Εριέττα Κούρκουλου: Το πάρτι για τα αδέσποτα στην Εκάλη (φωτογραφίες+βίντεο)

14 Απριλίου 2019 17:00

Την Εριέττα Κούρκουλου τη γνωρίζω χρόνια. Μάλιστα, μου είχε μιλήσει το 2011 για την απόφασή της να φτιάξει ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα, τονίζοντας: “Αν έβλεπα κάποιον να κακοποιεί αδέσποτο, μπορεί και να τον σκότωνα”.

Η πρωτοβουλία της, για την οποία μάλιστα την έχουν κατηγορήσει ότι έχει ξοδέψει χιλιάδες ευρώ, έχει βρει τεράστια ανταπόκριση. Τώρα, λοιπόν, τίμησαν τα αδέσποτα και την οικοδέσποινα της εκδήλωσης, που έγινε ειδικά για αυτά. Η κόρη της Μαριάννας Λάτση και του Νίκου Κούρκουλου αγωνίζεται με πείσμα για την προστασία των αδέσποτων. Έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια  το «Saveagreekstray», οργανισμό όπου εκεί βρίσκουν καταφύγιο, αλλά και μια οικογένεια.

Η Εριέττα έχει προσπαθήσει πολύ για αυτό το εγχείρημα και ήδη είναι αμέτρητα τα σκυλάκια που έχουν σωθεί. Έτσι, με τους συνεργάτες της, οργάνωσαν ένα υπέροχο πάρτι για το Save a greek stray στο Εκάλη Club, με πολλούς καλεσμένους, μεταξύ άλλων τον αγαπημένο ντιζάινερ Βασίλη Ζούλια, που έχει αφιερώσει και ντεφιλέ του στα τετράποδα καμάρια και τον Κωνσταντίνο Αργυρό με τα τραγούδια του, για μουσική “πλάτη” του event.

Τι δεν ξέρεις για το Save A Greek Stray

Το καταφύγιο στον Άγιο Στέφανο, όπου φιλοξενεί αδέσποτα ζώα, είναι ένας τεράστιος χώρος όπου βρίσκουν φροντίδα και στοργή οι φίλοι της νεαρής, έως ότου υιοθετηθούν από τα υποψήφια αφεντικά τους, μέσω της ιστοσελίδας “Save A Greek Stray”. “Δεν γινόταν να αρνηθώ να προσφέρω βοήθεια σε κάποιο σκυλί που είχε ανάγκη….Αφού έφερα γύρω στα 40 σκυλιά κι απέκτησαν το δικό τους χώρο, ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες τους, άρχισα να απελπίζομαι.Ήταν φανερό ότι δε θα έβρισκα αυτούς που έψαχνα να τα υιοθετήσουν στην Ελλάδα”, μου έλεγε, αναφερόμενη στο πώς γεννήθηκε η ιδέα του saveagreekstray.com.

“Εύχομαι να είναι η αρχή ενός τεράστιου έργου και πρέπει να συνεισφέρει όλη η Ελλάδα”, προέτρεπε και το κατάφερε.

Όσο για την οικογένειά της, σαφώς και τη στήριξε στο σπουδαίο έργο της: “Χωρίς αυτή δε θα μπορούσα να κάνω τίποτα. Ευτυχώς ανέχονται την τρέλα μου και με στηρίζουν… Μόνη μου δε θα μπορούσα να κάνω κάτι γι’ αυτά, στους οικείους μου χρωστάω τα πάντα”.

TIP

Eδώ να σου πω ότι η Εριέττα έχει συντελέσει στο να σωθούν ή να αποκατασταθεί η υγεία και άλλων αδέσποτων στην Ελλάδα, όπως, για παράδειγμα, για ζώα που έχουν πάρει και περιθάλψει “Τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου”. Μεγαλύτερο μπράβο στο κορίτσι μας και γι’ αυτό και πολλά χαρωπά γαβ-γαβ.

Nτονατέλλα Αδάμου