Άνα Μπεατρίς Μπαρός: To supermodel κάνει χρυσές μπίζνες στη Μύκονο

27 Ιουλίου 2021 15:30

Άνα Μπεατρίς Μπαρός: To supermodel κάνει χρυσές μπίζνες στη Μύκονο

Xάρη στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας του συζύγου της Καρίμ Ελ Σιάτι.

Η Βραζιλιάνα καλλονή που λατρεύει το νησί το κάνει σημείο συνάντησης των διασημότερων supermodels.

Η οικογένεια Ελ Σιάτι δεν χρειάζεται συστάσεις στους διεθνείς επιχειρηματικούς κύκλους, αφού αποτελεί ισχυρή δύναμη στον χώρο του παγκόσμιου τουρισμού.

Kατέχει την ταξιδιωτική εταιρεία Travco Group και κρουαζιερόπλοια, τη διεθνή αλυσίδα πεντάστερων ξενοδοχείων Jaj Hotels Group.

Περιουσία που μετριέται σε δισεκατομμύρια και, φυσικά, μια θέση στη λίστα του «Forbes» με τους κροίσους του πλανήτη.

O γιος του Αιγύπτιου μεγιστάνα Χαμέντ Ελ Σιάτι, Καρίμ, συνεχίζει επάξια το επιχειρηματικό έργο του πατέρα του.

Και λατρεύει τη χώρα μας καθώς έχει ελληνική καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του, της Ντόρας Θεοδώρου, Ελληνίδας της Αιγύπτου.

Ο καλλονός Καρίμ και η εντυπωσιακή σύζυγός του και άλλοτε «Αγγελος» της Victoria’s Secret, Άνα Μπεατρίς Μπάρος, ζουν μεταξύ Παρισιού, Καΐρου, Ρίο και Αθήνας και λατρεύουν τη Μύκονο, την οποία έχουν ταυτίσει με μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους.

Πρόσφατα το λαμπερό ζευγάρι, που πρωταγωνιστεί στις κοσμικές στήλες εξαιρετικά επιλεκτικών περιοδικών όπως το «Tatler» και το «Vanity Fair».

Απέκτησε ακόμη πιο στενή σχέση με το Νησί των Ανέμων, αφού η οικογένεια των Αιγυπτίων μεγιστάνων πρόσθεσε στις ιδιοκτησίες της δυο πολυσυζητημένες κατοικίες.

Αυτές των Λάκη Γαβαλά στη Φτελιά αντί 1,9 εκατ. ευρώ και του Πάνου Μαρινόπουλου στο Φανάρι για 20 εκατ. ευρώ.

Η βίλες Γαβαλά και Μαρινόπουλου

Στη βίλα του Λάκη Γαβαλά έχουν φιλοξενηθεί οι σημαντικότερες προσωπικότητες από τον χώρο της παγκόσμιας μόδας και μερικά από τα μεγαλύτερα πάρτυ διεθνούς βεληνεκούς.

Πλέον η πολυτελής κατοικία με τον υπέροχο περιβάλλοντα χώρο, τη μοναδική θέα και την εντυπωσιακή πισίνα -η οποία παρότι απέχει μερικά χιλιόμετρα από την παραλία.

Διαθέτει θαλασσινό νερό- ανακαινίζεται προκειμένου να αποτελέσει τη μόνιμη καλοκαιρινή κατοικία του Καρίμ Ελ Σιάτι και της Ανα Μπεατρίς Μπάρος.

Ωστόσο τα όνειρα και οι φιλοδοξίες της διάσημης οικογένειας που σχετίζονται με το κοσμοπολίτικο νησί δεν σταματούν εδώ.

Πρόσφατα μπήκαν και οι σχετικές υπογραφές προκειμένου να αποκτήσουν το gay friendly πολυτελές ξενοδοχείο «Elysium», στο κέντρο της Μυκόνου.

Το οποίο, σύμφωνα με τοπικές πηγές, πρόκειται να λειτουργήσει φέτος ως έχει, ενώ από του χρόνου θα ανακαινιστεί πλήρως.

Θα γίνει ακόμη πιο πολυτελές και χάρη στην επιχειρηματική μαεστρία και τις διεθνείς διασυνδέσεις της οικογένειας Ελ Σιάτι θα αποτελέσει ένα από τα κορυφαία καταλύματα του νησιού και από τα πιο μεγαλοπρεπή της Μεσογείου.

Την ευθύνη του πρότζεκτ έχει αναλάβει ο ίδιος ο Καρίμ, καθώς επιθυμεί να περνά όλο και περισσότερο χρόνο τα καλοκαίρια στη Μύκονο μαζί με την οικογένειά του.

Διπλή χαρά και για την πανέμορφη Βραζιλιάνα Μπάρος, που θα έχει πλέον τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τις καλλονές -συμπατριώτισσές της και μη- στο δικό της ξενοδοχείο.

Από τις πρώτες που ετοιμάζουν βαλίτσες είναι η Αλεσάντρα Αμπρόσιο, στενή της φίλη εδώ και χρόνια.

Γάμος στη Μύκονο

Για την εντυπωσιακή Άνα Μπεατρίς Μπάρος, το κορίτσι του Elite Models που είναι συνδεδεμένο με καμπάνιες διάσημων οίκων όπως ο Christian Dior, o Αrmani και η Chanel.

Και έχει διαπρέψει σε σόου των Valentino, Missoni, Gucci, Versace, Jean-Paul Gautier και Dolce & Gabbana και φυσικά στις περίφημες επιδείξεις της Victoria’s Secret, η Μύκονος δεν είναι απλά το μέρος όπου περνάει τις διακοπές της.

«Θυμάμαι ακόμη την πρώτη επίσκεψή μου στο νησί πριν από χρόνια», μου είχε εξομολογηθεί. «Οπως δεν ξεχνώ τη στιγμή που αντίκρισα το πρώτο ηλιοβασίλεμα.

Δεν έχω δει ωραιότερο στη ζωή μου! Για μένα η Μύκονος είναι συνυφασμένη με οικογένεια και φίλους, με καλό φαγητό, βόλτες με το σκάφος, περίπατους στα σοκάκια και μαγικά χρώματα στον ουρανό. Υπάρχει φυσική ομορφιά και ωραία ενέργεια».

O Καρίμ Ελ Σιάτι και η Άνα Μπεατρίς Μπάρος παντρεύτηκαν στη Μύκονο το καλοκαίρι του 2016 σε μια απομακρυσμένη οργανωμένη παραλία, τη Λιά.

Σε ένα σκηνικό-υπερπαραγωγή που λέγεται ότι στοίχισε το αστρονομικό ποσό των 5 εκατ. δολαρίων.

Οι προσκεκλημένοι από όλο τον κόσμο κατέφθασαν με ιδιωτικά αεροσκάφη και πολυτελή γιοτ, ενώ ένα από τα παρανυφάκια τους ήταν η κόρη της Αλεσάντρα Αμπρόσιο, Άντζα.

Η πολύ χλιδάτη ζωή

Μετά το μυστήριο ακολούθησε δεξίωση για τους 600 jet setters καλεσμένους και τα μοντέλα. Για τον γάμο τους επέλεξαν τη Μύκονο επειδή τη λατρεύουν ούτως ή άλλως, καθώς έρχονται κάθε χρόνο για διακοπές.

Πρόκειται για άτομα που με την ίδια ευκολία παραθερίζουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στην Κυανή Ακτή, στη Σάντα Μαργκερίτα ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά, η Μύκονος δεν χάνει ποτέ τη θέση της στο ετήσιο καλοκαιρινό τους πρόγραμμα. Τους αρέσει η ζωή του νησιού, ο κοσμοπολίτικος αέρας και η εναλλαγή μεταξύ απλότητας και γκλάμουρ. Το ότι διαθέτουν εκεί σπίτι μόνο τυχαίο δεν είναι.

Η Άνα Μπεατρίς θυμάται: «Η Μύκονος είναι συνδεδεμένη με στιγμές ευτυχίας. Περάσαμε αξέχαστες στιγμές σε αυτό το τριήμερο event.

Ηταν τρεις ημέρες γεμάτες πάρτυ. Στη διάρκεια της τελετής, δε, μας συνόδεψε το τέλειο ηλιοβασίλεμα. Κάθε φορά η μνήμη μου ανατρέχει σε όλο αυτό που έζησα και ενθουσιάζομαι».

Παλιότερα, είχε ερωτηθεί κατά πόσο ο Καρίμ έχει επηρεάσει τη ζωή της και είχε απαντήσει: «Ο σύζυγός μου είναι πολύ καλός επιχειρηματίας, είμαι υπερήφανη για την ιστορία του και έχω διδαχτεί πολλά για την επιχειρηματικότητα μαζί του.

Του αρέσει να βρίσκεται με την οικογένειά μας και με καλούς φίλους όπως αρέσει και σε εμένα».

Ο Καρίμ έχει υιοθετήσει την αγάπη του για τη χώρα μας από τη μητέρα του, αφού η Θεοδώρα Θεοδώρου είναι Ελληνίδα γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αίγυπτο.

Σπούδασε interior design και όταν γνωρίστηκε με τον Χαμέντ Ελ Σιάτι άρχισε να επιμελείται τις διακοσμήσεις των ξενοδοχείων του, δραστηριότητα που διατηρεί μέχρι και σήμερα.

«Χάρη στην πεθερά μου ήρθα πιο κοντά στην Ελλάδα, τους Ελληνες και τον ελληνικό τρόπο ζωής. Ελληνες και Βραζιλιάνοι έχουν κοινή οπτική και νοοτροπία.

Είμαστε λαοί έξω καρδιά, που αγαπάμε τον ήλιο, τη θάλασσα, τον χορό, το γλέντι. Στο σπίτι μας κρατάμε πολλές ελληνικές συνήθειες, ειδικά τους μήνες που βρισκόμαστε στη Μύκονο», περιγράφει η Άνα Μπεατρίς.

Παρεμπιπτόντως, η οικογένεια Ελ Σιάτι θεώρησε την Ελλάδα ασφαλή τόπο διαμονής στη διάρκεια της πανδημίας. Γι’ αυτό Καρίμ και Μπάρος πέρασαν ένα μέρος του χειμώνα μαζί με τα παιδιά τους στην Αθήνα.

Το εμβληματικό «Elysium»

Όταν στα 90s ο δαιμόνιος επιχειρηματίας Βασίλης Χουλιάρας δημιούργησε το gay friendly ξενοδοχείο «Elysium» βρήκε όλους τους Μυκονιάτες απέναντί του.

Σήμερα, όλοι υποκλίνονται στην υψηλή αισθητική του την οποία απολαμβάνουν διάσημοι σχεδιαστές μόδας, Χολιγουντιανοί σταρ και γαλαζοαίματοι.

Το design -πολλά από τα έπιπλα φέρουν την υπογραφή του Φιλίπ Σταρκ-, οι πολυτελείς παροχές, και κυρίως η φιλελεύθερη, πάντα στο πλαίσιο της ευπρέπειας, ατμόσφαιρα μετατρέπουν το «Elysium» σε place to be για τους σταρ.

Η Τζόντι Φόστερ το έχει προτιμήσει τρία καλοκαίρια, όπως άλλωστε και ο Αμερικανός σχεδιαστής Κάλβιν Κλάιν με την παρέα του.

«Σε εμάς ακόμη και οι διάσημοι δείχνουν πιο χαλαροί», αναφέρει ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης του Βασίλης Χουλιάρας.

«Η Τζόντι Φόστερ ήταν επικοινωνιακή και γλυκιά. Ο Τζιανφράνκο Φερέ θα μου μείνει αξέχαστος για το πόσο γαλαντόμος ήταν με το προσωπικό.

Επιανε κουβέντα και έδινε tips ακόμη και στις καθαρίστριες. Ο Βαλεντίνο είναι ευγενής και άνθρωπος σχετικά απόμακρος και του πρωτοκόλλου σε αντίθεση με τον Ζαν-Πολ Γκοτιέ, που είναι ιδιαίτερα ανοιχτός.

Και πρόθυμος να ανταποκριθεί στη συζήτηση που θα θελήσει κάποιος να του ανοίξει. Οι Dsquared2 ξεχειλίζουν τρέλα και ενέργεια, όπως και ο σχεδιαστής Τζούλιεν ΜακΝτόναλντ.
Ωστόσο, ο πιο εκκεντρικός και όμορφος άνθρωπος της μόδας που γνώρισε το “Elysium”ήταν ο Τιερί Μιγκλέρ, μια ξεχωριστή προσωπικότητα και ένας κατά κοινή ομολογία πολύ ωραίος άνδρας».

Aν υπάρχει ένα ακόμη συστατικό επιτυχίας για το «Elysium», αυτό σχετίζεται με ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Μυκόνου.

Στον χώρο γύρω από την πισίνα απολαμβάνει κανείς τη φαντασμαγορική δύση του ηλίου πίνοντας δροσερά cocktails και παρακολουθώντας ένα σόου του οποίου η φήμη έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα.

Την ώρα που ο ήλιος εξαφανίζεται σιγά-σιγά μέσα στη θάλασσα στο «Elysium» δημιουργείται το αδιαχώρητο.

Οι διασημότερες drag queens συνθέτουν ένα υπερθέαμα από χορό και τραγούδι που απολαμβάνουν από απλοί επισκέπτες του νησιού μέχρι πανίσχυροι Ευρωπαίοι επιχειρηματίες και ακριβοθώρητοι διάδοχοι των Αραβικών Εμιράτων.

Που γίνονται μια απέραντη παρέα, αφού αυτή την ώρα κάθε είδους τύποι και πρωτόκολλα μπαίνουν την άκρη.

Η νέα εποχή του «Elysium» ξεκινά το επόμενο καλοκαίρι. Η οικογένεια Ελ Σιάτι φιλοδοξεί να ανοίξει τις πόρτες του πολυτελούς ξενοδοχείου στο κέντρο της Μυκόνου για VIP φιλοξενούμενους απ’ όλο τον κόσμο και η Aνα Μπεατρίς Μπάρος να το μετατρέψει σε παροικία μοντέλων.

Oι άλλοτε «Αγγελοι» της Victoria’s Secret Αλεσάντρα Αμπρόσιο, Αντριάνα Λίμα και Iζαμπέλ Γκουλάρτ ανυπομονούν ήδη για τα εγκαίνια…