσε κρίση.
Η πραγματικότητα όμως διέψευσε τις κακές γλώσσες, καθώς καθένας διατηρεί ελευθερία κινήσεων γιατί οι επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις αμφότερων είναι πολλές. Ο Σταύρος έχει μπει δυναμικά στις οικογενειακές επιχειρήσεις των Νιάρχων αποδεικνύοντας ότι εκτός από αγάπη στην τέχνη (ασχολείται με τη σκηνοθεσία και πρόκειται να επενδύσει και στην εταιρεία της Ντάσα) διαθέτει και το επιχειρηματικό μυαλό του αείμνηστου παππού του, Σταύρου Νιάρχου. Η Ντάσα από την άλλη λατρεύει την τέχνη -εξ ου και ασχολείται με το ανάλογο εμπόριο- ενώ συχνά την παντρεύει και με τη μόδα.

Ζούκοβα Νιάρχος

Δεν είναι τυχαίο ότι στο «Garage», εκδοτικό εγχείρημα της γκαλερί της, το στοιχείο art & fashion κυριαρχεί σε φωτογραφήσεις που έχουν ιντριγκάρει. Σε κάποιο από τα πολυσυζητημένα τεύχη του παρελθόντος είχε ποζάρει και η Ευγενία Νιάρχου ως μοντέλο. Η πρώην κυρία Αμπράμοβιτς ήταν φίλη με την Ευγενία πριν γνωρίσει τον αδελφό της. Λέγεται μάλιστα ότι η γνωριμία τους προέκυψε μέσω της πρωτότοκης κόρης του Φίλιππου Νιάρχου αλλά και από κοινές παρέες. Η αδελφή του Σταύρου Νιάρχου, Ευγενία, ήταν υποστήριξε στην οικογένεια ότι η Ντάσα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μία ακόμη περιπέτεια του Σταύρου.

Σταύρος Νιάρχος
Το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε με το ερωτευμένο ζευγάρι να απολαμβάνει κοσμοπολίτικες διακοπές στη Γαλλική και την Ιταλική Ριβιέρα με τη θαλαμηγό των Νιάρχων «Atlantis ΙΙ». Ο Αύγουστος θα τους βρει στην πανέμορφη Σπετσοπούλα, να χαίρονται τον ελληνικό ήλιο και τη θάλασσα, ενώ θα πραγματοποιήσουν ταξίδια και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η μέλλουσα κυρία Νιάρχου

Η Nτάσα γεννήθηκε στη Ρωσία από εύπορους γονείς οι οποίοι χώρισαν νωρίς, διατηρώντας ωστόσο καλές σχέσεις μεταξύ τους. Όταν η οικογένεια μετακόμισε στο Λος Αντζελες, η Ντάσα έκανε σχέση με τον σταρ του τένις Μάρατ Σάφιν. Ο χωρισμός τους της στοίχισε, γι’ αυτό και επέστρεψε στη Ρωσία αποφασισμένη να επιτύχει. Λατρεύοντας τη μόδα και διαθέτοντας μια γκαρνταρόμπα με πανάκριβα κομμάτια μεγάλων σχεδιαστών, όπως Dior, Elie Saab, Valentino κ.ά., τολμά να βγάλει στη ρωσική αλλά και στην ευρωπαϊκή αγορά το δικό της fashion brand Nova & T με φοβερή επιτυχία. Την ίδια εποχή αγοράζει το εξαμηνιαίο περιοδικό μόδας «Pop Magazine» το οποίο ανήκε παλαιότερα στην επιτυχημένη fashion editor Κέιτι Γκραντ.


Ο χώρος της τέχνης αποτελεί για εκείνη μεγαλύτερη πρόκληση, γι’ αυτό και μετά τον γάμο της με τον Ρώσο μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς ιδρύει στη Μόσχα το κέντρο τέχνης και πολιτισμού «Garage». Ως κυρία Αμπράμοβιτς ταξιδεύει πολύ, με αποτέλεσμα να ανοίξει παραρτήματα σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Σε χρόνο ρεκόρ κυριάρχησε στον κόσμο της τέχνης.

Ζούκοβα Αμπράμοβιτς

Ταυτόχρονα εξέδωσε το περιοδικό «Garage» που τάραξε τα νερά των media με την ανατρεπτική διάθεσή του. Πλέον, η δυναμική Ντάσα διαθέτει χρήμα και διεθνείς διασυνδέσεις, καθώς τα έργα της κοσμούν τις πιο διάσημες επαύλεις σε Ρωσία, Λονδίνο, Παρίσι και Νέα Υόρκη. Ακόμη και ο μέλλοντας πεθερός της Φίλιππος Νιάρχος απολαμβάνει να συζητά μαζί της για τέχνη, να μαθαίνει τις νέες τάσεις και να ακούει τις συμβουλές της.

Πηγή: Gala